Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Πέρασε και από το Αγρίνιο ο Θρύλος! Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)


Πέρασε και από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός και έκανε ένα ακόμη βήμα για το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Τα γκολ από πλευράς του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Τικίνιο και Ελ Αραμπί με εκτέλεση πέναλτι, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Βαλμπουενά. Από τον Παναιτωλικό σκόραρε και ισοφάρισε προσωρινά ο Βέργος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε στο Αγρίνιο με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο και Μπα, με Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Εμβιλά με τον Μαντί Καμαρά και τον Αγκιμπού Καμαρά, στα εξτρέμ ο Μασούρας με τον Λόπες, στην επίθεση ο Τικίνιο.

Στο 5' σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ. Στο 13' γκολ για τους ερυθρόλευκους με τον Τικίνιο. Εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, ο Τικίνιο από το ύψος της μικρής περιοχής πήδηξε με δύναμη και πήρε την κεφαλιά, πετυχαίνοντας το γκολ για τους ερυθρόλευκους. Στο 19' ο Παναιτωλικός φτάνει στην ισοφάριση με τον Βέργο. Λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Βέργος μπήκε στην περιοχή των ερυθρόλευκων, με τρίπλα ξέφυγε από τον Παπασταθόπουλο, ο Μπα δεν τον πρόλαβε και πλάσαρε εύστοχα τον Βατσλίκ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 23' όμορφο σκάψιμο του Λόπες για τον Τικίνιο, όμως πριν ο Βραζιλιάνος κάνει επαφή, ο Μελίσσας τον πρόλαβε με την έξοδό του και έδιωξε με τις γροθιές. Στο 41' όμορφη ενέργεια από τον Αγκιμπού όμως το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο 43' σουτ του Μασούρα, εκτός περιοχής, μπλοκάρει ο Μελίσσας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και στο 59' είχαν μια καλή στιγμή. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε. Στο 61' εντυπωσιακή απόκρουση του Μελισσά σε κεφαλιά του Μασούρα. Στο 65' ο Μελίσσας ανατρέπει τον Βαλμπουενά, σε μία ξεκάθαρη φάση, με τον Φωτιά να κάνει ...5 λεπτά να υποδείξει το πεντακάθαρο πέναλτι. Στο 70' ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-2. Στην συνέχεια του παιχνιδιού δεν είχαμε ιδιαίτερες φάσεις και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να παίρνει αυτήν την σπουδαία νίκη.

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa League, την ερχόμενη Πέμπτη στο Καραϊσκάκης.

Κίτρινες: Φλόρες, Μελίσσας, Ντουάρτε, Κορνέλιους

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (85' Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76' Αποστολάκης), Βέργος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (54' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (95' Σισέ), Μασούρας, Λόπες (54' Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82' Κούντε).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -5

Παπασταθόπουλος -6

Μπα -5

Ρέαμπτσιουκ -6

Εμβιλά -7

Μαντί Καμαρά -6

Αγκιμπού Καμαρά -6

Μασούρας -7

Λόπες -7

Τικίνιο -8


Ανδρούτσος -7

Βαλμπουενά -7

Τικίνιο -8

Κουντέ -

Σισέ -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου