Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Έπεσε με το κεφάλι ψηλά ο Θρύλος! Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1 (Europa League)

Ο Ολυμπιακός έπεσε με το κεφάλι ψηλά! Οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν από τους ''8'' του Europa League, αλλά πέτυχαν μια μεγάλη νίκη μέσα στο Emirates και μάλιστα για δεύτερη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 0-1 με σκόρερ τον Ελ Αραμπί και έχασε και άλλες ευκαιρίες στον αγώνα, με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Μαροκινό φορ στο 20'.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην προκρίθηκαν, αλλά απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν επάξια στην Ευρώπη, κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα και απέδειξαν ότι είναι μοναδικός πρέσβης της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Μόνο υπερηφάνεια για αυτήν την ομάδα.

Προκλητική σε έναν ακόμη αγώνα η διαιτησία, καθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Μπα στην ίδια φάση. Την μία για μαρκάρισμα και την άλλη γιατί πέταξε την μπάλα κάτω.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι στο Emirates με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Μπα, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας. Σε ρόλο φουλ-μπακ ο Ανδρούτσος με τον Ρέαμπτσιουκ, στο κέντρο ο Εμβιλά με τον Καμαρά, στην επίθεση πλασίωσαν τον Ελ Αραμπί ο Μασούρας με τον Φορτούνη.

Στο 18' πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Λάθος από τον Σα σε μια αντεπίθεση της Άρσεναλ, ο Πέπε κερδίζει τη μπάλα στην περιοχή και κάνει το πλασέ, όμως ο Παπασταθόπουλος βάζει την κόντρα και η μπάλα καταλήγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 20' τεράστια ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους να ανοίξουν το σκορ.  Από βολέ του Σα ο Ελ Αραμπί φεύγει τετ-α-τετ, σουτάρει δυνατά για να «σκοτώσει» τον Λένο όμως η μπάλα πάει πάνω στο γόνατο του Γερμανού και έξω. Στο 24' ο Ομπαμεγιάνγκ υποδέχθηκε μπαλιά του Θεμπάγιος στην περιοχή, το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού ήταν κενό, όμως απέναντι στον Σα ο Γκαμπονέζος αντί να πλασάρει, σούταρε δυνατά και ψηλά, άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει ιδανικά για τους ερυθρόλευκους. Στο 48' μετά από κλέψιμο του Καμαρά, ο Φορτούνης βρίσκεται σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως δεν σουτάρει, ενώ το γύρισμά του κόβεται δύσκολα. Στο 49' σε εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Χολέμπας πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Στο 51' ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Ελ Αραμπί και βάζει φωτιά στο παιχνίδι. Ο Ελ Αραμπί μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση και το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Λένο για το 0-1. Στο 61' μεγάλη ευκαιρία για την Άρσεναλ με σουτ του Πέπε, από το ύψος του πέναλτι, αλλά μπάλα βρήκε στον Εντεγκααρντ και κατέληξε άουτ. Στο 71' επικίνδυνη επίθεση του Ολυμπιακού, όμως Καμαρά και Μπρούμα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά ενώ υπήρχαν επιλογές είτε για πάσα είτε για σουτ και τελικά κόπηκαν. Στο 76' καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Έντεγκαρντ βρίσκεται σε θέση βολής στην περιοχή του Σα, όμως το σουτ πάει ψηλά άουτ. Στο 79' νέα ευκαιρία για την Αρσεναλ, σε αντεπίθεση, με τον Πεπέ να πλασάρει χλιαρά, στα χέρια του Σα. Στο 80' με τον Ολυμπιακό να έχει ανέβει για το δεύτερο γκολ, ο Ομπαμεγιάνγκ φεύγει στο τετ α τετ με τον Σα, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Στο 87' χαμένη ευκαιρία της Άρσεναλ, με τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ από πάσα του Μαρτινέλι και εξ επαφής επέμβαση του Σα που κρατά το 0-1.

Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον Άρη στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Κυριακή.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (81’ Τσέϊμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Ελνένι (56’ Πάρτεϊ), Θεμπάγιος (56’ Εντεγκααρντ), Τζάκα, Σμιθ Ρόου (81’ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος (63’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84’ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί


Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8

Χολέμπας -7

Παπασταθόπουλος -8

Μπα -7

Ρέαμπτσιουκ -8

Ανδρούτσος -7

Εμβιλά -7

Καμαρά -7

Φορτούνης -7

Μασούρας -7

Ελ Αραμπί -9


Μπρούμα -6

Ραντζέλοβιτς -6

Μπουχαλάκης -

Λαλά -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου