Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Καλώς τα παιδιά! Καλώς ...3-0! Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 (πρωτάθλημα)

Ψεκάστε, σκουπίστε και... ΠΑΟΚ η σειρά σου
Ο Ολυμπιακός νίκησε σε ρυθμούς προπόνησης τον Παναθηναϊκό στο υποτιθέμενο ''αιώνιο'' ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.
Ο Ολυμπιακός με την νίκη κόντρα στους πράσινους αύξησε την διαφορά στους +19 από την δεύτερη ΑΕΚ και τον δεύτερο ΠΑΟΚ και πλέον έκανε ένα ακόμα βήμα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και καθάρισαν τον αγώνα πολύ νωρίς με τα δύο γκολ που πέτυχαν στο 5' και στο 21' με τους Γκιγιέρμε και Ελ Αραμπί αντίστοιχα. Το άλλο γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχε ο Καφού στις καθυστερήσεις του αγώνα με σουτ εκτός περιοχής.
Πλέον οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται μόλις μία νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα τους.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Γκιγιέρμε, με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά, Φορτούνης και Λοβέρα στα εξτρέμ, ο Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα στον Κουρμπέλη που με μετά από κόρνερ του Ζάχιντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα. Στο 5' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν τον σκορ με τον Γκιγιέρμε. Γρήγορη ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης βρήκε τον Ομάρ, η σέντρα του Νορβηγού κόπηκε και η μπάλα έφτασε στον Λοβέρα, αυτός αμέσως τροφοδότησε τον Γκιγιέρμε που από το ύψος της περιοχής έγραψε το 1-0 με δυνατό σουτ. Στο 18' ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, ύστερα από λανθασμένη έξοδο του Σα, αλλά το σουτ του Χατζηγιοβάννη έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Μπα. Στο 21' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα, ύστερα από δημιουργική κυκλοφορία της μπάλας από τους παίχτες του. Ο Μπουχαλάκης υποδέχθηκε μπαλιά του Φορτούνη και με τη μία βρήκε έξοχα τον Ομάρ, αυτός έκανε το γύρισμα στον σωστό χρόνο και ο Ελ Αραμπί με δυνατό πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-0. Στο 29' δυνατό σουτ του Κουρμπέλη η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 39' αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί προσπαθεί να βρει τον Φορτούνη όμως αυτός κάνει κακό κοντρόλ και ο Διούδης μαζεύει. Στο 45' σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά κεφαλιά του Ελ Αραμπί η μπάλα λίγο άουτ. Στο 45+3 ατομική προσπάθεια του Λοβέρα και σουτ του Αργεντίνου εκτός περιοχής, ο Διούδης διώχνει εντυπωσιακά.
Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-0 και κάνοντας ένα μεγάλο βήμα έτσι ώστε να πάρει την νίκη στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές στον αγώνα αν και μετά ο αγώνας του παιχνιδιού έπεσε αισθητά. Στο 51' αντεπίθεση του Ολυμπιακού με Φορτούνη και Ελ Αραμπί, όμως η σέντρα-σουτ που επιχείρησε ο πρώτος ήταν κακή και ο Διούδης μάζεψε. Στο 58' νέα καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Τσιμίκα να περνάει τον Κουρμπέλη, να γυρίσει απέναντι για τον Ομάρ, όμως ο Νορβηγός καθυστέρησε και το δικό του γύρισμα ήταν κακό. Στο 65' το δυνατό σουτ του Δώνη πέρασε άουτ. Στο 77' μακρινό σουτ του Χατζηγιοβάννη πέρασε αρκετά άουτ. Στο 91' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και τρίτο γκολ στον αγώνα με τον Καφού με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής.
Τελικό σκορ 3-0 για τον Ολυμπιακό που πλέον αφοσιώνεται για τον επαναληπτικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα, Ομάρ (73’ Γκασπάρ), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (61’ Καφού), Μπουχαλάκης, Καμαρά (85′ Μπρούνο), Φορτούνης, Λοβέρα (73’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (61’ Χασάν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (80′ Ζαγαρίτης), Δώνης, Ανουάρ (86′ Καμπετσής), Ζαχίντ (46’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Αγιούμπ (72’ Μπουζούκης), Μακέντα.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -6
Ομάρ -8
Μπα -8
Σεμέδο -8
Τσιμίκας -7
Μπουχαλάκης -7
Γκιγιέρμε -9
Καμαρά -7
Φορτούνης -6
Λοβέρα -8
Ελ Αραμπί -9

Χασάν -6
Καφού -8
Μασούρας -6
Γκασπάρ -7
Μπρούνο -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου