Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Γλέντησε τον ΠΑΟΚ και αγκάλιασε το 45ο! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (πρωτάθλημα)


Ο Ολυμπιακός επικράτησε για δεύτερη φορά μέσα στην Τούμπα και ουσιαστικά αγκάλιασε τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο +17 διαφορά με τον ΠΑΟΚ και το 45ο μπορούμε να πούμε είναι ήδη στον Πειραιά.
Σκόρερ των ερυθρόλευκων ο Ελ Αραμπί ύστερα από μαγική ασίστ του Βαλμπουενά και το πρωτάθλημα βάφτηκε για μία ακόμη χρονιά ερυθρόλευκο.
Το πρωτάθλημα είχε διακοπεί για περίπου τρεις μήνες λόγω κορωνοϊού, αλλά οι παίχτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν πιο αποφασισμένοι και κυρίως πιο έτοιμοι έτσι ώστε να νικήσουν τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και να καθαρίσουν το πρωτάθλημα.
Όσον αφορά την διαιτησία ο διαιτητής Παπαπέτρου ενώ δεν έκανε λάθη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προς το τέλος έδωσε αρκετές κίτρινες κάρτες σε παίχτες των ερυθρόλευκων δίχως λόγω και αιτία. Από εκεί και έπειτα δικαίως ακυρώθηκε το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί ως οφσάιντ.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα. Ο Γκιγιέρμε, με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά στον χώρο του κέντρου, Μασούρας και Βαλμπουενά στα εξτρέμ και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 3' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά η μπάλα καταλήγει στον Καμαρά με το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Στο 7' ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ, καθώς ο Μαροκινός ήταν πιο μπροστά από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Στο 24' όμως οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και πάλι γκολ, το όποιο όμως μετράει κανονικά. Ο Βαλμπουενά έκλεψε την μπάλα από τον Βιεϊρίνια και έβγαλε ασίστ γρήγορα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με τη μία πλάσαρε τον Πασχαλάκη ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό. Στο 29' φοβερό δυνατό σουτ του Μασούρα εκτός περιοχής, αλλά εξίσου εντυπωσιακή και η απόκρουση από τον Πασχαλάκη σε κόρνερ. Στο 32' συρτή πάσα του Καμαρά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μασούρας δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα με το τακουνάκι και έτσι οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσουν το παιχνίδι. Στο 35' σουτ του Μπουχαλάκη η μπάλα κόντραρε στον Βαρελά. Στο 45' φάουλ του Βιερίνια μπλόκαρε πολύ ωραία ο Σα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λάθος στην άμυνα των Πειραιωτών, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί όπως θα ήθελε ο Άκπομ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 54' ο Βιεϊρίνια είδε την έξοδο του Σα, αλλά το σουτ που επιχείρησε από την σέντρα του γηπέδου δεν βρήκε στόχο. Στο 64' γέμισμα του Βαλμπουενά μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ δεν βρήκε στόχο. Στο 71' ο Μασούρας επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 97' ο Σα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει όπως θα ήθελε την μπάλα, αλλά το σουτ του Σφιντέρσκι δεν βρήκε στόχο.
Τελικό σκορ 0-1 με τους ερυθρόλευκους να ξεκινάνε ιδανικά τα πλέι οφ. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη την ερχόμενη Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (74' Σοάρες), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (74' Εσίτι), Λημνιός, Ελ Καντουρί (67' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67' Σφιντέρσκι), Άκπομ (74' Τζόλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα (75' Σισέ), Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (83' Γκασπάρ), Βαλμπουενά (83' Φορτούνης), Μασούρας (72' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (83' Χασάν).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Ομάρ -7
Σεμέδο -8
Μπα -7
Τσιμίκας -8
Γκιγιέρμε -8
Μπουχαλάκης -7
Καμαρά -7
Βαλμπουενά -9
Μασούρας -7
Ελ Αραμπί -9

Ραντζέλοβιτς -6
Σισέ -7
Γκασπάρ -
Φορτούνης -
Χασάν -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου