Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η παρουσίαση του νέου τεχνικού του Θρύλου Πάουλο Μπέντο!



Σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο. Διαβάστε τις δηλώσεις του νέου τεχνικού,καθώς και του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Μιχάλη Κουντούρη.

Χαρούμενος και ευτυχισμένος που ήρθε σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, όσο ο Ολυμπιακός, δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο. "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και το θερμό καλωσόρισμα στο σύλλογο. Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία, σε μια ομάδα που πετυχαίνει τόσο μεγάλα πράγματα. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την οικογένεια και ο μεγάλος μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα, τους παίκτες και τον κόσμο με το να κατακτάμε τίτλους για το μεγαλείο του συλλόγου", τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής.
Για το πλάνο του: "Δεν υπάρχει άλλος στόχος απ’ το να κερδίζουμε. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να στοχεύει στις νίκες. Θα πρέπει να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο σύντομα στις συνθήκες της ομάδας, να γνωρίσω τους παίκτες και να προπονηθούμε καλά, διότι έχουμε μπροστά μας μόνο μια εβδομάδα για το πρώτο κρίσιμο ματς με την Αρούκα. Στη συνέχεια ξεκινά το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε λίγο χρόνο να ετοιμαστούμε. Πρέπει να γνωρίσω την ομάδα, να προσαρμοστώ γρήγορα και να πάμε στην συνέχεια για να πετύχουμε νίκες".
Για την Αρούκα: "Μόλις δύο φορές την έχουμε παρακολουθήσει φέτος, για το Europa League. Δεν την έχουμε μελετήσει ακόμα καλά. Είναι, πάντως, μια ομάδα που ανεβαίνει διαρκώς και εξελίσσεται. Δεν έχασε, ούτε κέρδισε τα δύο παιχνίδια που έδωσε ως τώρα στην Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα, όμως, είμαστε ο Ολυμπιακός, μια μεγάλη ομάδα. Παρότι είμαστε το φαβορί, αυτή η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη. Δεν θα έρθει αν δεν παίξουμε καλά. Η Αρούκα αξίζει σεβασμό για ό,τι έχει καταφέρει ως τώρα. Όσο μικρή ή μεγάλη είναι μια ομάδα, πρέπει να παίξεις καλά απέναντί της για να την περάσεις. Καμία πρόκριση δεν έρχεται εύκολα σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχουμε καταφέρει κανένα ματς ως τώρα στην Ευρώπη και θα πρέπει να δουλέψουμε σωστά για να συνεχίσουμε".
Για το αν έχει μιλήσει με τον Μάρκο Σίλβα και για τις θέσεις που θέλει ενίσχυση η ομάδα: "Να ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος… Έχω μόνο μια εβδομάδα ως το πρώτο ματς με την Αρούκα. Μέχρι τότε, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να τεστάρω την κατάσταση των παικτών που έχουμε. Μετά θα κρίνουμε τι ανάγκες έχουμε. Είμαστε σε διαρκή επαφή με ανθρώπους του συλλόγου που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα και θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Σχετικά με τον Μάρκο Σίλβα, ναι, μίλησα μαζί του όταν ανέλαβα την ομάδα. Είναι ένας από τους Πορτογάλους που έχουν δουλέψει στην ομάδα, πέρσι ήταν πρωταθλητής σε μια δύσκολη χρονιά. Έκανε δουλειά και έδειξε έργο. Ζήτησα τη γνώμη του, άκουσα θετικές εντυπώσεις και πολύ καλά πράγματα, όσον αφορά το κλαμπ. Από εκείνον πήρα τις πολύ καλές συστάσεις για να πάρω την απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό".
Για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό: "Γνωρίζω την πίεση που υπάρχει για κάθε προπονητή και φυσικά στον Ολυμπιακό. Τον έχω ξανανιώσει και σε άλλους συλλόγους. Ξέρω πως είναι να δουλεύεις υπ’ αυτές τις συνθήκες. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα πολλά πρωταθλήματα και το ‘χει κάνει με την αξία του. Έχω έρθει εδώ για να ξεπεράσω κάθε δυσκολία και να είμαι πρώτος. Γνωρίζω τις δυσκολίες, την πίεση που υπάρχει, την υποχρέωση του να κερδίζεις, αλλά είμαι έτοιμος να δουλέψω όπως στο παρελθόν και να τα καταφέρω".
Για τον Αντρέ Μάρτινς: "Είναι ένας παίκτης που τον ξέρω καλά κι έχω δουλέψει μαζί του και στο παρελθόν. Ξέρει τις ανάγκες της ομάδας. Είναι ένας παίκτης πολύ καλός σε τακτική, βοηθά και στην ανάπτυξη της επίθεσης και στην αμυντική λειτουργία. Ταίριαζε στις ανάγκες του Ολυμπιακού και είμαστε χαρούμενοι που τον αποκτήσαμε".

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία: "Το παιχνίδι που σκέφτομαι για τον Ολυμπιακό είναι κοντά στο περσινό. Ανάλογα με τα ματς βέβαια θα προσαρμοζόμαστε. Σκέφτομαι επιθετικό παιχνίδι με συλλογική προσπάθεια, μεγάλο ρυθμό επιθέσεων και όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ".



Απαντήσεις για όλους και όλα έδωσε ο Μιχάλης Κοντούρης,ενώ εξήγησε τους λόγους της απομάκρυνσης του Βίκτορ και ενώ έδωσε απαντήσεις και περί Σίλβα Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του.
Καλωσορίζουμε τον νέο προπονητή. Πιστεύω σαν διοίκηση, ο κόσμος του Ολυμπιακού δικαιούται να του δώσουμε μια εξήγηση, για ό,τι έγινε όλο αυτό το διάστημα. Δηλαδή να αλλάξουμε 3 προπονητές σε 50 ημέρες. Προφανώς είναι κάτι που δεν ακούγεται πολύ καλά.
Ο κύριος Σίλβα είχε ένα έτοιμο ρόστερ, ενώ είχε γίνει και προεργασία για το σχεδιασμό της ομάδας. Ήταν σε επαφή για μεταγραφές και κάναμε μία, αυτή του Φιγκέιρας. Είχαμε έναν σχετικά ήρεμο μήνα με το πλάνο να τρέχει. Όταν ήρθε ο Σίλβα, μία ημέρα πριν φύγουμε για την προετοιμασία, μας είπε ότι θέλει να φύγει. Δεν το περιμέναμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τίποτε παραπάνω. Δεν τον διώξαμε. Σε προσωπική επαφή που είχα με τον Σίλβα δεν κατάλαβα, ήταν προσωπικά του προβλήματα. Δεν θέλω να μείνω εκεί. Μας άφησε όπως μας άφησε. Εκείνη τη στιγμή μπαίναμε στο αεροπλάνο και φεύγαμε. Τον παρακαλέσαμε να μείνει μέχρι να βρούμε προπονητή. Ήρθε, αμέσως οι άνθρωποι που έπρεπε να ψάξουν για προπονητή σκέφτηκαν δύο με τρεις λύσεις.
Η πιο σωστή λύση ήταν ένας που να ξέρει την ομάδα και ο Βίκτορ ξέρει την ομάδα. Γιατί παίζαμε προκριματικά μετά από ένα μήνα. Έπρεπε να πάρουμε κάποιον που να ξέρει την ομάδα. Του εξηγήσαμε ότι η ομάδα παίζει σε ένα μήνα όλη τη χρονιά, του εξηγήσαμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές γιατί η ομάδα είναι έτοιμη. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε τον προκριματικό. Μιλήσαμε για μία ή δύο μεταγραφές που πιθανόν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν, και παρότι συμφωνήσαμε είδαμε άλλα πράγματα. Είδαμε η ομάδα να αλλάζει το σύστημά της μέσα στο παιχνίδι 2-3 φορές και παίκτες να αλλάζουν θέση και να παίζουν σε θέσεις που δεν είχαν ξαναπαίξει. Τα αποτελέσματα  ήταν τραγικά για τον σύλλογο και οικονομικά και ο αποκλεισμός.
Το χειρότερο όλων ήταν η απόδοση της ομάδας. Ο αποκλεισμός μπορεί να έρθει, ποδόσφαιρο είναι. Αυτό που είδαμε όλοι εμείς ήταν κάτι τραγικό, δεν ήταν ποδόσφαιρο. Μέχρι το τελευταίο παιχνίδι άλλαξε την ομάδα με ένα σύστημα που δεν είχε παίξει ξανά ποτέ. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουμε εκτός Champions League μετά από πέντε χρόνια. Το πρότζεκτ της ομάδας ήταν με τα έσοδα του Champions League, δεν περιμέναμε να περάσουμε για να φτιάξουμε την ομάδα. Εκείνη τη στιγμή όλοι φοβηθήκαμε με το τι γίνεται τώρα. Είναι τεράστια απώλεια των χρημάτων. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα διαλύσει η ομάδα. Κάποιοι άλλοι ότι θα μπούμε σε ποδοσφαιρικό μνημόνιο, όπως μπήκαν οι υπόλοιπες ομάδες, είτε έπεσαν κατηγορία, είτε είναι σε… μνημόνιο.
Η διοίκηση έδωσε το "παρών", αμέσως έγινε μία μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 20 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα. Αλλάξαμε σταφ και προπονητή, κάναμε αλλαγή στο τμήμα σκάουτινγκ και αλλαγή σε πρόσωπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με πρόσωπα όπως οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοντεστό, άνθρωποι αγαπητοί στον κόσμο. Αποτέλεσμα ήταν να κάνουμε και την τρίτη αλλαγή προπονητή σε 50 ημέρες, να έρθει ο κ. Μπέντο.
Ο κύριος Μπέντο έχει μπροστά του 20 ημέρες να βελτιώσει το ρόστερ της ομάδας, με όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές. Να βελτιώσει την αγωνιστικότητα και την ψυχολογία των παικτών. Επίσης έχει και τέσσερα πολύ σοβαρά παιχνίδια που θα παίξει η ομάδα. Άρα, έχει πολύ δύσκολη δουλειά και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.
Θα ήθελα να απευθυνώ στον κόσμο της ομάδας. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά να βοηθήσει την ομάδα να αλλάξει ψυχολογία και να αφήσει τον προπονητή να πάρει το χρόνο του. Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι. Αρκετούς εχθρούς έχουμε εκτός των τειχών, δεν χρειαζόμαστε και εντός.

Είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα έχουμε ίσως και μία καλύτερη χρονιά και από την περσινή. Η διοίκηση θα είναι κοντά να στηρίξει τις επιλογές του προπονητή, σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταγραφικό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο προπονητή και στο σταφ, αλλά και τον Ιμπαγάσα και τον Φρανσουά.

Δείτε το βιογραφικό του Πορτογάλου τεχνικού.

Σε ηλικία 35 ετών ανέλαβε προπονητής στην ομάδα Νέων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, παρουσιάζοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που, μετά την απόλυση του Ζοζέ Πεσέιρο στα μισά της περιόδου 2005-06, η διοίκηση του συλλόγου του εμπιστεύτηκε τις τύχες της πρώτης ομάδας.
Υπό την καθοδήγησή του, η Σπόρτινγκ έκανε 10 συνεχόμενες νίκες και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Πόρτο, κερδίζοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Εκτός από τις αγωνιστικές επιτυχίες, στον Μπέντο πιστώνεται κι η ανάδειξη σπουδαίων ταλέντων, όπως οι Νάνι, Μιγκέλ Βελόσο και Ζοάο Μουτίνιο.
Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμη καλύτερη, αφού ο 37χρονος -τότε- τεχνικός κατάφερε να οδηγήσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ύστερα από πέντε χρόνια. Στον τελικό, τα "λιοντάρια" επικράτησαν με 1-0 της Μπελενένσες, χάρη σε γκολ του Λίεντσον.
Στο τέλος της χρονιάς, η διοίκηση της ομάδας τον αντάμειψε με νέο συμβόλαιο μέχρι το 2009. Σε δύο χρόνια πανηγύρισε ισάριθμα Κύπελλα (2007, 2008) και Σούπερ Καπ (2007, 2008), ενώ οδήγησε το σύλλογο στους ομίλους του Champions League τρεις σερί χρονιές.
Το καλοκαίρι του 2008, τα αγγλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιθυμεί να τον εντάξει στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, ως διάδοχο του Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος είχε αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας. Τελικά, οι φήμες διαψεύστηκαν κι ο Μπέντο παρέμεινε προπονητής της Σπόρτινγκ.
Εκείνη τη σεζόν, η Σπόρτιγκ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" του Champions League, με τον Πορτογάλο τεχνικό να γνωρίζει την καθολική αποδοχή από τον κόσμο.
Οι απαιτήσεις, μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες, αυξήθηκαν κι η πίεση για το "βήμα παραπάνω" ήταν τεράστια. Ο Μπέντο έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στους νέους στόχους, όμως τα αποτελέσματα δεν ήρθαν, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε.
Το Νοέμβριο του 2009, με την ομάδα να αγνοεί τη νίκη στις εγχώριες διοργανώσεις από τις 21 Σεπτεμβρίου (5η θέση, 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπράγκα), ο Μπέντο υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή. Στη θέση του, ως υπηρεσιακός τεχνικός, ανέλαβε ο πρώην προπονητής του Παναιτωλικού, Λιονέλ Πόντες.
Η κάκιστη πορεία της Πορτογαλίας στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης του Euro 2012, ανάγκασε την ομοσπονδία να λύσει τη συνεργασία της με τον Κάρλος Κεϊρόζ. Ο Πάουλο Μπέντο, παρότι είχε τραβήξει το ενδιαφέρον συλλόγων, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση και να αποτελέσει τον διάδοχο του έμπειρου τεχνικού.
Όπως και με την Σπόρτινγκ, έτσι και με την Πορτογαλία, έκανε την ολική επαναφορά κι έστειλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Μάλιστα, βρέθηκε μία "ανάσα" από τα ημιτελικά, αλλά έχασε στα πέναλτι από την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, η οποία έκανε, τελικά, το "back to back".
Η κακή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ, σε συνάρτηση με την εντός έδρας ήττα από την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016, είχαν ως αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2014, με τον Φερνάντο Σάντος να επιλέγεται ως αντικαταστάτης του.
Συνολικά σε 229 ματς στον πάγκο της Σπόρτινγκ είχε απολογισμό 139 νίκες, 51 ισοπαλίες και 39 ήττες με γκολ 258-181. Σε ό,τι αφορά την παρουσία του στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας σε 44 ματς είχε 24 νίκες, 11 ισοπαλίες και 9 ήττες με τέρματα 48-37.

Τον Μάιο του 2016 δούλεψε για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης, ως προπονητής της Κρουζέιρο.

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου