Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Καθάρισε από νωρίς ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Λαμία 3-0 (πρωτάθλημα)


Ψέκασε, σκούπισε και τελείωσε ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-0 της Λαμίας πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο και πλέον άπαντες αφοσιώνονται στον αγώνα του Europa League κόντρα στην Άρσεναλ.

Οι ερυθρόλευκοι δεν συνάντησαν  καμία δυσκολία κόντρα στην ομάδα του Γρηγορίου και πέτυχαν τρία γκολ με τους Μπρούμα, Φορτούνη και Ελ Αραμπί, όλα στο πρώτο ημίχρονο και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει αρκετές αλλαγές από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε να είναι η ομάδα φρέσκια για το ευρωπαϊκό της παιχνίδι.

Δυστυχώς προέκυψε και άλλος τραυματισμός, ο λόγος για τον Μπα. Ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και την θέση του πήρε ο Τιάγκο Σίλβα. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται με τους κεντρικούς αμυντικού του Ολυμπιακού, που έχει υγιή και διαθέσιμο μόνο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο Σα υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Μπρούμα κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Βαλμπουενά την αριστερή. Ο Φορτούνης είχε επιτελικό ρόλο και αγωνίστηκε πίσω από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ηγήθηκε της επίθεσης. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και καθάρισε από νωρίς την αναμέτρηση. Στο 2' πρώτη φάση στο ματς με τον Λαλά να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, να κάνει το επικίνδυνο γύρισμα και τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει προ του Ελ Αραμπί. Στο 4' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Καλή συνεργασία των ερυθρόλευκων από αριστερά, η μπάλα περνάει από Φορτούνη και Ελ Αραμπί με τον τελευταίο να στρώνει στον Μπρούμα ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 8' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Οι Πειραιώτες πιέζουν ψηλά και κλέβουν τη μπάλα, ο Φορτούνης κάνει κίνηση και βρίσκει τον Μπρούμα ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου. Στο 10' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά τελειώνει την αναμέτρηση. Ο Φορτούνης έβαλε την κόντρα, η μπάλα από λάθος των αμυντικών της Λαμίας παραλίγο να καταλήξει σε αυτογκόλ, με τον Θεοδωρόπουλο να πέφτει με αυτοθυσία πάνω στην γραμμή και να διώχνει, όμως εκεί που πήγε η μπάλα περίμενε ο Φορτούνης ο οποίος με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους. Στο 14' κεφαλιά του Μπουχαλάκη από κοντά, μετά από φάουλ του Βαλμπουενά, η μπάλα 1-2 μέτρα άουτ. Στο 31'  ο Μπουχαλάκης κάνει όμορφη μπαλιά για τον Φορτούνη, ο οποίος επιχειρεί να πλασάρει, όμως δεν βρήκε καλά το σουτ, με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει. Στο 34'  Τιάγκο Σίλβα βρήκε αριστερά τον Ρέαμπτσιουκ, αυτός έβγαλε έξοχη σέντρα στην κίνηση και ο Ελ Αραμπί με «καρφωτή» κεφαλιά νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 3-0.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-0 της Λαμίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε μία ακόμη αλλαγή με τον Χασάν να μπαίνει στην θέση του Κώστα Φορτούνη. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 48' πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια για τη Λαμία στο παιχνίδι με το δυνατό σουτ του Παλαβαντισβίλι να περνάει άουτ. Στο 55' το σουτ του Βαλμπουενά, έδιωξε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος. Στο 58' ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Χατζηστραβού, ο Σα είναι στη σωστή θέση για να μπλοκάρει. Στο 76' κάθετη μπαλιά του Χασάν για τον Ραντζέλοβιτς που έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Τελικό σκορ 3-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Άρσεναλ την Πέμπτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''. 

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Λαλά -6

Παπασταθόπουλος -7

Μπα -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Μπουχαλάκης -8

Εμβιλά -7

Μπρούμα -8

Βαλμπουενά -6

Φορτούνης -8

Ελ Αραμπί -8


Τιάγκο Σίλβα -6

Χασάν -6

Ανδρούτσος -7

Μασούρας -6

Ραντζέλοβιτς -6


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου