Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Σαν σήμερα η παρθενική νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League με την γκολάρα του Στέλιου!

17/9/1997 πέρασαν 22 χρόνια από το πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού σε φάση ομίλων του Champions League! Σε έναν αγώνα όπου οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 1-0 την Πόρτο με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 6' της αναμέτρησης.
Μια αναμέτρηση όπου την παρακολούθησαν 60.006 θεατές δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.
Μια νίκη-ορόσημο για τον Ολυμπιακό, καθότι ξεκίνησε το ταξίδι του στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ με νίκη και μάλιστα με ένα γκολ το οποίο αναδείχθηκε μέσα στα 60 καλύτερα του θεσμού.
Ένα γκολ το όποιο πέτυχε ο Γιαννακόπουλος ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Ίβιτς, όταν και κοντρόλαρε την μπάλα και εκτέλεσε τον τότε τερματοφύλακα της Πόρτο Ρούι Κορέια από τα 40 μέτρα. Σίγουρα είναι ένα γκολ που θα ξεχαστεί ποτέ από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

17 Σεπτεμβρίου 1997: Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0 (6′ Γιαννακόπουλος)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Αλεξανδρής (60′ Νταμπίζας), Ίβιτς (90′ Σαμπανάντζοβιτς), Τζόρτζεβιτς, Πασσαλής, Γεωργάτος (81′ Γκόγκιτς).
Πόρτο (Αντόνιο Λουίς Ολιβέιρα Ριμπέιρο): Ρούι Κορέια, Παουλίνιο Σάντος, Αλοΐσιο, Μέντες, Σέρζιο Κονσεϊσάο, Ρούι Μπάρος (52′ Καπούτσο), Φόλια (60′ Αρτούρ), Ντρούλοβιτς, Ζαρντέλ, Ζοάο Πίντο (33′ Μπαρόζο), Ζάχοβιτς.
Δείτε όλο τον αγώνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου