Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Γλέντησε τον ΠΑΟΚ και αύξησε την διαφορά στο +4! Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (πρωτάθλημα)

Έκανε τα εύκολα-δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά εν τέλει έφτασε στην πολύτιμη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και αύξησε την διαφορά στο +4.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχαν και τα δύο γκολ, ενώ είχαν και δύο δοκάρια. Στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν τον ρυθμό τους, παρά όλα αυτά είχαν ένα δοκάρι και μια κλασική ευκαιρία με τον Τικίνιο. 

Τα γκολ από πλευράς Ολυμπιακού πέτυχαν οι Αγκιμπού Καμαρά (έβγαλε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ) και Μασούρας. Ενώ από τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Μουργκ, σε μία φάση που φαίνεται να υπάρχει στο ξεκίνημα της επιθετικό φάουλ στον Μπουχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός όπως είπαμε αύξησε την διαφορά του, στο +4 από τον ΠΑΟΚ, πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος σε ντέρμπι και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. 

Στο 10' προσπάθεια του Ροντρίγκες, ο οποίος κάνει το σουτ, από πλάγια θέση, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ. Στο 22' γκολ για τους ερυθρόλευκους με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψε την μπάλα από τον Εσίτι, την πασάρει στον Αγκιμπού ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ -η μπάλα κόντραρε και στον Βαρέλα- άνοιξε το σκορ. Στο 28' σουτ του Μαντί Καμαρά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 29' διπλό δοκάρι για τον Ολυμπιακό για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Λαλά άνοιξε ωραία στον Γκάρι Ροντρίγκες, αυτός γύρισε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αφρικανός φορ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 31' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μασούρα. Ο Αγκιμπού έκλεψε από τον Εσίτι, βγήκε γρήγορα στην κόντρα, έδωσε ωραία μπαλιά για τον Μασούρα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και με πλασέ με το αριστερό έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 35' πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ με το μονοκόμματο σουτ του Σβαμπ. Στο 39' δυνατό σουτ του Λαλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Σκορ πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με τον Ονιεκούρου να παίρνει την θέση του Ροντρίγκες από πλευράς Ολυμπιακού και τον Ελ Καντουρί να μπαίνει στο παιχνίδι στην θέση του Εσίτι. Στο 51' ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-0, αλλά ο Αγκιμπού Καμαρά στάθηκε άτυχος. Ο μέσος από τη Γουϊνέα μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια σε κόρνερ. Στο 58' είχε και ο ΠΑΟΚ δοκάρι. Γέμισμα του Ζίβκοβιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ, ο Μιχαηλίδης βρίσκεται ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και κάνει το σουτ, όμως η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ. Στο 79' μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Μασούρας φεύγει από τα δεξιά και γυρίζει στον Τικίνιο, ο οποίος περιμένει στο ύψος του πέναλτι, όμως το πλασέ του κοντράρει σε αντίπαλο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, κεφαλιά του Τικίνιο έφυγε άουτ. Στο 81' ο ΠΑΟΚ μειώνει και ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Όταν μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί, ο Μουργκ έκανε με την μία το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ. Πάντως στο ξεκίνημα της φάσης φαίνεται να υπάρχει φάουλ του Βιερίνια στον Μπουχαλάκη.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σάββατο.

Κίτρινες: Ελ Αραμπί, Μαντί Καμαρά – Σίντκλεϊ, Μπίσεσβαρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (83' Κούντε), Ροντρίγκες (46' Ονιεκούρου), Μασούρας (83' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (59' Τικίνιο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Σίντκλεϊ (59' Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (59'Σφιντέρσκι), Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Άκπομ (59' Μιτρίτσα – 79' Μουργκ λ.τρ.), Ζίβκοβιτς.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -7

Σισέ -7

Παπασταθόπουλος -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -7

Μαντί Καμαρά -7

Αγκιμπού Καμαρά -10

Ροντρίγκες -7

Μασούρας -8

Ελ Αραμπί -7


Ονιεκούρου -5

Τικίνιο -7

Μπουχαλάκης -5

Κούντε -

Βρουσάι -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου