Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 67-65 και παρέμεινε αήττητος στην έδρα του. Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς και οι παίχτες του Ολυμπιακού.

Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, υπήρχε ένταση πάνω στο παρκέ, έπαιξαν και οι δύο πολύ καλή άμυνα. Γι' αυτό και το σκορ ήταν χαμηλό. Πιστεύουμε πως δημιουργήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, που αυτό είναι το παιχνίδι μας βασικά. Αλλά χάσαμε τα σουτ, ακόμα και από τους καλύτερους σουτέρ μας. Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί δεν μπορείς κάθε βράδυ να σουτάρεις με 50% και 60% στο τρίποντο. Κερδίσαμε λόγω της άμυνάς μας.

Καταφέραμε να σταματήσουμε τον Ντε Κολό, τον Χένρι και τη δημιουργία του και φυσικά τον Γκούντουριτς. Η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ μέσα στη ρακέτα, είναι 1η ομάδα στην Euroleague σε αυτό. Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική και αποφύγαμε το παιχνίδι των αντιπάλων. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους οπαδούς. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, όπως είδατε όλοι. Προσωπικά τη χάρηκα».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Αν μπορεί να βάζει κάθε φορά νικητήρια σουτ, σίγουρα το θέλουμε! Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι θέλουν να προσωποποιούν τα πράγματα. Έτσι είναι τα αθλήματα. Οι φίλαθλοι συνδέονται με τα πρόσωπα. Κακά τα ψέματα στον Ολυμπιακό οι Έλληνες παίκτες πάντα παίζουν έναν ξεχωριστό ρόλο. Χάρηκα πολύ που έβαλε το τελευταίο σουτ.

Κώστας Σλούκας.

«Έχω πετύχει και άλλα τελευταία σουτ, αλλά και έχω αστοχήσει. Δεν φοβάμαι την ευθύνη να πάρω το τελευταίο σουτ. Έπρεπε να τελειώσουμε πολύ νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά αστοχήσαμε σε εύκολα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο και αγχωθήκαμε. Αυτό που είπα και στους συμπαίκτες μου, είναι ότι τον Μάιο κανείς δεν θα θυμάται πως νικήσαμε, αλλά αν θα είμαστε στα playoffs και θα διεκδικούμε πρόκριση στο Final 4. Η νίκη μετρά και όχι ο τρόπος που ήρθε. Ο Ολυμπιακός πάντα παίζει για να κερδίσει και εντός και εκτός έδρας, ώστε να κάνουμε ταμείο στο τέλος». Για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού: «Η ομάδα έχει τα κατάλληλα υλικά. Ψωνίσαμε από το πρώτο ράφι της αγοράς, Ουόκαπ, Ντόρσεϊ και Φαλ είναι παίκτες πρώτης γραμμής. Υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά μας, ενώ σίγουρα έχει θετική επίδραση η συμμετοχή μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί χτίζουμε χαρακτήρα ως ομάδα και ρόλους».

Για την σύγκριση των δυο τελευταίων άστοχων σουτ του στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: «Στην Βαρκελώνη, δεν είχα τον ίδιο χρόνο. Σήμερα, σέταρα την επίθεση και είδα τον χρόνο. Οργάνωσα αυτό που έκανα. Στην Βαρκελώνη, έπρεπε να ευστοχήσω στο προτελευταίο σουτ».

Κώστας Παπανικολάου.

«Εκατό τέτοια σουτ να είχαμε ακόμη σε τέτοιο σημείο, στον Κώστα θα τα δίναμε! Εγώ που τον ξέρω από μικρό, έχει βάλει χιλιάδες τέτοια. Έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχει ρίξει και κάθε μέρα παίρνει τέτοια σουτ. Έχει πάρει άπειρα τέτοια», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ και συνέχισε:

«Είχαμε μια καλή αμυντική παρουσία. Δείξαμε χαρακτήρα παρά τα κενά διαστήματα. Η παρουσία του κόσμου κράτησε την ομάδα όταν πέρασε μπροστά η Φενέρ και χάρη σε αυτόν μας έβαλε ξανά πάνω… στο άλογο του οδηγού. Δεν είναι εύκολο καμία ομάδα να χάνει στο τέλος. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Η χαρά του ενός είναι η λύπη του άλλου... Αυτός όμως είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ που αγαπάμε».

Μουσταφά Φαλ.

«Μπορώ να παίξω και να φέρω αυτή την ευθύνη, οπότε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Σίγουρα θέλω να επιστρέψει ο Χασάν (σ.σ. Μάρτιν) στην ομάδα, γιατί συνεισφέρει πολύ στην επιτυχία μας, αλλά θα βγω μπροστά και γι’ αυτόν. Νιώθω κουρασμένος, αλλά είμαστε 2-0 σε αυτή τη διπλή εβδομάδα και ανυπομονώ για την επόμενη».

Σακίλ ΜακΚίσικ.

«Το μπάσκετ είναι παιχνίδι των σερί. Ήταν μια… σκυλομαχία και ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος. Πέρυσι χάσαμε πολλά τέτοια, εν αντιθέσει με φέτος που κερδίζουμε.

Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και μια ομάδα με αυτοπεποίθηση. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον κόουτς που έφτιαξε αυτό το ρόστερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου