Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Άνετα και ωραία τον Άρη με ηγέτη τον Καμαρά! Ολυμπιακός-Άρης 3-1 (πρωτάθλημα)


Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Άρη στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' και έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο! Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί για ένα ημίχρονο και μέσα σε ένα δωδεκάλεπτο (26'-38') καθάρισαν το παιχνίδι αφού πέτυχαν και τα τρία γκολ της ομάδας.
Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των παιχτών του Πέδρο Μαρτίνς έπεσε αισθητά, οι Θεσσαλονικείς μείωσαν, αλλά ούτε και αυτοί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι το παραπάνω.
Ο Ολυμπιακός αύξησε την διαφορά του από τον τρίτο πλέον ΠΑΟΚ στους +19, ενώ η ΑΕΚ ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Πλέον το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει κριθεί και αυτό που απομένει είναι και η μαθηματική του κατάκτηση και γιατί όχι να διατηρηθεί το αήττητο του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι σήμερα είχαν σε μαγική βραδιά τον Μαντί Καμαρά που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας και έβγαλε την ασίστ στο τρίτο γκολ που το πέτυχε ο Μασούρας. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και από ένα χαμένο πέναλτι με τον Φορτούνη, ενώ για τον Άρη μείωσε για το τελικό 3-1 ο πρώην ερυθρόλευκος Μπράουν Ιντέγιε.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι κόντρα στον Άρη με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σισέ και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα. Με τριάδα στο κέντρο τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, στα επιθετικά άκρα οι Μασούρας και Βαλμπουενά, στην επίθεση ο Ελ Αραμπί.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 1' ο Βαλμπουενά σέντραρε πολύ ωραία, αλλά οι Μασούρας και Ελ Αραμπί δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην τροχιά της μπάλας. Στο 8' πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του Γκάμα πέρασε άουτ. Στο 16' δεύτερη τελική για τον Άρη με το μακρινό σουτ του Ρόουζ να περνάει 2-3 μέτρα άουτ, πάνω από το οριζόντιο του Σα. Στο 27' οι Πειραιώτες ανοίγουν το σκορ με τον Καμαρά. Λάθος του Δεληζήση στην άμυνα, ο Καμαρά κλέβει, η μπάλα προσωρινά φτάνει στον Βαλμπουενά που την επιστρέφει στον Καμαρά και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 1-0. Στο 28' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ και πάλι από τον Καμαρά. Ο Μασούρας κλέβει την μπάλα από τους αμυνόμενους του Άρη, ο Ελ Αραμπί βγάζει την κάθετη για τον Καμαρά και αυτός με πλασέ στην κίνηση γράφει το 2-0. Στο 33' συρτό σουτ του Μπουχαλάκη η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 35' ο Ομάρ έβγαλε την σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ. Στο 38' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και τρίτο γκολ και ουσιαστικά καθαρίζει το παιχνίδι. Αυτήν την φορά ο Καμαρά από σκόρερ γίνεται δημιουργός που με ωραία μπαλιά βρίσκει τον Μασούρα και εκείνος με προβολή κάνει το 3-0. Στο 45' έξοχη ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού που καταλήγει με δυνατό σουτ του Βαλμπουενά από το ύψος του πέναλτι και σωτήρια επέμβαση του Κουέστα.
Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 3-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι ερυθρόλευκοι αποδιοργανώθηκαν ενδεχομένως και με τις 3 μαζεμένες αλλαγές που πραγματοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς και δεν ήταν το ίδιο καλοί όσο και στο πρώτο ημίχρονο. Στο 47' ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Στο 50' δυνατό σουτ του Ομάρ η μπάλα μόλις άουτ, από το κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Στο 57' ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Λάρσον σταμάτησε στο δοκάρι του Σα. Στο 64' ο Άρης μειώνει το σκορ με τον Ιντέγιε.  Σέντρα του Μαντσίνι από δεξιά, ο Σισέ διώχνει άτσαλα και η μπάλα φτάνει στον Ιντέγε που με κοντινή προβολή κάνει το 3-1. Στο 80' κούρσα και σέντρα του Λοβέρα από δεξιά, ο Χασάν έκανε την καρφωτή κεφαλιά όμως ο Κουέστα μπλόκαρε. Στο 81' ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι από τον Ρόουζ, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα. Αν και κανονικά έπρεπε να επαναληφθεί το πέναλτι μιας και ο τερματοφύλακας του Άρη δεν πατούσε την γραμμή του τέρματος. Στο 94' μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη να μειώσει κι άλλο, με τον Μαντσίνι να κλέβει τη μπάλα από τον Σα και τον Μπα να σώζει οριακά προ του Ιντέγε.
Τελικό σκορ 3-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την ερχόμενη Κυριακή.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -6
Ομάρ -7
Μπα -7
Σισέ -5
Τσιμίκας -7
Γκιγιέρμε -7
Μπουχαλάκης -7
Καμαρά -10
Βαλμπουενά -8
Μασούρας -8
Ελ Αραμπί -8

Καφού -5
Λοβέρα -5
Φορτούνης -5
Χασάν -6

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σισέ, Ομάρ, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (52’ Καφού), Καμαρά, Βαλμπουενά (52’ Φορτούνης), Μασούρας (76’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (52’ Χασάν).


Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης (45’ Σόουζα λ.τρ.), Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Γκάμα (76’ Τόνσο), Λάρσον (76’ Αντονι Μπα), Ιντέγε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου