Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο αποκλεισμός,οι ευθύνες και η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό!

Αλλαγές... άμεσα!
Ο Ολυμπιακός μετά από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, μένει εκτός διοργάνωσης καθώς αποκλείστηκε από την Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι ευθύνες είναι πολλές και έχουν μερίδιο όλοι από την διοίκηση της ομάδας,τον προπονητή ως τον τελευταίο παίχτη. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε απλά άθλιος σε αυτά τα δύο παιχνίδια,πολύ κατώτερος των περιστάσεων και σε 180' αγώνα είχε μόλις μία κλασική ευκαιρία,αυτή με τον Μιλιβόγιεβιτς στο Καραϊσκάκη στο 87',ενώ χθες με εξαίρεση κάτι μακρινά σουτ δεν απείλησε την εστία των Ισραηλινών. Όλα αυτά ήταν λογικό να προκαλέσουν αναταραχή στον κόσμο,μιας και τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έκανε τις τρελές πορείες,αλλά είχε κερδίσει μπόλικα μεγαθήρια στην Ευρώπη και είχε μαζέψει αρκετούς βαθμούς σε φάση ομίλων και σίγουρα αυτός ο αποκλεισμός είναι πισωγύρισμα.

Ας κάνουμε έναν απολογισμό των ευθυνών:

1) Διοίκηση: Σίγουρα για να αποκλείσεις την Σεβά δεν χρειάζεται να έχεις κάνει και τις τοπ μεταγραφές,άλλωστε με το ίδιο υλικό πέρσι κάναμε το 28 στα 30 στο πρωτάθλημα και τις τρεις νίκες στην Ευρώπη. Όμως αν η διοίκηση είχε κάνει μια καλή μεταγραφή στην επίθεση και είχε αποκτηθεί ένας γκολτζής επιθετικός που την μισή φάση την έκανε γκολ,ίσως και αυτό το πολυπόθητο γκολ να έρχονταν. Άλλο ένα λάθος που μπορεί να χρεωθεί,έστω και αν δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη είναι το θέμα του Καμπιάσο. Αν ο Καμπιάσο έμενε στην ομάδα την επόμενη κιόλας της φυγής του Σίλβα,ο Αργεντινός θα ήταν πιο έτοιμος αγωνιστικά και θα βοηθούσε και στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών και ίσως να βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Τώρα όσον αφορά τον Σάντσεθ η επιλογή του ασφαλώς και ήταν μέγα ρίσκο,διότι αποκτήθηκε ένας προπονητής με ελάχιστη εμπειρία που μοναδικό του κατόρθωμα ήταν ότι έσωσε τον Λα Κορούνια την πρώτη του χρονιά στο πάγκο της,το δεύτερο χρόνο απολύθηκε μεσούσης της σεζόν. Σίγουρα ήταν ρίσκο η επιλογή,αλλά για να είμαστε και δίκαιοι όταν σου φεύγει ο Σίλβα την δεύτερη μέρα της προετοιμασίας και εσύ σε ένα μήνα παίζεις προκριματικά αναγκαστικά ψάχνεις μια λύση όπως-όπως και ο Βίκτορ θεωρήθηκε μια καλή λύση καθότι ήταν και βοηθός του Μίτσελ στην θητεία του στον Ολυμπιακό και οι διοικούντες θεώρησαν -όχι άδικα- ότι ο Σάντσεθ δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής. Πλέον όμως και από την στιγμή που η επιλογή αυτή εκ του αποτελέσματος απέτυχε επιβάλλεται να πας για άλλη λύση.

2. Προπονητής: Ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη ευθύνη για τον αποκλεισμό. Δεν γίνεται να έρχεσαι σε μια ομάδα που ξέρεις ότι σε ένα μήνα παίζει προκριματικά και μέσα σε ένα μήνα προετοιμασίας να έχεις αλλάξει τρία συστήματα και στον αγώνα ρεβάνς με τον Χάποελ να βάζεις ένα τέταρτο που έχεις δοκιμάσει μόλις δύο μέρες πριν τον αγώνα δηλ. ένα 4-3-2-1. Δεν γίνεται να έχεις στην αποστολή μόλις ένα εξτρέμ  και αυτό αμυντικογενές και να μου έχεις εκτός αποστολής τον Πάρντο και την ίδια στιγμή να έχεις διώξει τον Γιαννιώτα και να έχεις θέματα με τον Ντουρμάζ και ειδικά με τον Ντουρμάζ το γεγονός ότι δεν έδωσε το χέρι του κατά την διάρκεια της αλλαγής του,δείχνει πολλά. Διότι άμα χάνεις από την προετοιμασία τα αποδυτήρια τότε τέλειωσε η υπόθεση. Και χθες με όλο το σεβασμό είχαμε το παραλογισμό τον ίδιο με τις αλλαγές,αλλάζεις δύο συστήματα κατά τον αγώνα και βάζεις όσο αριστερό εξτρέμ τον Μαζουακού και στα δεξιά τον.......Μπουχαλάκη που δεν νομίζουμε να έχει παίξει πότε στην καριέρα του σε αυτήν την θέση. Ενώ θα μπορούσες να πέρναγες έστω σαν αλλαγή τον Σεμπά που όσο να ναι ξέρει την θέση. Και όπως είπαμε πιο πάνω ο Ολυμπιακός με την περσινή ομάδα έκανε το 28 στα 30 στο πρωτάθλημα,ε του κερατά αυτήν την Χάποελ με το υπάρχον ρόστερ την αποκλείεις.

3. Παίχτες: Ναι μεν φταίει κατά κύριο λόγο ο προπονητής που τους άλλαξε διακόσια συστήματα κατά την προετοιμασία,αλλά και πολλοί παίχτες από την ομάδα την έχουν δει πριμαντόνες και άλλοι εδώ και καιρό είναι τουρίστες και ουσιαστικά φευγάτοι. Επομένως οι πριμαντόνες ας φάνε λίγο πάγκο για να στρώσουν και οι τουρίστες να βγάλουν εισιτήρια και να αναχωρήσουν από τον Θρύλο. Στον Ολυμπιακό όποιος παίζει οφείλει να ματώνει την φανέλα.


Πως έχει η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό; τώρα όλα είναι στο χέρι της διοίκησης που οφείλει να πάρει σκούπα να διώξει τον προπονητή ο οποίος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων,να στείλει σπίτια τους τουρίστες και να ενισχύσει όπως πρέπει την ομάδα. Ας ελπίσουμε ο Πρόεδρος να τηρήσει την υπόσχεση του.

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου