Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Τζάμπα ήττα για τον Ολυμπιακό! Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 (Champions League)

Τζάμπα ήττα για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Πόρτο μέσα στο ''Ντραγκάο'' για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων τους, αλλά δύο αδράνειες στην άμυνα έφεραν την ήττα, μια ήττα που βάσει την εικόνα τους ήταν εντελώς άδικη.

Κομβικό -κυρίως- το λάθος του Μπουχαλάκη στο 11', από που προήλθε και το πρώτο γκολ των Πορτογάλων με τον Βιεϊρά, ενώ το δεύτερο τέρμα πέτυχε ο Ολιβέϊρα στο 85'.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πολλές ευκαιρίες στον αγώνα, ενώ παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκαν τα στημένα που τους παρουσιάστηκαν. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να αντιμετωπίσει δύο βασικές απώλειες του Καμαρά και του Μπα που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Ενώ πρόβλημα με τον κορωνοϊό έχει και ο Σουντανί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με την 11άδα που περιμέναμε, δηλαδή τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ραφίνια και Χολέμπας στα αμυντικά άκρα, Εμβιλά και Μπουχαλάκη στο κέντρο, με τον Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή, τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς στα εξτρέμ, τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Στο 11' η Πόρτο στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανοίγει και το σκορ. Λάθος του Μπουχαλάκη έδωσε την δυνατότητα στην Πόρτο να πάρει προβάδισμα, αφού ο Βιεϊρά βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι και με τον Σα εκτός θέσης, δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Στο 16' ευκαιρία για την Πόρτο όταν από κεφαλιά του Ζαϊντού μετά από εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα, η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα. Στο 20' πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Όταν μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, όμως εκεί όπου περίμενε ο Μαρτσεσίν. Στο 28' σώζει τον Ολυμπιακό από δεύτερο γκολ. Ο Μαρεγκά βρέθηκε απέναντι στον Σα, όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ. Στο 33' επικίνδυνη αντεπίθεση για την Πόρτο που φεύγει ταχύτατα στον κενό χώρο, ο Μαρεγκά κάνει το επικίνδυνο γύρισμα όμως ο Εμβιλά κόβει καθοριστικά. Στο 40' τεράστια ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.  Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώνεται στον Βαλμπουενά που πλασάρει με λόμπα τον Μαρτσεσίν, όμως ο Εμπεμπά σώζει με το κεφάλι σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει την Πόρτο μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε πολλές φορές για την ισοφάριση. Στο 52' σέντρα του Βαλμπουενά από αριστερά και πλασέ του Ραντζέλοβιτς στην κίνηση με το αριστερό, ο Μαρτσεσίν είναι στη σωστή θέση και αποκρούει. Στο 58' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό που συνεχίζει να απειλεί την Πόρτο. Σουτ του Φορτούνη, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού αλλάζοντας πορεία και έφυγε κόρνερ. Στο 60' πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Από «τσαφ» του Πέπε, ο Ελ Αραμπί δεν έφτασε για λίγο να βάλει το κεφάλι από κοντά για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 64' σουτ του Ελ Αραμπί έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Πέπε και κατέληξε κόρνερ. Στο 78' σουτ του Ολιβέϊρα μπλόκαρε ο Σα. Στο 85' και ενώ ο Μαρτίνς έκανε πιο επιθετικό το σχήμα, οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού και πέτυχαν και δεύτερο γκολ και κάπου εκεί τελείωσε η αναμέτρηση. Μπαλιά του Μαρεγκά από δεξιά και κεφαλιά του Ολιβέιρα προ του Ραφίνια για το 2-0 της Πόρτο. Στο 88'  ο Χασάν εξ επαφής έχασε ευκαιρία για να μειώσει, όμως ο Μαρτσεσίν στάθηκε τυχερός και έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικό σκορ 2-0 με τους ερυθρόλευκους να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στο Champions League. Επόμενη αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης το ερχόμενο Σάββατο στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Ουριμπέ, Σέρτζιο Ολιβέιρα (89′ Μπαρό), Φάμπιο Βιεϊρά (61’ Νακαζίμα), Κορόνα  (69’ Εβανίλσον), Οτάβιο (69’ Ντρούνιτς), Μαρεγκά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70’ Βινάγκρε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Μασούρας (53’ Φορτούνης), Βαλμπουενά (84’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια -4

Σεμέδο -6

Σισέ -7

Χολέμπας -6

Εμβιλά -7

Μπουχαλάκης -4

Μασούρας -5

Βαλμπουενά -7

Ραντζέλοβιτς -6

Ελ Αραμπί -6


Φορτούνης -7

Μπρούμα -6

Βινάγκρε -6

Πέπε -

Χασάν -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου