Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Πάτησε αεκάκι και διαιτησία! Και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος! Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (πρωτάθλημα)


Πάτησε ΑΕΚ και μια χυδαία διαιτησία και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην Super League. Οι ερυθρόλευκοι απέδειξαν ότι στην καλή τους μέρα μπορούν να νικήσουν και τους διαιτητές και όσα εμπόδια και να βάλουν οι ''εξυγιαντές'' οι ερυθρόλευκοι θα βρίσκουν τρόπο να τα προσπερνάνε.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο φλεγόμενο ''Γ. Καραϊσκάκης'' 2-0 της ΑΕΚ με σκόρερ τους Σεμέδο και Καμαρά και παρέμεινε πρώτος στην βαθμολογία μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής.
Αυτή ήταν και η 7 νίκη των Πειραιωτών κόντρα στην ΑΕΚ στα 8 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Τραγική η διαιτησία όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Ο Πορτογάλος Σόουζα ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Ολυμπιακό στο 26' για ανύπαρκτο χέρι του Γκιγιέρμε. Παράλληλα χαρίστηκε αρκετές φορές στους παίχτες της ΑΕΚ για σκληρά μαρκαρίσματα, καθώς δεν τους παρατήρησε με κίτρινη κάρτα. Ενώ στο τέλος του παιχνιδιού δεν έδωσε κόκκινη κάρτα στον Τσιντώνα που έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.
Κατάμεστο το ''Γ. Καραϊσκάκης'' με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μετατρέπουν σε καμίνι το γήπεδο και με την φωνή τους να εμψυχώνουν τους παίχτες της ομάδας τους από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς κόντρα στην ΑΕΚ με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα. Ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά στο κέντρο, ο Ποντένσε με τον Σουντανί στα εξτρέμ και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 8'. Ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Καμαρά ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ. Γκολ για τον Ολυμπιακό στην εξέλιξη της φάσης. Εκτελείται το κόρνερ λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Σουντανί, αυτός τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Τσιντώτα και ο επερχόμενος Σεμέδο με εξ επαφής προβολή έκανε το 1-0. Στο 16' πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπακάκης τροφοδότησε τον Ολιβέιρα, αυτός σούταρε δυνατά από δύσκολη θέση και ο Σα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 21' ο Ολιβέιρα έπιασε το σουτ, αλλά ο Σα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 26' η ''εξυγίανση'' κάνει και πάλι το θαύμα της, καθώς ακυρώνει κανονικό γκολ του Ελ Αραμπί, για χέρι κάτι που δεν φαίνεται στο ριπλέι. Στο 34' σέντρα του Ποντένσε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 44' σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, η άμυνα της ΑΕΚ διώχνει δύσκολα. Στη συνέχεια η προβολή του Σεμέδο καταλήγει άουτ. Στο 45' ατομική προσπάθεια και φιλόδοξο σουτ του Ολιβέιρα από δύσκολη θέση, η μπάλα άουτ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 49' είχαν μια καλή ευκαιρία. Ο Καμαρά βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Ομάρ, αλλά το σουτ του, έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Στο 62'  ο Αλμπάνης φεύγει στην αντεπίθεση, η μπάλα φτάνει στον Ολιβέιρα μετά τις κόντρες, όμως το πολύ δυνατό σουτ καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Σα. Στο 65' στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με Ποντένσε και Καμαρά, ο Καμαρά έκανε την προβολή, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 67' ωραία προσπάθεια του Βέρντε. αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 69' εξαιρετική μπαλιά του Μπουχαλάκη, ο Ποντένσε έκανε το γύρισμα για τον Καμαρά, αλλά του πλασέ του δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Στο 71' το σουτ του Αλμπάνη από το ημικύκλιο της περιοχής δεν βρήκε στόχο. Στο 77' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ και καθάρισαν το παιχνίδι. Ο Καμαρά με ένα εξαιρετικό σουτ, από τα όρια της περιοχής, νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-0. Στο 90' σουτ του Γκερέρο, στην αντεπίθεση, έφυγε άουτ. Στο 93'  ψαλιδάκι του Ολιβέϊρα από την μικρή περιοχή έφυγε άουτ.
Τελικό σκορ 2-0 με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Ξάνθη εκτός έδρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Ομάρ, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (89' Λοβέρα), Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί (60' Μασούρας), Ελ Αραμπί (72' Γκερέρο).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπεζ, Γαλανόπουλος (58' Σιμάο), Σιμόες, Ντέλετιτς (66' Βέρντε), Λιβάγια, Αλμπάνης (72' Γιακουμάκης), Ολιβέιρα.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8
Ομάρ -6
Σεμέδο -8
Παπαδόπουλος -7
Τσιμίκας -8
Μπουχαλάκης -8
Γκιγιέρμε -8
Καμαρά -9
Σουντανί -7
Ποντένσε -8
Ελ Αραμπί -7

Μασούρας -7
Γκερέρο -6
Λοβέρα -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου