Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Με λυτρωτή τον Χασάν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα! Ολυμπιακός-Απόλλωνας Σμύρνης 2-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης 2-0 με μεγάλο λυτρωτή τον Χασάν που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και πέτυχαν την 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα (έχουν και δύο παιχνίδια λιγότερα) και πλέον πάνε στην Αγγλία για να αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ολυμπιακός μπορεί μεν να επικράτησε, αλλά για άλλη μία φορά δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε στον αγώνα και αυτό σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξει ο προπονητής της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς.

Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη που βγήκε στο 40'  από τον αγωνιστικό χώρο ως αναγκαστική αλλαγή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ντρέγκερ, στα στόπερ οι Σισέ και Παπαδόπουλος και στο αριστερό άκρο ο Βινάγκρε.  Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Μπουχαλάκης, Πέπε. Στα πλάγια της επίθεσης οι Λοβέρα και Μπρούμα, πίσω από τον επιθετικό αγωνίστηκε ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Χασάν.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη φάση στο 9'. Ο Σισέ κέρδισε τον Ντομίνγκες στον αέρα μετά από φάουλ του Φορτούνη, όμως ο Βέρχουλστ απέκρουσε την κεφαλιά του. Στο 11' ο Απόλλωνας δημιούργησε και αυτός την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι του.  Η κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά από σέντρα του Βιτλή από αριστερά, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα. Στο 20' σουτ του Σλίβκα, η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σα. Στο 23' μακρινό σουτ του Βιτλή, η μπάλα κοντράρει στον Ντρέγκερ και καταλήγει κόρνερ. Στο 31' καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, αλλά το σουτ του Βινάγκρε μπλόκαρε σταθερά ο Βέρχουλστ. Στο 34' νέα πολύ καλή ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Χασάν πιάνει την κεφαλιά και ο Βέρχουλστ σώζει με επέμβαση στη γωνία του. Στο 36' οι γηπεδούχοι άγγιξαν και πάλι το γκολ. Πλασέ του Μπρούμα στην κίνηση μετά από συνεργασία με τον Ντρέγκερ, ο Βέρχουλστ έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Στο 45' φάουλ του Φορτούνη και νέα κεφαλιά του Χασάν στα χέρια του Βέρχουλστ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποἰησε τις δύο πρώτες του αλλαγές. Βγάζοντας από τον αγώνα τον Φορτούνη και βάζοντας στην θέση του τον Ελ Αραμπί και βάζοντας στον αγώνα τον Βαλμπουενά στην θέση του Μπρούμα. Στο 60' σουτ του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή και αριστερά, έπεσε και μπλόκαρε ο Σα στη δεξιά του γωνία. Στο 61' ο Ολυμπιακός και πάλι προσπάθησε από… αέρος να νικήσει τον Βέρχουλστ, όμως ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε και πάλι όχι σε κεφαλιά του Χασάν. Στο 65' οι ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Ελ Αραμπί. Όμως ένα λεπτό αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 66' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το γκολ με τον Χασάν κόβοντας τον γόρδιο δεσμό. Κόρνερ του Βαλμπουενά, πλασέ του Εμβιλά πάνω στον Βιτλή και ο Χασάν σε δεύτερο χρόνο πλάσαρε από κοντά στη γωνία για το 1-0. Στο 72' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ο Ελ Αραμπί κάνει ελιγμό και βρίσκει αριστερά τον Μασούρα, αυτός κάνει το παράλληλο γύρισμα και ο Χασάν με προβολή γράφει το 2-0 για τον Ολυμπιακό! Στο 83' ο Βέρχουλστ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Στο 85' ο Ελ Αραμπί είχε και δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι. Στο 93' το σουτ του Μπαξεφανίδη μπλόκαρε ο Σα.

Τλεικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία την ερχόμενη Τρίτη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Σισέ, Παπαδόπουλος, Βινάγκρε, Ντρέγκερ (82’ Μπρούνο)– Μπουχαλάκης (40’ Εμβιλά), Πέπε – Λοβέρα (62’ Μασούρας), Φορτούνης (46’ Ελ Αραμπί(, Μπρούμα (46’ Βαλμπουενά)- Χασάν

Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (80’ Φερνάντεζ), Σλίβκα, Μουνιέ (64’Τσιλούλης), Βίτλης (80’ Λαγός)- Φατιόν (86’ Κραγιόπουλος)

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8

Ντρέγκερ -7

Σισέ -7

Παπαδόπουλος -6

Βινάγκρε -5

Μπουχαλάκης  -6

Πέπε -7

Λοβέρα -5

Φορτούνης -6

Μπρούμα -6

Χασάν -10


Εμβιλά -7

Ελ Αραμπί -8

Βαλμπουενἀ -7

Μασούρας -8

Μπρούνο -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου