Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τον πάτησε τον καλό πελάτη και προκρίθηκε στον τελικό! Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (κύπελλο)

Highlights: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0 / Highlights: Olympiacos - PAOK ...
Ο Θρύλος ήταν αυτός που έπρεπε, πάτησε στην κυριολεξία τον ΠΑΟΚ και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα σε όλους και σε όλα. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τους ασπρόμαυρους με 2-0 ένα σκορ που φαντάζει λίγο σε σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- και έκαναν την ανατροπή μιας και στο πρώτο παιχνίδι είχαν χάσει με 3-2.
Ο Ολυμπιακός εκτός από τον ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει και ένα αλλοπρόσαλλο διαιτητή που έδινε τα πάντα εις βάρος του Ολυμπιακού, ανέχτηκε το πολύ σκληρό παιχνίδι των παιχτών του Φερέϊρα, ενώ δόθηκε οφσάιντ εις βάρος του Ολυμπιακού ...κάτω από το κέντρο.
Ο Θρύλος έχοντας ως κορυφαίο τον Καμαρά που πέτυχε το δεύτερο γκολ και ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Μασούρα πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και η οποία στην παράταση άφησε εκτός τον Άρη.
Καθοριστικές για την εξέλιξη του αγώνα οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς η είσοδος των Ραντζέλοβιτς και Φορτούνης άλλαξαν άρδην την εικόνα των Πειραιωτών.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι με Σα κάτω από τα δοκάρια, με Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Τσιμίκα και Ομάρ στα αμυντικά άκρα. Τριάδα στο κέντρο από Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, Μασούρας και Λοβέρα στα εξτρέμ, ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε δίχως ευκαιρίες για τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να έχει απλώς ανούσια κατοχή μπάλας δίχως όμως να δημιουργεί τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Η πρώτη φάση ανήκει στον ΠΑΟΚ στο 30' όταν ο Μάτος και Τζόλης συνδυάστηκαν από τα δεξιά σε μια γρήγορη αντεπίθεση, το γύρισμα του τελευταίου βρίσκει τον Λημνιό ο οποίος επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 34' οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στην ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Ελ Αραμπί. Ο Ομάρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και πήρε την κεφαλιά όμως ο Ίγνκασον έβαλε σωστά την κόντρα. Στο 43' πολύ μακρινό δυνατό σουτ του Καμαρά, εξαιρετική απόκρουση του Πασχαλάκη στην γωνία του. Στο 43' πολύ καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους ο Φορτούνης τροφοδοτεί κάθετα τον Τσιμίκα, γύρισμα αυτού προς τον Μασούρα ο οποίος απέναντι στον Πασχαλάκη με το αριστερό πόδι πλάσαρε πάρα πολλά μέτρα άουτ. Στο 45+3 ο Τζόλης περνάει ωραία τον Τσιμίκα, όμως το γύρισμα του στην περιοχή κόβεται. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος του ΠΑΟΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές διότι κυνηγούσε το πολυπόθητο γκολ της πρόκρισης. Στο 52' Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα από τον Εσίτι, ο Ελ Αραμπί έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε το δυνατό αριστερό σουτ όμως η κόντρα του Ίνγκασον ήταν σωτήρια. Στο 54' ο Μασούρας υποδέχθηκε το γέμισμα στην περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ του δεν νίκησε τον Πασχαλάκη. Στο 59' διπλή ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Σέντρα του Ομάρ και κεφαλιά του Ελ Αραμπί από το σημείο του πέναλτι που σώζει ο Πασχαλάκης, ο οποίος μετά αποκρούει και το γύρισμα του Μασούρα. Στο 61' φάουλ σε καλό σημείο από τον Μαούριτσιο η μπάλα για λίγο πέρασε άουτ. Στο 65' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Μασούρα. Φανταστική σέντρα του Καμαρά η μπάλα περνάει όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Μασούρας από πλάγια θέση με κεφαλιά ανοίγει το σκορ. Στο 83' μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σα να αποκρούει την κεφαλιά του Βαρελά. Στο 83' ο Ολυμπιακός βγαίνει στην αντεπίθεση με τον Ραντζέλοβιτς ο οποίος με μια πολύ ωραία μπαλιά βρίσκει τον Ελ Αραμπί, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού κάνει το ''τσαφ'' και δεν μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη. Στο 85' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει δεύτερο γκολ και αγκαλιάζει την πρόκριση. Ο Φορτούνης βγάζει από δεξιά με τη μία στον Καμαρά, αυτός μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, μένει όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα των Μαουρίσιο και Γιαννούλη και με δεξί πλασέ νικά τον Πασχαλάκη. Στο 91' γέμισμα του Στοχ, αλλά ο Ελ Καντουρί δεν βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε.
Τελικό 2-0 με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια πολύ μεγάλη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα- 7
Ομάρ -7
Σεμέδο -7
Μπα -7
Τσιμίκας -6
Μπουχαλάκης -5
Καμαρά -10
Γκιγιέρμε -7
Μασούρας -8
Λοβέρα -5
Ελ Αραμπί -7

Φορτούνης -8
Ραντζέλοβιτς -7
Καφού -
Χασάν -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (41' Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (79' Καφού), Λοβέρα (46' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.


ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (73' Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (73' Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (62' Λάμπρου), Τζόλης (62' Ροντρίγκο), Ακπομ (62' Σφιντέρσκι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου