Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αρούκα-Ολυμπιακός 0-1 (γιουρόπα λιγκ)

Νίκη για τον Ολυμπιακό,που λογικά ισοδυναμεί και με πρόκριση πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αρούκα. Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος σε σχέση με τα παιχνίδια με την Χάποελ,αλλά παρόλαυτα προβλημάτισε μετά το 65' όπου ο ρυθμός της ομάδας έπεσε και οι Πορτογάλοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ,αλλά ευτυχώς ο Καπίνο βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Καπίνο κάτω από τα δοκάρια,στην τετράδα της άμυνας τους Φιγκέιρας,Μποτία,Ντα Κόστα και Ντε λα Μπέγια,στο κέντρο Μιλιβόγιεβιτς,Καμπιάσο και πίσω από τον επιθετικό ο Τσόρι,στα πλάγια Σεμπά και Πάρντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγιε. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι,είχε τον έλεγχο του αγώνα,έχασε κάποιες ευκαιρίες και ευτύχησε να προηγηθεί με τον Σεμπά στο 27'. Ο Καμπιάσο έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά για τον Πάρντο,ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού την πρόλαβε προτού βγει εκτός και την έστρωσε για τον Σεμπά, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Φιγκέιρας ήταν αρκετά καλύτερος ιδιαίτερα επιθετικά από ότι στα παιχνίδια με την Χάποελ,ενώ ο Σεμπά ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 65' ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός έχασε τον έλεγχο στο κέντρο και οι Πορτογάλοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις με την άμυνα του Ολυμπιακού να πιάνεται αδιάβαστη σε πολλές φάσεις. Με Αποκορύφωμα την φάση του 72’ όταν ο Βάλτερ πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, άντεξε την πίεση του Φιγκέιρας, πέρασε τον Ντα Κόστα, αλλά ο Καπίνο τον σταμάτησε, με τα πόδια. Και στο 84’, ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ απέκρουσε το φάουλ του Βαλέντε. Ενώ ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία -από αυτές που δεν χάνονται-με τον Καμπιάσο στο 80' ύστερα από μπαλιά του Σεμπά. Τέλος καλό,όλα καλά για τον Ολυμπιακό που πήρε το διπλό μέσα στην Πορτογαλία και πλέον είναι με το ενάμιση πόδι στην φάση των ομίλων του γιουρόπα λιγκ. Στα θετικά η εκπληκτική εμφάνιση του Καπίνο,η βελτίωση του Φιγκέιρας,αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Σεμπά και το κυριότερο όλων ότι ο Ολυμπιακός και παρά τα όποια λάθη παρουσίασε έδειξε σημάδια ομάδας που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο.

Βαθμολογία παιχτών:

Καπίνο -8
Φιγκέιρας -7
Μποτία -6
Ντα Κόστα -5
Ντε λα Μπέγια -6
Μιλιβόγιεβιτς -7
Καμπιάσο -8
Σεμπά -8
Πάρντο -8
Τσόρι -6
Ιντέγιε -5

Ανδρούτσος -6
Ντουρμάζ -
Ζντίελαρ -

Μπέντο -7
Ολόκληρο το παιχνίδι:



Αρούκα: Μπρακάλι, Άντερσον Λουίζ, Ζουμπάλ, Μπάστο, Καρλέτο (59’ Μάρλον), Νούνο Κοέλιο, Νούνο Βαλέντε, Αντίλσον (75’ Κριβελάρο), Αρτούρ (68’ Αντρέ Σάντος), Ματέους, Βάλτερ Γκονζάλες.
Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Πάρντο (90’ Ζντιέλαρ), Σεμπά (89’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκεζ (72’ Ανδρούτσος), Ιντέγε.

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου