Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Πέρασε το πραξικόπημα στην ΕΠΟ! Καταπάτησαν τον αθλητικό νόμο με το έτσι θέλω!


Μια άλλη παρανομία για την ΕΠΟ του Γραμμένου. Στην ψηφοφορία της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, λοιπόν, πέρασε η τροποποίηση του καταστατικού για να δρομολογηθούν εκλογές της ΕΠΟ το αργότερο μέχρι 17 Οκτωβρίου.
Αν και οι εκλογές όπως όλα δείχνουν θα γίνουν τέλη Ιουλίου κόντρα στον αθλητικό νόμο, την κυβέρνηση, κόντρα ακόμα και στην UEFA και την FIFA.
Η τροποποίηση πέρασε με ψήφους 55-8. Στην ψηφοφορία που έγινε αρνητικές ψήφους έδωσαν οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ και οι ΕΠΣ Ηλείας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου. Τρία λευκά ήταν από Ατρόμητο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά / Ιθάκη ενώ υπήρξαν και τρεις απουσίες. Στο σύνολο ήταν 69 ψήφοι.
Πλέον, είναι σαφές ότι τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή. Διότι μπορεί το σύστημα της «Εξυγίανσης» να πέρασε αυτό που ήθελε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ισχύσει ο νόμος. Το αντίθετο. Καθώς είναι σαφές ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς νομοθετική «ομπρέλα». Η οποία αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Οπότε εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν διότι πολύ απλά δεν υπάρχει νομοθετική κάλυψη.
Πάντως και ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ Πετρ Φούσεκ άδειασε την ΕΠΟ λέγοντας:«Κάναμε τις παρατηρήσεις μας, επισημάναμε τα πλεονεκτήματα των εκλογών τον Ιούλιο, αλλά πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένας αθλητικός νόμος κι όλα θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου