Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 του Ατρόμητου και πέτυχε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League, έχοντας παράλληλα και έναν αγώνα λιγότερο. Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλη βραδιά τον Ελ Αραμπί που πέτυχε χατ τρικ. Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς, καθώς και οι παίχτες της ομάδας.

Πέδρο Μαρτίνς.


-Μπορεί τα τέσσερα γκολ να μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά θα πρέπει να σταθούμε και στο πρώτο ημίχρονο που κατά τη γνώμη μου ήταν μακράν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της φετινής σεζόν. Οφειλόταν στην αλλαγή συστήματος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ή στην «απειλή» σας ότι όποιος σκεφτόταν την Μαρσέιγ, δεν θα έπαιζε την Τετάρτη;

«Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πιο σημαντικό είναι πως είμαστε άνετοι με το σύστημα που παίξαμε σήμερα, κάτι που συμβαίνει βέβαια με οποιοδήποτε σύστημα αφού μπορούμε να προσαρμοστούμε. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες στην προετοιμασία γιατί έλειπαν πολλοί παίκτες. Ήταν δύσκολο από αυτή την έννοια το ματς ενώ και ο αντίπαλος ήταν πολύ δύσκολος. Δεν απειληθήκαμε, κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο, έλειπε μόνο το γκολ. Γενικότερα ήμασταν κυρίαρχοι και είχαμε τον έλεγχο. Ήταν μια δίκαιη νίκη και είμαστε ικανοποιημένοι».

-Ο Ελ Αραμπί έχει 5 γκολ σε 7 τελικές. Ασφάλεια; Σιγουριά; Πως νιώθετε βλέποντας τον Γιουσέφ;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ελ Αραμπί είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και πολύ σημαντικός για μας. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία για την απόδοσή του είτε στο πρωτάθλημα είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζουμε να είναι καλά και να συνεχίσει έτσι».

-Όλα τα γκολ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρείτε ότι αυτό έχει να κάνει με το ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμη ή το αποδίδετε κάπου αλλού;

«Τα περισσότερα πρώτα ημίχρονα δεν ήταν καλά μέχρι τώρα. Μας λείπει το γκολ από το πρώτο ημίχρονο αλλά σήμερα ήταν πολύ διαφορετική η εικόνα μας. Το σημαντικότερο ήταν πως ο αντίπαλος δεν μας απείλησε καθόλου. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα έρθει και από τη στιγμή που μπήκε τα πράγματα έγιναν πολύ ευκολότερα για μας».

-Δίνει «φτερά» σε εσάς και τους παίκτες μια άνετη επικράτηση με 4 γκολ πριν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη; Με σκόρερ και τους δύο επιθετικούς, έχετε ευχάριστους «πονοκεφάλους» ενόψει συνέχειας;

«Είναι σημαντικό για τους επιθετικούς να βάζουν γκολ, παίρνουν αυτοπεποίθηση και δύναμη. Είναι σημαντικό για τους ίδιους. Δεν κοιτάζω ποιος βάζει τα γκολ αλλά να παίρνουμε τη νίκη. Πιο σημαντικό είναι πως βοηθάει ο κάθε παίκτης στο σύνολο, πως λειτουργεί μέσα σε αυτό. Αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κοιτάμε».

-Έχετε καταλήξει στην 11άδα του αγώνα με τη Μαρσέιγ;

«Δεν έχω καταλήξει, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αξιολογήσω. Έχω κάποιες σκέψεις αλλά δεν έχω καταλήξει. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή, είμαι ευτυχισμένος με το ρόστερ που έχουμε. Η ομάδα θα συνεχίσει να βελτιώνεται, ο κ. Μαρινάκης μας έχει βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί και σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε χρόνο ακόμα για να καταλήξουμε».

Κώστας Φορτούνης.

«Πιστεύω ότι από την αρχή του παιχνιδιού προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο με έναν αντίπαλο που μας περίμενε πίσω. Θέλαμε να ανοίξουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν το σκορ. Δεν καταφέραμε αλλά ήμασταν πιο πιεστικοί και στο 2ο μέρος αξίζαμε τα γκολ», δήλωσε αρχικά για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Για τον Ελ Αραμπί: «Ναι είναι πάρα πολύ καλός σέντερ φορ. Είναι ένας killer στην περιοχή. Μας βοηθάει πολύ. Μακάρι να συνεχίσει έτσι».

Για το σχόλιο του Μαρτίνς: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή. Είμαι πολύ καλά και δουλεύω για να γίνω καλύτερος και δείχνω το τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο».

Για το Champions League: «Τελείως διαφορετικό παιχνίδι είναι αυτό με τη Μαρσέιγ. Θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Το Champions League μας ενδιαφέρει πολύ. Αρχής γενομένης με τη Μαρσέιγ να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για την Εθνική: «Εντάξει δεν έχω να πω κάτι για την Εθνική. Είμαι στον Ολυμπιακό. Παίζαμε παιχνίδι τώρα με τον Ολυμπιακό. Όταν είναι να έρθει η Εθνική θα το δούμε αυτό και θα πω για την Εθνική. Πάντα θέλω να παίζω. Προσπαθώ για το καλύτερο. Όχι, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω αδικημένος. Συνεχίζω με δουλειά για το καλύτερο».

Για το εάν πιστεύει πως μπορεί να είναι η χρονιά του: «Το πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά μου. Πιστεύω ότι τα καταφέρνω και μακάρι να συνεχίσω. Και ασίστ και γκολ είναι σημαντικά. Η ασίστ είναι ευχαρίστηση για έναν συμπαίκτη και το γκολ κάνει εσένα πιο χαρούμενο».

Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Τη μπάλα με τις υπογραφές των συμπαικτών του για το χατ τρικ του: Όχι είναι πολύ σημαντική αυτή η μπάλα με τις υπογραφές όλων των συμπαικτών μου για τα γκολ μου. Είναι για τον γιο μου.

Το ταξίδι με το Μαρόκο: Πραγματικά ήμουν από ένα ταξίδι. Είναι μία διαδικασία που έπρεπε να γίνει. Ήξερα πως θα με χρησιμοποιούσε ο προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε μία πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη.

Το ματς με Ατρόμητο: Νομίζω πως στην αρχή ήταν πιο κλειστό αρχικά. Μετά την αποβολή ανεβήκαμε εμείς. Ήρθε το 1ο γκολ. Στο β' μέρος ήμασταν πιο κινητικοί και πιο γρήγοροι.

Το σχόλιο του Μαρτίνς πως είναι ένας... σιωπηλός εργάτης: Είμαι ευχαριστημένος από την εμπιστοσύνη του προπονητή. Μου αρέσει να μιλάω περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Όταν βάζω γκολ παίρνω περισσότερη δύναμη, αποκτώ αυτοπεποίθηση και γίνομαι καλύτερος.

Την ασίστ με την Εθνική και τον Φορτούνη: Για έναν επιθετικό εάν δεν μπορεί να σκοράρει είναι σημαντικό να δίνει μία ασίστ. Ναι είμαι ευτυχισμένος με συμπαίκτη τον Φορτούνη. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πολύ και το αποδεικνύει κάθε φορά. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε.

Τη Μαρσέιγ: Ναι φυσικά θα το ήθελα. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε. Θέλουμε να το επαναλάβουμε και φέτος. Μία καλή χρονιά.

Το ξεκίνημα: Είναι αλήθεια πως με όλα όσα έχουν γίνει έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και είναι σημαντικό να έχουμε διάρκεια. Θέλουμε να κάνουμε και μία πετυχημένη και καλή σεζόν, όπως πέρυσι.

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει χαμένα πρώτα ημίχρονα: Οφείλεται κυρίως στους αντιπάλους. Αρχικά είναι κλειστοί. Στο β' μέρος το παιχνίδι ανοίγει. Μέχρι στιγμής αυτό δουλεύει. Στο επόμενο χατ τρικ θα σας τη δώσω τη μπάλα (πλάκα για τη μπάλα που κράτησε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου