Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Πόρτο για την 2η αγωνιστική του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, αλλά μία τα φθηνά λάθη στην άμυνα και μία η αστοχία στην επίθεση δεν άφησαν την ομάδα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Πορτογαλία. Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς, καθώς και οι παίχτες του Ολυμπιακού.

Πέδρο Μαρτίνς. 

Πώς εξηγείτε τα λάθη που έγιναν σε αυτό το επίπεδο και δεν επιτρέπονται. Όπως επίσης και το γεγονός ότι οι αλλαγές σας στο 70′ φάνηκαν εκ του αποτελέσματος ότι δεν βοήθησαν, αν και αντιλαμβανόμαστε ότι εκείνη τη στιγμή επιδιώκατε να φρεσκάρετε την ομάδα σας;

«Στα πρώτα 10-15 λεπτά του αγώνα δεχτήκαμε πίεση από την Πόρτο. Το είχαμε σχεδιάσει ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσκολία και δεν την εφαρμόσαμε, όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να δεχτούμε ένα γκολ. Μετά το γκολ αντιδράσαμε καλά, η ομάδα έδειξε την ταυτότητά της, ξεκίνησε να παίζει δυναμικά, φτιάξαμε φάσεις, είχε μία καλή ευκαιρία με τον Ματιέ, μπορούσαμε να πετύχουμε το γκολ και καταφέραμε να βάλουμε την Πόρτο να παίξει πολύ χαμηλά στην άμυνά της. Στο β’ μέρος πιέσαμε αρκετά και είμαστε ο Ολυμπιακός που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Είδαμε σημάδια κόπωσης όμως στο 70’, όπως είπατε, από τον Ραντζέλοβιτς και από τον Γιώργο (Μασούρα), έπρεπε να κάνουμε τις αλλαγές, πιέζαμε και έπρεπε να κυνηγήσουμε τον βαθμό. Είναι αρνητική η βραδιά, παρόλο που είμαστε ικανοποιημένοι όπως αντιμετωπίσαμε το ματς. Είχαμε τη φιλοδοξία να φύγουμε με βαθμούς. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη τα πληρώνεις ακριβά».

Με τα έως τώρα αποτελέσματα στον όμιλο, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν;

«Δεν θα κριθούν όλα έως την τελευταία αγωνιστική, τίποτα δεν έχει κριθεί, γιατί η Μαρσέιγ έχει δείξει ότι έχει την ποιότητα να πάρει τους βαθμούς».

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να πιέσει και να δυσκολέψει την Πόρτο. Αυτό ήταν το «κλειδί» του αγώνα για το να χάσει ή να κερδίσει;

«Είχαμε τις ευκαιρίες μας, μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι σε κάποιες στιγμές. Ξεκινήσαμε άσχημα και το πληρώσαμε. Στη συνέχεια ήμασταν η ομάδα που πίεσε την Πόρτο. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Προσπαθήσαμε με τις αλλαγές μας να πάρουμε κάποιον βαθμό και έτσι δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ».

Ραφίνια.

«Το αποτέλεσμα είναι άδικο βάση εικόνας. Ήμασταν καλύτεροι, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο Champions League αυτό το πληρώνεις, είμαστε απογοητευμένοι για το αποτέλεσμα, αλλά χαρούμενοι για την εμφάνιση».

Για την ψυχολογία στην ομάδα μετά την ήττα: «Είμαστε πολύ ήρεμοι γιατί ξέρουμε πως έχουμε μέλλον στον όμιλο. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, ξέρουμε πως έχουμε πολύ ποιότητα, ο προπονητής κάνει πολύ καλή δουλειά, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας και ξέρουμε πως τα πράγματα θα πάνε καλά για εμάς».

Για την πρόκριση: «Είμαστε σίγουροι πως τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ καλά για εμάς. Έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας με την Πόρτο, δύο παιχνίδια με την Σίτι. Όπως έχουν τα πράγματα έχουμε τρεις βαθμούς μαζί με την Πόρτο, όλα είναι ανοιχτά».

Ρουμπέν Σεμέδο.

«Η ομάδα μας πρέπει να καταλάβει πως αυτό είναι το Champions League και οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει πρώτοι και να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι, ήμασταν άτυχοι έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Το ματς με την Πόρτο: Σε αυτό το επίπεδο ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει. Εκει υστερούσαμε. Από δικό μου λάθος δέχθηκαμε το 1-0. Προσπαθήσαμε να βρούμε μετά τα πατήματά μας. Δημιουργούσαμε ευκαιρίες και παραπάνω από την Πόρτο. Στο τέλος αφήσαμε χώρο και έγινε το 2-0. Να κρατήσουμε ένα καλό διάστημα που είχαμε και κοιτάξαμε τον αντίπαλο στα μάτια.

Την ήττα και τι αλλάζει: Δεν αλλάζει κάτι. Όλα είναι στα πόδια μας. Να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο με Σίτι και να δούμε τι θα καταφέρουμε.

Τους αγώνες με Μαρσέιγ και Πόρτο: Και στα 2 ματς πατούσαμε καλύτερα. Το μόνο σίγουρο από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό... αποτέλεσμα του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου