Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Γιαντράν-Ολυμπιακός 6-13 (πόλο αντρών,τσάμπιονς λιγκ)

Καταιγιστικός ο Θρύλος, «έπνιξε» την Γιαντράν
Ένα από τα πιο άνετα «διπλά» της ευρωπαϊκής ιστορίας της πήρε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού στο Μαυροβούνιο, όπου επιβλήθηκε 13-6 της Γιαντράν και παρέμεινε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο Final 6 του Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου της διοργάνωσης και στο ματς με την Μπαρτσελονέτα στις 12 Μαρτίου στο «Π. Καπαγέρωφ» θέλουν τη νίκη που θα τους δώσει διαφορά ασφαλείας στην κορυφή.
Οι Καταλανοί επιβλήθηκαν της Πριμόριε στη Βαρκελώνη με σκορ 9-7 και έμειναν στη 2η θέση με έναν βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό (μαζί με την αδιάφορη Εγκερ που θα βρίσκεται σίγουρα στους «6» ως οικοδέσποινα), ενώ οι Κροάτες βρίσκονται στο -4 από τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι παίζει τα επόμενα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας, με μόνη έξοδο αυτή στη Ριέκα.
Το απόγευμα της Τετάρτης στην πισίνα του Χέρτσεγκ Νόβι, παρουσία πολυάριθμων οπαδών, Σέρβων κατά κύριο λόγο, που τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ του Θρύλου στα ελληνικά και τα σέρβικα, εφοδιασμένοι με σημαίες του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο οκτάλεπτο. Με δύο γκολ του Γούνα από την περιφέρεια προηγήθηκαν 2-0, ενώ ακόμα και όταν μείωσε για τους γηπεδούχους ο Βίντοβιτς, απάντησαν επιτυχημένα με τον Κολόμβο και τον Βλαχόπουλο. Συνέχισαν να βάζουν γκολ, χωρίς να δέχονται, με αποτέλεσμα να καθαρίσουν το ματς. Οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα ξανά στη γ’ περίοδο, όταν δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τον νικητή.
Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε ασφυκτική άμυνα στα «όπλα» της Γιαντράν, λειτούργησε υποδειγματικά στην άμυνα με παίκτη λιγότερο (2/8 είχαν οι Μαυροβούνιο στον παραπάνω), ενώ αξιοποίησε το δικό της αριθμητικό πλεονέκτημα (5/7 στον π.π.) για να κάνει το έργο της ακόμα πιο εύκολο. Καίριες αποκρούσεις πραγματοποίησε ο Πάβιτς, ο οποίος λίγο μετά το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου παραχώρησε τη θέση του στον Γαλανόπουλο.
Από τρία γκολ σημείωσαν οι Φουντούλης, Γούνας και Μάλιαρακ, ενώ η ομάδα του Πειραιά είχε πλουραλισμό στην επίθεση, με άλλους τέσσερις παίκτες στη λίστα των σκόρερ.
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-2, 2-3, 3-4.
ΓΙΑΝΤΡΑΝ: Κάντιτς, Ουκρόπινα 1, Γκαρντάσεβιτς, Κόβασιτς, Βίντοβιτς 1, Μοσκόφ 1, Μπανίσεβιτς, Πόροβιτς 1, Ράντοβιτς 1, Ράτζιτς 1, Πετρόφσκι, Σπάιτς, Πόποβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γούνας 3, Φουντούλης 3, Σμιθ, Ποντικέας, Γεννηδουνιάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 3, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

Πηγή: gavros.gr

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου