Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

21/3/2001 Η ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ! Νικολάκη ξαναέλα να μας δείξεις την φανέλα!

 

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η τεσσέρα αυτή δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κανέναν!

Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή έφτανε... χαλαρά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι πράσινοι κυνηγούσαν πλέον μόνο το Κύπελλο.

Το 1-1 του ΟΑΚΑ τους έδινε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε ισοφαρίσει και έκανε άπαντες στην ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη να ελπίζουν στην πρόκριση. 

Ο Λουτσιάνο είναι σε... δαιμονιώδη μέρα και ξεκινά το ματς με μια μαγική ασίστ στον Αλεξανδρή. Γράφεται το 0-1 και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος κάνει το 0-2 με τρομερή εκτέλεση φάουλ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι. Ο Μπασινάς βλέπει τον Ελευθερόπουλο να αποκρούει αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Λυμπερόπουλος μειώνει σε 1-2.

Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε το απόλυτο γλέντι από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ανατρέπεται από τον Φύσσα, και ο Γεωργάτος που αναλαμβάνει την εκτέλεση πέναλτι κάνει το 1-3 και δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες τους να δείξουν όλοι μαζί το όνομά τους. Ό,τι είχε κάνει και ο Λυμπερόπουλος στο 1-1 του ΟΑΚΑ. Και από τότε βγήκε και το περιβόητο «Νικολάκη ξανά έλα, ξανά έλα να μας δείξεις τη φανέλα».

Το.. κερασάκι στην τούρτα το βάζει ο Τζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος ύστερα από μαγική ασίστ του Νινιάδη με ένα πλασέ αντιπροσωπευτικό της κλάσης του διαμορφώνει το τελικό σκορ. Ένα παιχνίδι που ακόμα και τώρα μετά από 20 χρόνια δεν το ξεχνάει κανένας φίλαθλος. 

Oι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Κουτσουρές, (26' Σόουζα), Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας, Σεϊταρίδης (74' Γκαλέτο), Μπασινάς, Καραγκούνης, Βλάοβιτς, Βαζέχα (64' Σίγκουρντσον), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος (46' Πατσατζόγλου), Λουτσιάνο (75' Πουρσανίδης), Νινιάδης, Γεωργάτος, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (82' Αλβες).


Τα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου