Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Διαιτητική αλητεία, αστοχία και λάθη έφεραν την ήττα! Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3 (Europa League)

Η αστοχία, τα λάθη της άμυνας και του Σα και κυρίως η διαιτητική αλητεία του Γερμανού Ντάνιελ Ζίμπερτ, έφεραν την ήττα για τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-3 στο ''Γ. Καραϊσκάκης'', από την Άρσεναλ και πλέον ελπίζουν μόνο σε θαύμα για πρόκριση. 

Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν και άτυχοι πριν την έναρξη του παιχνιδιού, καθώς τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ο Μπα, με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω στα στόπερ ο Εμβιλά.

Το γκολ των ερυθρόλευκων σημείωσε ο Ελ Αραμπί, ενώ για τους Λονδρέζους σκόραραν οι Έντεγκααρντ, Γκάμπριελ και Ελνενί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με την Αρσεναλ με τον Σα στα γκολπόστ, με Εμβιλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Ρέμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο Μπουχαλάκης και Καμαρά, με τον Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή, στα εξτρέμ Μασούρας με Μπρούμα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα ανήκει στην Άρσεναλ. Στο 3' γρήγορη επίθεση από τα αριστερά, επικίνδυνο γύρισμα του Τίρνεϊ για τον Έντεγκαρντ που βρέθηκε ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι, όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο. Στο 6' νέα καλή στιγμή για τους Άγγλους. Σέντρα από τον Μπεγερίν, κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ, η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Σωκράτη, ο Σα της αλλάζει πορεία, με την μπάλα να κατευθύνεται προς το οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται. Στο 14'  σουτ του Πάρτεϊ, πολύ ψηλά. Στο 18' μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίς, ο Σα είναι στο σωστό σημείο για να μπλοκάρει σταθερά. Στο 21' τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού να ανοίξει το σκορ. Τραγικό λάθος του Έντεγκαρντ μετά από πίεση, ο Μπρούμα κλέβει και βρίσκεται μέσα στην περιοχή φάτσα με το τέρμα, όμως το πλασέ του είναι το χειρότερο δυνατό, αδύναμο και πάνω στον Λένο. Στο 24' απευθείας φάουλ του Ομπαμεγιάνγκ από καλή θέση, ο Σα και πάλι μπλοκάρει σταθερά. Στο 33' ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως την κατάλληλη στιγμή ο Λαλά με προβολή τον έκοψε. Στο 34' η Άρσεναλ ανοίγει το σκορ μετά από λάθος εκτίμηση του Σα. Ο Εντεγκααρντ βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έκανε ένα δυνατό σουτ, παρότι η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας, ο Σα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο 39' νέα τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.  Ο Μασούρας κλέβει από τον Νταβίντ Λουίς μέσα στην περιοχή, βρίσκεται στα 3 μέτρα από το τέρμα, ενώ έχει και τον Ελ Αραμπί στο πλάι, όμως το σουτ που κάνει καταλήγει στο... κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Άρσεναλ να είναι μπροστά στο σκορ με 0-1 και τον Ολυμπιακό να έχει ευκαιρίες να πετύχει και αυτός ένα τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τους ερυθρόλευκους. Με τον Χολέμπας και τον Φορτούνη να παίρνουν την θέση των Ρέαμπτσιουκ και Βαλμπουενά αντίστοιχα. Στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός φτάνει στην ισοφάριση με τον Ελ Αραμπί. Ο Ελ Αραμπί κλέβει από τον Θεμπάγιος που πάει χαλαρά στη μπάλα έχοντας μόλις μπει στο ματς, βλέπει τον Λένο εκτός θέσης και με δεξί πλασέ εκτός περιοχής κάνει το 1-1. Στο 67' μετά από όμορφο συνδυασμό και ασίστ του Ραντζέλοβιτς, ο Ελ Αραμπί κάνει το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, όμως με προβολή οι φιλοξενούμενοι παραχωρούν το κόρνερ. Στο 75' σουτ του Γουίλιαν, εκτός περιοχής, άστοχο. Στο 79' η αθλιότητα της UEFA μίλησε ξανά και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ στο οποίο έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ. ο Γκάμπριελ πήδηξε στην πλάτη του Εμβιλά, βάζοντας και το χέρι του στο πρόσωπο του Γάλλου αμυντικού του Ολυμπιακού και με κεφαλιά πέτυχε το 1-2, με τον Εμβιλά να τραυματίζεται. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ, όμως ο Γερμανός διαιτητής μέτρησε το γκολ. Στο 85' η Άρσεναλ πέτυχε και τρίτο γκολ στον αγώνα. Ελνενί βρίσκει άδειο... χωράφι μπροστά στην περιοχή, πιάνει ένα καλό σουτ και παρά την πτώση του Σα, η μπάλα πάει στα δίχτυα για το 1-3. Στο 91' σουτ του Λακαζέτ, άουτ.

Τελικό σκορ 1-3 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην ΑΕΛ εκτός έδρας για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -4

Λαλά -5

Παπασταθόπουλος -7

Εμβιλά -6

Ρέαμπτσιουκ -5

Μπουχαλάκης -5

Καμαρά -7

Μπρούμα -5

Μασούρας -5

Βαλμπουενά -5

Ελ Αραμπί -8


Φορτούνης -7

Χολέμπας -7

Ραντζέλοβιτς -6

Χασάν -5

Ανδρούτσος -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου