Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Με πρωταγωνιστή τον Σουντανί πήρε την νίκη! Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 (πρωτάθλημα)

Έκτη νίκη με υπογραφή Σουντανί και τώρα η Μπάγερν!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χιλάλ Σουντανί ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ 2-1 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Αλγερινός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός με τα 2 δύο σημερινά γκολ έφτασε στα τέσσερα στο πρώταθλημα και απέδειξε το πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι στα χέρια του Μαρτίνς.
Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Βαλμπουενά και Μπενζιά, που τραυματίστηκαν την τελευταία στιγμή, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκαν οι λύσεις και ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο ΟΦΗ.
Τραγικός και προκλητικός ο διαιτητής της ''εξυγίανσης'' Παπαδόπουλος που σφύριζε μόνο ΟΦΗ, αφήνοντας τα τσεκούρια του ανενόχλητα. Θα μπορούσε να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κοροβέση για μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στο καλάμι του Ποντένσε στο 33' και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη κίτρινη που έδωσε στους παίχτες του ΟΦΗ ήταν στο 88'.
Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη για τον Γκασπάρ που πέρασε ως αλλαγή στο 62' στην θέση του τραυματία Τοροσίδη.
Εξαιρετικός για άλλη μια φορά ο κόσμος. Περίπου 25.000 οπαδοί του Ολυμπιακού έδωσαν δυναμικό παρών στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' εμψυχώνοντας τους παίχτες της ομάδας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. 
ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, ο Σεμέδο ήταν παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο κέντρο, ενώ αριστερά ήταν ο Κούτρης και δεξιά ήταν ο Τοροσίδης. Ο Γκιλιέρμε και ο Μπουχαλάκης ήταν στον άξονα, ως οι δύο κεντρικοί χαφ. Στα άκρα της επίθεσης οι Λοβέρα και Ποντένσε. Φορ ο Γκερέρο και από πίσω του κινούνταν ο Σουντανί.
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό μόλις στο 3' Η μπάλα, από την ασταθή απομάκρυνση της άμυνας του ΟΦΗ (σέντρα από τον Σουντανί), έφτασε στον Λοβέρα, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε, πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος! Ο Σωτηρίου με την βοήθεια του δοκαριού γλύτωσε το γκολ για την ομάδα του. Στο 11' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Σουντανί. Σέντρα του Ποντένσε, ο Σουντανί πήρε την κεφαλιά και με αυτό τον τρόπο άνοιξε το σκορ. Στο 13' σουτ του Γκερέρο η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 33' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φιγκεϊρέντο από τον Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ μπορεί να μην βρίσκει την μπάλα, αλλά όπως φαίνεται από το ριπλέι ο παίχτης του ΟΦΗ πέφτει πιο πριν από το μαρκάρισμα του αμυντικού του Ολυμπιακού. Η φάση ελέχθηκε από το var και ο διαιτητής σωστά συνέχισε το παιχνίδι. Στο 44' καλό σουτ του Ποντένσε μπλόκαρε ο Σωτηρίου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ ισοφαρίζει με υπέροχο σουτ του Ναμπί. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 1-1 για τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δημιούργησαν πιο πολλές ευκαιρίες και έφτασαν πιο κοντά στο γκολ. Στο 51' κόρνερ του Λοβέρα κεφαλιά του Παπαδόπουλου η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 53' γυριστό του Γκερέρο μπλόκαρε ο Σωτηρίου που ήταν σε ετοιμότητα. Στο 54' ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ, καθώς το πλασέ του Ναμπί κατέληξε στο δοκάρι του Σα. Στο 55' ο Ποντένσε έβγαλε αστραπιαία την μπάλα για τον Σουντανί εκείνος έδωσε για τον Γκερέρο ο οποίος ομως δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 58' οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν και πάλι στο σκορ, με σκόρερ και πάλι τον Σουντανί. Ο Γκερέρο έκλεψε την μπάλα την στόπαρε με το στήθος  και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίκτυα του Σωτηρίου. Στο 66' ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Γκερέρο, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης είναι λίγο πιο μπροστά ο Σουντανί. Στο 74' ωραία προσπάθεια του Ποντένσε, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 77' άουτ πέρασε και το σουτ του Γκερέρο. Στο 78' το σουτ του Τσιλιανίδη πέρασε άουτ.
Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για την 3η αγωνιστική του Champions League, στο ''Γ.Καραϊσκάκης'' την ερχόμενη Τρίτη.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Τοροσίδης -6
Σεμέδο -7
Παπαδόπουλος -7
Κούτρης -6
Γκιγιέρμε -7
Μπουχαλάκης -6
Λοβέρα -6
Ποντένσε -7
Σουντανί -9
Γκερέρο -7

Μασούρας -6
Γκασπάρ -7
Καμαρά -

Προπονητής -7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Αβραάμ, Κούτρης, Τοροσίδης (63’ Γκασπάρ λ.τρ.), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Σουντανί (82′ Καμαρά), Ποντένσε, Λοβέρα (56’ Μασούρας), Γκερέρο.
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος (64’ Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί, Τσιλιανίδης (87′ Βαζ), Σεμέντο, Φιγκερέιντο (71’ Μάνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου