Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Πάτησε την Ντουντελάνζ και τώρα περιμένει τον ΠΑΟ!Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1 (Europa League)

Θρύλος πέντε αστέρων!
Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός κόντρα στην Ντουντελάνζ,καθώς επικράτησε με 5-1 της ομάδας από το Λουξεμβούργο,ενώ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Οι ερυθρόλευκοι με αυτήν την νίκης τους έφτασαν στους 7 βαθμούς στον όμιλο και είναι στην δεύτερη θέση μαζί με την Μίλαν,η οποία και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπέτις στην Ισπανία.
Από τον Ολυμπιακό δύο γκολ πέτυχε ο Φορτούνης,ενώ από ένα πέτυχαν Χριστοδουλόπουλος,Τοροσίδης και Χασάν. Ενώ από την Ντουντελάνζ το γκολ της τιμής πέτυχε ο Σινάνι. Στα αρνητικά του αγώνα ο τραυματισμός του Ναουέλ και Νάτχο.
Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τον ερυθρόλευκο κόσμο που γέμισε το Καραϊσκάκης και που ταυτόχρονα τους εμψύχωσε ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟ.
Σε ότι αφορά την ενδεκάδα ο Μαρτίνς έκανε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ο Σα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια,οι Σισέ και Μιράντα αποτέλεσαν το αμυντικό δίδυμο στα στόπερ,ενώ στα πλάγια της άμυνας ξεκίνησαν οι Τοροσίδης,Τσιμίκας. Στον άξονα ο Μαρτίνς ξεκίνησε τους Καμαρά,Νάτχο,στα πλάγια ξεκίνησαν οι Ναουέλ και Ποντένσε,δεκάρι ξεκίνησε ο Φορτούνης,ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Λάζαρος.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 5' με τον Ποντένσε το πλασέ του οποίου απομάκρυναν οι αμυντικοί της Ντουντελάνζ. Στο επόμενο λεπτό οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίκτυα με τον Τοροσίδη με τακουνάκι.  Στο 15' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Φορτούνη,ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα. Στο 17' κεφαλιά του Σισέ μπλόκαρε ο Μπουνεφουά. Στο 26' ήρθε και το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό με εξαιρετικό ανάποδο ψαλιδάκι του Χριστοδουλόπουλου. Ο Ναουέλ έκλεψε την μπάλα,η οποία και έφτασε στον Φορτούνη που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Χριστοδουλόπουλο που με εναέριο γυριστό βολέ «κάρφωσε» τον Μπονεφουά. Στο 35' διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τους Φετφατζίδη και Ποντένσε. Στο 36' οι Πειραιώτες πέτυχαν και τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Φορτούνη,ύστερα από σέντρα του Ποντένσε. Σκορ πρώτου ημιχρόνου 4-0 για τον Ολυμπιακό,που καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 46' οι ερυθρόλευκοι είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Ποντένσε. Στο 51' ο Φορτούνης έδωσε πάσα στον Νάτχο που δοκίμασε σουτ από τος ύψος περιοχής,αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 59΄ κεφαλιά του Σισέ απέκρουσε δύσκολα στην δεξιά γωνία ο Μπονεφουά. Στο 64' στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Τουρέ να ανοίγει για τον Ποντένσε που έκανε δύο προσποιήσεις και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώματα των αμυντικών. Στο 67' αντεπίθεση με τον Καμαρά να κάνει το συρτό σουτ και τον Μπονεφουά να διώχνει με δυσκολία στη δεξιά του γωνία. Στο 69' η Ντουντελάνζ πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Σινάνι. Στο 71' ο Ολυμπιακός έκανε το 5-1 με σκόρερ τον Χασάν που μετά το σουτ του Φετφατζίδη παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίκτυα. Στο 92' σουτ του Ποντένσε μέσα από την περιοχή έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπονεφουά σε κόρνερ.
Τελικό σκορ 5-1 για τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει την δεύτερη νίκη του στο γιουρόπα λιγκ. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό την Κυριακή για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος,κόντρα στον ΠΑΟ.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Τοροσίδης -8
Σισέ -7
Μιράντα -6
Τσιμίκας -8
Καμαρά -7
Νάτχο -7
Ναουέλ -6
Ποντένσε -9
Φορτούνης -10
Χριστοδουλόπουλος -8

Φετφατζίδης -7
Τουρέ -7
Χασάν -8

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Petr Ardeleanu (CZE)
Βοηθοί: Ivo Nadvornik (CZE), Jiří Moláček (CZE)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Zbynek Proske (CZE), Karel Hrubes (CZE)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Ρόντερικ, Σισέ, Τσιμίκας, Νάτχο (62' Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (57' Χάσαν), Ποντένσε, Ναουέλ (34' λ.τ. Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος.
ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελισέ, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Στολτζ (84' Στουμπφ), Κουτουριέ, Τουρπέλ (74' Πέρες), Σινάνι.

Γκολ: 6' Τοροσίδης, 15' & 36' Φορτούνης, 26' Χριστοδουλόπουλος, 70' Χάσαν / 69' Σινάνι
Κάρτες: 48' Τοροσίδης / 49' Σνελ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ GROUP F:

1. Μπέτις 8 (6-2)
2. Μίλαν 7 (6-4)
3. Ολυμπιακός 7 (8-4)
4. Ντουντελάνζ 0 (1-11)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου