Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Νίκησε μεν,αλλά έχασε την πρωτιά!Ελλάδα-Φινλανδία 1-0 (Nations League)


Η εθνική Ελλάδος στο ντεμπούτο του Αγγέλου Αναστασιάδη μπορεί να επικράτησε της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ με 1-0,αλλά έχασε και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου,αφού δεν κατάφερε να καλύψει την ήττα του Τάμπερε.
Η εθνική μας επικράτησε 1-0 με αυτογκόλ του Γκράνλουντ στο 25',μια φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Τοροσίδη,ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά,ο Χραντέτσκι απέκρουσε, αλλά ο Γκράνλουντ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του. Από εκεί και έπειτα η εθνική είχε μια καλή φάση μόλις στο 2' με τον Μήτρογλου,αλλά το σουτ πέρασε πάνω από την Χραντέτσκι. Οι Φινλανδοί απάντησαν και αυτοί με μια ευκαιρία σε τετ α τετ του Πούκι στο 9'.
Γενικά η Ελλάδα μετά το γκολ που έβαλε δεν απείλησε ιδιαίτερα και μάλιστα τις πιο κλασικές ευκαιρίες τις είχαν οι Φινλανδοί στο 30' με τον Τουόμινεν να αστοχεί με πλασέ από το σημείο του πέναλτι και στο 51' ο ίδιος επιχείρησε το σουτ,αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ντεμπούτο με τα χρώματα της εθνικής έκανε ο Κούτρης που ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα,αλλά και ο Ορέστης Βλαχοδήμος της Μπενφίκα. Ενώ επέστρεψε στην εθνική ο Δημήτρης Σιόβας μετά από 2,5 χρόνια. Ο Σιόβας μπήκε στο 28' στην θέση του τραυματία Μανωλά.
Πάλι άδειο ήταν το ΟΑΚΑ και είναι ζήτημα αν βρέθηκαν 2.500 θεατές,αλλά είπαμε το Καραϊσκάκης φταίει.
Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική Ελλάδος την Κυριακή κόντρα στην Εσθονία στο ΟΑΚΑ.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βλαχοδήμος -7
Τοροσίδης -7
Παπασταθόπουλος -7
Μανωλάς -7
Κούτρης -6
Ζέκα -7
Κουρμπέλης -6
Μάνταλος -5
Φορτούνης -5
Πέλκας -5
Μήτρογλου -3

Σιόβας -7
Κουλούρης -4
Μπακασέτας -

Προπονητής:

Άγγελος Αναστασιάδης -7



Διαιτητής: Λούκα Μπάντι
Βοηθοί: Μάουρο Τονολίνιμ Αλμπέρτο Τεγκόνι
Τέταρτος: Αλεσάντρο Λο Σιτσέρο
Επιπρόσθετοι: Πάουλο Βαλέρι, Μικαέλ Φάμπρι

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28' Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (84' Μπακασέτας), Μάνταλος, Μήτρογλου (69' Κουλούρης).
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κάνερβα): Χραντέτσκι, Γκράνλουντ, Τόιβιο, Άραγιουρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σόιρι (73' Γένσεν), Τούομινεν (83' Πίρινεν), Πούκι (93' Λαμ).

Γκολ: 25' αυτ. Γκράνλουντ

Κάρτες: 46' Γκράνλουντ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου