Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Νίκησε με ανατροπή στο Χαριλάου ο Θρύλος! Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)


Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη! Οι ερυθρόλευκοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 5' είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν την ανατροπή και πήραν τους τρεις βαθμούς. Μια νίκη που ήρθε σε μια δύσκολη έδρα, μια νίκη θα λέγαμε επαγγελματική από αυτές που δίνουν και τους τίτλους.
Βέβαια ο Ολυμπιακός προβλημάτισε ως ένα βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο,καθώς δεν είχε καμία αξιόλογη ευκαιρία παρά μόνο ένα πλασέ του Μασούρα, παράλληλα όμως δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Στα άσχημα του αγώνα ο τραυματισμός των Τσιμίκα και Ποντένσε που αποχώρησαν από τον αγώνα με αναγκαστική αλλαγή. Με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε ότι ο Τσίμικας έχει κάκωση οσφυϊκής μοίρας και ο Ποντένσε έχει σύσταση του δεξιού προσαγωγού. Αν και αύριο θα μάθουμε το οριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Πολλά φάουλ και ιδιαίτερα προκλητικοί σε όλο τον αγώνα ήταν οι παίχτες του Άρη. Διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο και τα πληρωμένα παπαγαλάκια του Σαββίδη που έκαναν λόγο ...περί φιλικού.
Σκόρερ του Ολυμπιακού οι Μασούρας και Ελ Αραμπί, ενώ για τον Άρη τον σκορ άνοιξε ο Ντιγκινί.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Τζοβάρας χάρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο Γκάμα στο 58'. Ενώ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού στο 43' αφού ο Σουντανί βρήκε την μπάλα με το χέρι.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε την 11άδα με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη στο κέντρο, Ποντένσε και Μασούρα στα εξτρέμ, Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή και Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Στο 6' γκολ για τον Άρη. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιγκινί έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πρώτα στο δεξί δοκάρι και έπειτα στα δίκτυα του Σα. Στο 18' γύρισμα του Ποντένσε μπλόκαρε ο Έμαν. Στο 20' ο τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Γκιγιέρμε. Στο 32' ισοφάριση για τον Ολυμπιακό. Εκπληκτική προσπάθεια του Τσιμίκα και σέντρα για τον Μασούρα, κεφαλιά του ακραίου επιθετικού του Ολυμπιακού στα δίχτυα του Έμαν για το 1-1. Στο 38' ήρθε η ανατροπή για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον έμαν για το 2-1. Στο 40' σουτ του Μασούρα η μπάλα ψηλά άουτ. Στο 43' ακυρώνεται γκολ του Ολυμπιακού με τον Σουντανί, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του επιθετικού του Ολυμπιακού. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ με 1-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι και ο Άρης είχε μια καλή ευκαιρία στο 52', αλλά το σουτ του Μαντσίνι πέρασε άουτ. Στο 54' γυριστή κεφαλιά του Κόρχουτ η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Στο 67' σουτ του Ντιγκινί, έδιωξε ο Σα. Στο 77' ο Μασούρας είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως το πλασέ που επιχείρησε, υπό καλές προϋποθέσεις, έφυγε άουτ.
Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΟΦΗ στις 19/10 στο Καραϊσκάκη.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Ομάρ -6
Σεμέδο -7
Παπαδόπουλος -8
Τσιμίκας -8
Γκιγιέρμε -8
Μπουχαλάκης -7
Ποντένσε -5
Μασούρας -7
Βαλμπουενά -8
Ελ Αραμπί -8

Σουντανί -7
Τοροσίδης -7
Γκερέρο -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8

ΑΡΗΣ: Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Γκάμα (75′ Μαρτίνεζ), Ντιγκινί (80′ Τόνσο), Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Αβραάμ, Ομάρ, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (37’ Σουντανί λ.τρ.), Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (83′ Γκερέρο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου