Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Έκανε την ανατροπή, θα μπορούσε να πάρει και την νίκη ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2 (Champions League)


Για μια ακόμη φορά απέδειξε ο Ολυμπιακός πόσα ψυχικά αποθέματα έχει και κόντρα σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Οι ερυθρόλέυκοι παρότι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι βρέθηκαν να χάνουν 0-2 στο 30'. Αλλά είχαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με σκόρερ τους Ποντένσε και Βαλμπουενά.
Ένα αποτέλεσμα που θα λέγαμε ότι είναι άδικο πέρα για πέρα για τον Ολυμπιακό αν αναλογιστούμε τις ευκαιρίες που είχαν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο. 12 τελικές, έναντι μόλις 3 των Άγγλων. Ακόμα και έτσι όμως οι Πειραιώτες είχαν τα ψυχικά αποθέματα, δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην περσινή φιναλίστ του τσάμπιονς λιγκ και με αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμα μέσα στο κόλπο της πρόκρισης.
Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους οι Ποντένσε και Βαλμπουενά από το σημείο του πέναλτι. Ενώ οι Άγγλοι σκόραραν με τους Κέιν με πέναλτι και Μόουρα.
Επίσης οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι με τον Ποντένσε.
Απίστευτος για ένα ακόμη αγώνα ο ερυθρόλευκος κόσμος που πήρε τα εύσημα και από τον προπονητής της Τότεναμ Ποτσετίνο. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό όλοι οι οπαδοί των ερυθρόλευκων στήριζαν με την φωνή τους, τους παίχτες του Μαρτίνς.
Εντυπωσιακό για μια ακόμη φορά το κορεό της θύρας 7.
Πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στον αγώνα στο 5' της αναμέτρησης. Ο Ποντένσε χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο Γιορίς.
Στο 8' ο Ποντένσε έφυγε στην κόντρα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.
Στο 16' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Γκιγιέρμε απέφυγε δύο φορές τον Φερτόγκε, αλλά το σουτ του δεν απείλησε τον Γιορίς. Στο 19' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ με δοκάρι. Σέντρα του Τσιμίκα, με τον Ποντένσε να στρώνει με το στήθος στον Ποντένσε, τον Πορτογάλο να κάνει το σουτ, την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Γιορίς και στην επαναφορά το σκαστό σουτ του Γκιγιέρμε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Τότεναμ.
Στο 25' η Τότεναμ κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Κέιν από τον Μεριά. Ο Άγγλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους. Στο 26' το σουτ του Βαλμπουενά, ήταν καλό αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 30' η Τότεναμ πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτήν την φορά με τον Μόουρα με δυνατό άπιαστο σουτ εκτός περιοχής. Στο 33' γυριστό σουτ του Μασούρα εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο. Στο 44' γκολ για τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική μπαλιά του Βαλμπουενά για τον Ποντένσε και ο Πορτογάλος εξτρέμ με άψογο τελίωμα έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 1-2 για την Τότεναμ.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 49' η Τότεναμ πέτυχε γκολ με τον Άλι, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ πολύ σωστά με την χρήση var.
Στο 52' οι ερυθρόλευκοι έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ κέρδισε πέναλτι από τον Φερτόγκεν, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα, βάζωντας φωτιά στο κατάμεστο ''Γ,. Καραϊσκάκης''.
Στο 65' η Τότεναμ είχε μια καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, αλλά ο Σα απέκρουσε το σουτ του Άλι σε κόρνερ. Από το κόρνερ η κεφαλιά του Κέιν πέρασε άουτ.
Στο 75'σουτ του Μπενζιά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 86' ο Λαμέλα από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Σα, με τον Πορτογάλο να πετά την μπάλα σε κόρνερ.
Τελικό σκορ 2-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΣα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (68’ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο.

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Γουίνκς, Ντομπελέ (62’ Σισοκό), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (73’ Σον), Λούκας Μόουρα (76’ Λαμέλα), Κέιν.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8
Ομάρ -7
Μεριά -5
Σεμέδο -8
Τσιμίκας -8
Μπουχαλάκης -7
Γκιγιέρμε -7
Ποντένσε -9
Μασούρας -7
Βαλμπουενά -9
Γκερέρο -7

Μπενζιά -6
Ραντζέλοβιτς -6
Ελ Αραμπί -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου