Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Νίκη με ανατροπή για την Σίτι! Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο 3-1 (Champions League)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Πόρτο με 3-1.

Η Σίτι η οποία και θεωρείται το φαβορί του ομίλου, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 14', αλλά είχε τα ψυχικά αποθέματα και έφτασε στην ανατροπή και είναι στην κορυφή του ομίλου μαζί με τους ερυθρόλευκους.

Πιο συγκεκριμένα ο Λουίς Ντίας στο 14' με πολύ ωραίο διαγώνια κίνηση πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Έντερσον. Η χαρά των νταμπλούχων Πορτογαλίας κράτησε μόλις εφτά λεπτά, όταν και ο Πέπε ανέτρεψε τον Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Σέρχιο Αγουέρο έφερε το παιχνίδι στα ίσα από την άσπρη βούλα.

Η Σίτι δεν απείλησε εκ νέου στο πρώτο ημίχρονο την εστία του Αγουστίν Μαρτσεσίν και έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου όμως η Σίτι κατάφερε να είναι πιο αποτελεσματική και να φτάσει στην ανατροπή και, εντέλει, στη νίκη. Ο Ιλκάι Γκιντογκάν, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ (65'), έκανε την ανατροπή και στο 72' οι Φιλ Φόντεν και Φεράν Τόρες  συνδυάστηκαν άψογα, με τον Ισπανό να «κλειδώνει» τη νίκη για την Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Γαρθία, Κανσέλο – Γκιντογκάν (68' Φόντεν), Ρόδρι (85' Φερναντίνιο / 90' λ. τρ. Στόουνς) – Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ – Αγουέρο (68' Φεράν Τόρες).

Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν – Μπεμπά, Πέπε, Σαρ (80' Εβανίλσον) – Κορόνα (77' Νανού), Ουρίμπε, Σέρζιο Ολιβέιρα, Ζαϊντού (77' Νακατζίμα) – Φάμπιο Βιέιρα (77' Ταρεμί), Μαρεγκά, Λουίς Ντίας (55' Μαναφά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου