Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μπαρτζώκας: «Παίξαμε ως κακομαθημένοι με την Μπάγερν»


Για τον αυριανό αγώνα με την Αναντολού Εφές μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Μπαρτζώκας έκανε αναφορά στον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού και τόνισε ότι η απουσία του κόσμου συνήθως ευνοεί την φιλοξενούμενη ομάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Μπάγερν όπου είχαν ηττηθεί οι ερυθρόλευκοι, τονίζοντας ότι οι παίχτες της ομάδας φέρθηκαν σαν κακομαθημένοι.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Το τι περιμένει από την Εφές:

“Δεν παύει να είναι ίδια ομάδα με πέρσι, αν είναι και ο Λάρκιν στην σύνθεση. Μην ξεχνάμε πως είναι η ομάδα που κυριάρχησε πέρσι. Είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε καλοί σε πολλούς τομείς για να κερδίσουμε.  Η έλλειψη κόσμου δημιουργεί κάποιες νέες συνθήκες που ευνοούν συνήθως τους φιλοξενημένους. Ήταν πολύ διαφορετική η περσινή χρονιά για τους γηπεδούχους. Με βάση την στατιστική και τα νούμερα αποδεικνύεται. Όμως πρέπει να ασχοληθούμε με το μπάσκετ και όχι με τον covid και την απουσία κόσμου, γιατί αλλιώς χάνουμε την ουσία. Είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι γιατί είναι μια ομάδα που παίζει με πολλούς δημιουργούς και εκτελεστές στην πεντάδα. Αυτό τους έκανε πολύ δυσκολοκατάβλητους”.

Για το περασμένο παιχνίδι με την Μπάγερν:

“Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε υπερόπτες με την Μπάγερν. Είχαμε κάνει 3 σερί νίκες και είμαστε σαν κακομαθημένοι. Σε φάσεις που κρίνουν ένα παιχνίδι, όπως οι «loose balls», εμείς υστερήσαμε. Δεν έπρεπε να είμαστε έτσι και γι αυτό τελικά χάσαμε. Δεν δικαιολογείσαι να μην είσαι έτοιμος τακτικά, να εκπλήσσεσαι από πράγματα που συμβαίνουν γιατί έχεις όλη την πληροφορία που θέλεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι συγκεντρωμένος και με μεγάλη ένταση. Αν δεν παίζεις με ένταση και αθλητικότητα στην Euroleague χάνεις, είναι ξεκάθαρο. Δεν είναι πλέον η λίγκα του ταλέντου, αλλά όσες ομάδες παίζουν με ένταση, έχουν μεγάλη προοπτική να κερδίσουν”.

“Όλοι οι προπονητές προσπαθούν να έχουν προετοιμάσει τους παίκτες για το τι να περιμένουν. Κάποιοι παίκτες μέσα μας πιστεύουν πως αν έχεις κερδίσει εκτός του Παναθηναϊκό και τις Μακάμπι και Αρμάνι μέσα, θα φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και ξαφνικά βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Βλέπετε τα αποτελέσματα όλων των ομάδων. Όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια, αρχίζει και μπαίνει η κουβέντα στο αν πρέπει να έχουμε περισσότερο ρυθμό. Για εμένα όμως, δεν υπάρχει δικαιολογία, όταν παίζουμε το παιχνίδι πρέπει να παλεύουμε κάθε κατοχή. Το να χάσουμε είναι άλλο θέμα, δεν γίνεται, όμως, να μην παλεύουμε κάθε κατοχή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου