Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 75-61 της Ζενίτ και έδειξε ότι βρίσκεται σε  καλή κατἀσταση. Δείτε τι δήλωσαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς και οι παίχτες του Ολυμπιακού, μετά την λήξη του αγώνα.

Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας γι' αυτή την φοβερή προσπάθεια για τρεις περιόδους. Εκτιμώ αυτή τη νίκη, γιατί σέβομαι πολύ τη Ζενίτ. Όπως γνωρίζετε, έχουν ένα εξαιρετικό ρεκόρ με εννέα εκτός έδρας νίκες. Ήταν ένα απαιτητικό ματς για εμάς. Θέλω και πάλι να συγχαρώ και τον Τσάβι Πασκουάλ και τη Ζενίτ γι' αυτή τη χρονιά. Αφιερώνω αυτή τη νίκη στον Κώστα Παπανικολάου, του εύχομαι τα καλύτερα εγώ και η ομάδα. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και τον περιμένουμε πίσω υγιή.

Δεν έχω ιδέα τι κάναμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ξέρω τι κάναμε στα επόμενα τρία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο τρόπος που ξεκινάμε τα παιχνίδια είναι αντικείμενο έρευνας, οφείλουμε να το κοιτάξουμε. Χρησιμοποιούμε διαφορετικές πεντάδες, έχω το συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην Α1 μας αφαιρεί ρυθμό. Ένας παίκτης που ξεκινάει, είναι διστακτικός και έχει πίεση για να δείξουν σε επτά, πέντε, τρία λεπτά τι αξίζουν. Είναι ανεξήγητη η διαφοροποίηση του πρώτου με τα επόμενα τρία δεκάλεπτα. Ξέρετε, η Ζενίτ είναι ομάδα με πλάνο εναντίον αλλαγών, έχει δημιουργούς και καλούς σουτέρ.

Βρήκαμε τις πεντάδες που ταίριαζαν, δεν κάναμε πολλές αλλαγές, καταλήγω στο ότι παίζουμε με άγχος και πίεση στο ξεκίνημα. 100% η τοπική Λίγκα βοηθάει στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, όλοι μας ρωτούν πως τα καταφέρνουμε παίζοντας μόνο στην Euroleague. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα, δεν την κρίνω, αλλά αναφέρω ότι είναι ένα γεγονός που θέλει ιδιαίτερη διαχείριση».

Τσαρλς Τζένκινς.

«Δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, καθώς αντιμετωπίζουμε σπουδαίες ομάδες στην διοργάνωση, στο ξεκίνημα κάναμε κάποια λάθη, δεν είχαμε καλή επικοινωνία αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε και να πάρουμε την νίκη.

Είχαμε ένταση στο παιχνίδι μας και θυσιάσαμε αρκετές φορές το κορμί μας στην άμυνα ώστε να φτάσουμε στην νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε πιο επιθετικοί, βελτιώθηκε η επικοινωνίας μας, βρήκαμε ανοιχτά σουτ και γυρίσαμε γρήγορα στην διεκδίκηση της νίκης», ανέφερε αρχικά ο Τζένκινς.

Για την εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη: «Εκπληκτική εμφάνιση του Σπανούλη, παίζω χρόνια αντίπαλος και είμαι τυχερός που τον έχω συμπαίκτη και έγινα μάρτυρας στην τρομερή του εμφάνιση. Τέλος, θα ήθελα να πω περαστικά στον φίλο μου Κώστα Παπανικολάου που έκανε πετυχημένη επέμβαση».

Γιώργος Πρίντεζης.

«Δεν ξέρω αν έχουμε ελπίδες ίσως κάποιες ελάχιστες . Θα πρέπει να τελειώσουμε τη χρονιά με σωστό τρόπο. Έχουμε την υποχρέωση να τελειώσουμε τη χρονιά με σωστό τρόπο. Ο περισσότερος κόσμος μένει σπίτι του. Δεν ξέρεις πώς διαχειρίζεται ο καθένας το άγχος και την πίεση. Παρακολουθεί την ομάδα του και θέλει να περνάει ευχάριστα το δίωρο. Μας στεναχωρεί που στα τελευταία παιχνίδια δεν του δώσαμε χαρά. Οφείλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι σαν Ολυμπιακός».

Βασίλης Σπανούλης.

«Δεν αρχίσαμε καλά το ματς, συζητήσαμε στα αποδυτήρια τι δεν πήγε καλά, βγάλαμε πολλή ενέργεια, κάναμε σωστά τα πράγματα και κάναμε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο.

Είμαστε ο Ολυμπιακός και, όταν φοράμε αυτήν τη φανέλα, είτε περάσουμε στα πλέι οφ είτε όχι, πρέπει να παλεύουμε με περηφάνια σε κάθε παιχνίδι γιατί εκπροσωπούμε αυτόν τον σύλλογο και τον κόσμο. Πρέπει να έχουμε σεβασμό για αυτήν την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου