Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Άξιζε κάτι περισσότερο αυτός ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 2-3 (Champions League)


Κρίμα και άδικο για αυτόν τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά  κάποια λάθη στην άμυνα του στέρησαν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Βαυαρούς. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ενδεχομένως και τις πολλές απουσίες του και κυρίως αυτή του Βαλμπουενά, αλλά όσοι αγωνίστηκαν το πάλεψαν μέχρι τέλους, αφήνοντας ικανοποιημένους του οπαδούς του Ολυμπιακού που γέμισαν το ''Γ. Καραϊσκάκης''.
Σκόρερ του Ολυμπιακού οι Ελ Αραμπί και Γκιγιέρμε, ενώ για την γερμανική ομάδα σκόραρε από δύο γκολ ο Λεβαντόφσκι και ένα ο Τολισό.
Πλέον το ρεαλιστικό σενάριο για τον Ολυμπιακό είναι η τρίτη θέση, μια τρίτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League.
Κατάμεστο το ''Γ. Καραϊσκάκης'' με τους οπαδούς να δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και να εμψυχώνουν τους παίχτες της ομάδας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μεριά στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα, τον Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά στο κέντρο, τον Ποντένσε με τον Μασούρα στα εξτρέμ και τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Στο 6' πρώτη ευκαιρία για τη Μπάγερν Μονάχου από τον Κουτίνιο, από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ. Στο 16' Μακρινό πλασέ του Λεβαντόφσκι, η μπάλα ψηλά άουτ. Στο 18' πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με βολέ του Γκιγιέρμε στην κίνηση άουτ, μετά από γύρισμα του Καμαρά. Στο 23' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Ελ Αραμπί. Ο Ποντένσε κάνει μια έξοχη ενέργεια, αλλάζει το παιχνίδι για τον Μασούρα, αυτός δίνει στον Τσιμίκα, ο οποίος βγάζει μια υπέροχη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά ανοίγει το σκορ βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη. Στο 31' στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα και τον Μπουχαλάκη, η μπάλα καταλήγει στον Τσιμίκα που έκανε το γύρισμα, η μπάλα κοντράρει και παραλίγο να γίνει το αυτογκόλ από κόντρα στον Ερνάντες. Στο 34' οι Γερμανοί φτάνουν στην ισοφάριση με τον Λεβαντόφσκι. Ο Σα απέκρουσε βολέ του Μίλερ και ο Πολωνός επιθετικός αφού πήρε το ριμπάουντ την έστειλε στα δίκτυα του Ολυμπιακού. Στο 39' ο Τσιμίκας σώζει το 1-2 αφού έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι έναντι του αντιπάλου του και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 46' με κεφαλιά του Μασούρα από ένα μέτρο προ της εστίας. Στο 49' κόρνερ του Μασούρα κεφαλιά του Γκιγιέρμε η μπάλα άουτ. Στο 51' μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 62' γκολ για την Μπάγερν.  Η Μπάγερν παίζει... βόλεϊ με κεφαλιές στην περιοχή του Σα μετά από κόρνερ, την πρώτη ο Μπόατενγκ, τη δεύτερη ο Μίλερ και ο Λεβαντόφσκι από κοντά νικά τον Πορτογάλο με εναέριο πλασέ. Στο 75' οι Βαυαροί έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Τολισό ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με δυνατό μακρινό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του. Στο 79' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν γκολ με τον Γκιγιέρμε. Ο μέσος του Ολυμπιακού έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Τιάγκο και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-3. Στο 87' ο Ποντένσε μπήκε όμορφα στην περιοχή, όμως το σουτ πήγε πάνω στον Νόϊερ ο οποίος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
Τελικό σκορ 2-3 με τον Ολυμπιακό να παλεύει μέχρι τέλους, αλλά δίχως να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (68’ Λοβέρα), Καμαρά (88′ Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε, Μασούρας (77’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρντ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ (46’ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο, Ερνάντεζ (58’ Μπόατενγκ), Γκνάμπρι, Μίλερ (86’ Πέρισιτς), Αλάμπα, Κίμιχ.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -6
Ομάρ -7
Σεμέδο -5
Μεριά -6
Τσιμίκας -8
Γκιγιέρμε -8
Μπουχαλάκης -7
Καμαρά -7
Ποντένσε -6
Μασούρας -6
Ελ Αραμπί -8

Λοβέρα -6
Γκερέρο -6
Ραντζέλοβιτς -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου