Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Άνετα και ωραία ο Θρύλος! ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-3 (πρωτάθλημα)

Άνετα και ωραία ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ με 1-3. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα, πέτυχαν τρία τέρματα και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα.

Πλέον ξεκινάνε τα πλέι οφ με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται στην κορυφή με διαφορά +16 πόντων από τον δεύτερο Άρη, +19 από την τρίτη ΑΕΚ και +20 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ και πλέον χρειάζονται 14 βαθμούς για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα για 46η φορά στην ιστορία τους.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τρία τέρματα με τους Χασάν, Ανδρούτσο και Ελ Αραμπί, ενώ η ΑΕΛ μείωσε με τον Νούνιτς.

Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Χασάν, ενώ με ενοχλήσεις τελείωσε το ματς και ο Βαλμπουενά! 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς στη Λάρισα με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας, Χολέμπας και Ανδρούτσο στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο Μπουχαλάκης με Τιάγκο Σίλβα, στα εξτρέμ Ραντζέλοβιτς με Φορτούνη και στην επίθεση δίδυμο ο Κάϊπερς με τον Χασάν.

Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στον αγώνα στο 10' με τον Φορτούνη να βρίσκει χώρο και να κάνει το σουτ, διώχνει με τις γροθιές ο Νάγκι. Στο 14' όμορφο κατέβασμα του Ραντζέλοβιτς, μέσα στην περιοχή και σουτ, διώχνει και πάλι ο Νάγκι. Στο 18' πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ στο παιχνίδι. Ο Ακούνια βρέθηκε αριστερά και έκανε τη σέντρα, η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε και στη συνέχεια ο Κομπίνο με δυνατό σουτ στην στην κίνηση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 32' ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Χουσίνο αγκάλιασε τον Χασάν και τον έριξε στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει τη λευκή βούλα. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Χασάν που άνοιξε το σκορ. Στο 42' καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Ντουρμισάι βγήκε στην πλάτη του Εμβιλά και έκανε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση, με τον Σα να μπλοκάρει σταθερά. Στο 45' νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Μουκάντζο μετά από εκτέλεση φάουλ να καταλήγει άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1 της Λάρισας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη. Στο 47' το σουτ του Φορτούνη, έφυγε ψηλά άουτ. Στο 55' ο Ολυμπιακός θα πετύχει και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά καθαρίζει την αναμέτρηση. Ο Ανδρούτσος έκλεψε στον χώρο του κέντρου, ο Φορτούνης ξεδίπλωσε αντεπίθεση με Κάϊπερς και Φορτούνη να αλλάζουν, τον Μασούρα να βγαίνει σε θέση βολής όμως το πλασέ του διώχνει ο Νάγκι, αλλά ο επερχόμενος Ανδρούτσος με φόρα πετυχαίνει το 2-0. Στο 60' τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, για να μειώσουν το σκορ. Γρήγορη αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Ακούνια κάνει τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι όπου ο αμαρκάριστος Ντουρμισάι κάνει μια δύσκολη προβολή προ του Σα, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 74' ωραίο γέμισμα του Μπουχαλάκη για τον Μασούρα που έκανε κεφαλιά πάνω στον Νάγκι, την ώρα που ο Ελ Αραμπί ήταν μόνος φάτσα με το τέρμα. Στο 76' σουτ του Μπρούμα, άουτ. Στο 80' ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με τον Μασούρα αυτός έβγαλε ασίστ στον Ελ Αραμπί, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία πετυχαίνει το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 86' η ΑΕΛ θα πετύχει το γκολ της τιμής. Εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι και γυριστή κεφαλιά του Νούνιτς για το 1-3.

Τελικό σκορ 1-3 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη.

Κίτρινες: Χουσίνο, Γιακιμόφσκι – Ραντζέλοβιτς, Μασούρας

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γκράουρ (21′ Γκοτζαμανίδης λ.τρ.), Μαξιμένκο, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο (82′ Χαλάτσης), Στίφλερ, Ακούνια, Πινακάς, Μουκάντζο (72′ Νούνιτς), Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (82′ Βαλμπουενά), Σίλβα, Ραντζέλοβιτς (62′ Σουρλής), Φορτούνης (62′ Μπρούμα), Χασάν (35′ Μασούρας λ.τρ.), Κάιπερς (62′ Ελ Αραμπί).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ανδρούτσος -8

Παπασταθόπουλος -6

Εμβιλά -7

Χολέμπας -7

Μπουχαλάκης -7

Τιάγκο Σίλβα -6

Φορτούνης -7

Ραντζέλοβιτς -6

Χασάν -8

Κάιπερς -6


Μασούρας -7

Μπρούμα -7

Ελ Αραμπί -8

Σουρλής -7

Βαλμπουενά -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου