Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού αθλητισμού επέστρεψε στον θρόνο του! 20 στα 24 ο Θρύλος! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)

Να τοι, να τοι, οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Το 45ο στο λιμάνι!!
Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού αθλητισμού ύστερα από δύο σεζόν διαλείμματος επέστρεψε στον θρόνο του, επέστρεψε εκεί όπου ανήκει! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της ΑΕΚ με 1-2 μέσα στο ΟΑΚΑ και κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδος για 45η φορά στην ιστορία τους. Αυτό μάλιστα ήταν και το 20ο πρωτάθλημα του Θρύλου τα τελευταία 24 χρόνια.
Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι σε όλη την σεζόν και δίκαια έφτασαν ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έξι αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος των πλέι οφ της Super League είναι πρώτος και μαθηματικά πρωταθλητής και μάλιστα αήττητος.
Ο Ολυμπιακός όπως είπαμε επικράτησε της ΑΕΚ με 1-2 έχοντας ως σκόρερ τους Ελ Αραμπί και Καμαρά που βρίσκεται σε τρελή φυσική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Για την ΑΕΚ που ανέβασε στροφές προς το τέλος του παιχνιδιού σκόρερ ήταν ο Αραούχο. Δοκάρι είχε ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ και Τσιμίκα στα αμυντικά άκρα, τριάδα στο κέντρο από Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, στα εξτρέμ ο Μασούρας με τον Φορτούνη και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και από πολύ νωρίς δημιούργησε ευκαιρίες.
Στο 4' πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Kάθετη του Φορτούνη στον Μασούρα, ο οποίος προ του Τσιντώντα δίνει στον Ελ Αραμπί, ο Σβάρνας κόβει την τελευταία στιγμή. Στο 14' νέα καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Φορτούνη, κεφαλιά του Ελ Αραμπί από την καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ, ελάχιστα άουτ η μπάλα. Στο 18' δοκάρι για τους ερυθρόλευκους με τον Ελ Αραμπί. Εξαιρετικό σουτ του Φορτούνη με φάλτσο έξω από την περιοχή, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώντα. Στο 33' ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει την ΑΕΚ και αλλά η κεφαλιά του Ελ Αραμπί από καλή θέση πέρασε άουτ. Στο 35' πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ, με τον Λιβάγια ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως ο Μπα πέφτει στα πόδια του πριν εκτελέσει και κόβει καθαρά. Στο 39' γκολ για τους ερυθρόλευκους με τον Ελ Αραμπί. Εξαιρετική ασίστ του Μασούρα και φανταστικό βολ πλανέ από τον Μαροκινό επιθετικό. Στο 44' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με την Καμαρά. Γύρισμα του Φορτούνη από τα δεξιά, πλασέ στην κίνηση από τον επερχόμενο Καμαρά και 0-2.
Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 0-2 που βάσει την εικόνα του παιχνιδιού φαντάζει λίγο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε αισθητά. Ο Ολυμπιακός έριξε στροφές, η ΑΕΚ από την άλλη ανέβασε πίεσε, πέτυχε ένα γκολ, αλλά ούτε και αυτή είχε τις πολλές φάσεις στον αγώνα.
Στο 52' εξαιρετικό σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή, ελάχιστα άουτ η μπάλα. Στο 64' κάθετη του Λιβάγια στον Χουλτ που βρίσκεται σε θέση βολής από τα αριστερά, κάνει το συρτό σουτ από κοντά και αποκρούει με τα πόδια ο Σα σε κόρνερ. Στο 65' γκολ για την ΑΕΚ που ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Ο Αραούχο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ παίρνει την κεφαλιά, ο μπάλα κοντράρει στον Ομάρ, ο Σα διώχνει πάνω στην γραμμή, όμως φτάνει και πάλι στο πιάτο του Αραούχο ο οποίος σκοράρει εύκολα, μειώνοντας σε 1-2. Στο 87' σουτ του Καμαρά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Τελικό σκορ 1-2 με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στον θρόνο του έπειτα από δύο αγωνιστικές σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι κόντρα σε όλους και σε όλα επέστρεψαν εκεί που πραγματικά ανήκουν. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΟΦΗ την ερχόμενη Τέταρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Ομάρ -7
Σεμέδο -7
Μπα -8
Τσιμίκας -7
Γκιγιέρμε -7
Καμαρά -8
Μπουχαλάκης -8
Φορτούνης -8
Μασούρας -8
Ελ Αραμπί -8

Ραντζέλοβιτς -6
Καφού -7
Χασάν -6
Λοβέρα -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς: -8

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης (31’ Οικονόμου), Βέρντε (83’ Μαχαίρας), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (92′ Λοβέρα), Μασούρας (77’ Καφού), Φορτούνης (70’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου