Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Νίκη με χρυσό σκόρερ τον Ελ Αραμπί και επιστροφή στην κορυφή! ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)

Όσο και να το πάλεψε η ''εξυγίανση'' δεν κατάφερε να στερήσει από τον Ολυμπιακό μία πολύτιμη νίκη μέσα στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ.

Οι ερυθρόλευκοι με χρυσό σκόρερ τον Ελ Αραμπί, που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα, κέρδισαν 1-2 την ομάδα της Ηπείρου και ανέβηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενοι και την γκέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τους Γιαννιώτες και προηγήθηκε στο 17' με τον Αγκιμπού Καμαρά, με τον ΠΑΣ να ισοφαρίζει με μούφα-πέναλτι του Εραμούσπε στο 59'. Με το χρυσό γκολ της νίκης να πετυχαίνει ο Ελ Αραμπί στο 84', ένα γκολ που έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Πειραιά. Δοκάρι είχαν οι ερυθρόλευκοι με τον Παπασταθόπουλο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς στα Γιάννενα με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Μαντί Καμαρά, ο Ονιεκούρου με τον Μασούρα στα εξτρέμ, ο Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον επιθετικό και ο Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 4' ο Ονιεκούρου έκανε το κλέψιμο και έφτασε μέχρι την τελική προσπάθεια, όμως το πλασέ που έκανε δεν είχε δύναμη, με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει εύκολα. Στο 11' ο Περέα βρήκε την μπάλα, μετά το γύρισμα του Γκαρντάφσκι, αλλά την έστειλε άουτ. Στο 17' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Αγκιμπού Καμαρά. Γέμισμα του Μασούρα, η μπάλα έφτασε στον παίχτη από τον Γουινέα, ο οποίος με αριστερό βολέ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ. Στο 25' ο Γκαρντάφσκι βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 30' σουτ του Μασούρα μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν. Στο 32' σουτ του Περέα μάσα από την μικρή περιοχή, έφυγε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μία αλλαγή για τους ερυθρόλευκους με τον Εμβιλά να παίρνει την θέση του Ονιεκούρου. Στο 50' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή αλλά το σουτ του Μπουχαλάκη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 52' σέντρα του Λαλά, κεφαλιά του Μασούρα η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Στο 59' ο Ευαγγέλου της ''εξυγίανσης'' ανακάλυψε χέρι. Ο Σάλιακας βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε την σέντρα η μπάλα βρήκε στο χέρι του πεσμένου Ρέαμπτσιουκ και ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε που ισοφάρισε σε 1-1. Στο 69' εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, γυριστή κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, στο δοκάρι του Λοντίγκιν και απομάκρυνση σε κόρνερ. Στο 70' σέντρα του Αγκιμπού Καμαρά με δύναμη, η μπάλα βρίσκει πάνω στον Μασούρα και φεύγει άουτ. Στο 84' το χρυσό γκολ της νίκης με τον Ελ Αραμπί. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Εμβιλά από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί με σουτ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-2. Στο 95' ο Ελ Αραμπί είδε τον Λοντίγκιν εκτός θέσης, σούταρε από το ύψος της μεσαίας γραμμής, αλλά δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη.

Κίτρινες: Γκαρντάφσκι, Σνάϊντερ, Περέα – Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ

ΠΑΣ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πέερσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Ντομίγκες, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα (85' Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76' Μορέϊρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Μπουχαλάκης (66' Ελ Αραμπί), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (78' Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46' Εμβιλά), Μασούρας (78′ Ροντρίγκες), Τικίνιο (87' Παπαδόπουλος).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -7

Σισέ -7

Παπασταθόπουλος -7

Ρέαμπτσιουκ -6

Μπουχαλάκης -7

Μαντί Καμαρά -6

Αγκιμπού Καμαρά -8

Ονιεκούρου -6

Μασούρας -7

Τικίνιο -6


Εμβιλά -8

Ελ Αραμπί -8

Ροντρίγκες -7

Βαλμπουενά -7

Παπαδόπουλος -


Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου