Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Μας τρέλανε και πάλι ο Ευρωπαίος ο Θρύλος! Μας τρέλανε και πάλι η ομαδάρα του Μαρτίνς! Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0 (Champions League)

Του Μαρτίνς την ομαδάρα την λένε Ολυμπιακάρα! Το έχουμε πει και θα το λέμε συνεχώς, αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού είναι μία από τις κορυφαίες στην ιστορία του συλλόγου.

Μία ομάδα που δεν παρατάει ποτέ τον αγώνα και παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό για την νίκη. Μια ομάδα που κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο και παλεύει για την νίκη ως το τέλος όπως έγινε και σήμερα.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Μαρσέιγ και έκαναν το ιδανικό ντεμπούτο για τους ομίλους του Champions League, ενός Champions League που λόγω των καταστάσεων θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα χρόνια και που σίγουρα αυτή η νίκη θα είναι πολύτιμη ενόψει της συνέχειας.

Χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού ο Αχμέντ Χασάν που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 84' και αξιοποίησε με το καλύτερο τρόπο την γλυκιά σέντρα του Βαλμπουενά. 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος των Γάλλων και άξιζε και με το παραπάνω την νίκη, ενώ του ακυρώθηκε και γκολ με τον Μασούρα -οριακό οφσάιντ- στο 52'.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε της Πόρτο με 3-1 και είναι στην ισοβαθμία στον τρίτο όμιλο μαζί με τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη απώλεια αυτή του Καμαρά που έμεινε εκτός αποστολής λόγω κορωνοϊού. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε με τους Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ραφίνια και Χολέμπας στα αμυντικά άκρα, Μπουχαλάκη και Εμβιλά στο κέντρο, Μασούρα και Βαλμπουενά στα εξτρέμ, τον Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Η Μαρσέιγ δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι και αυτές λόγω κάποιων επιπόλαιων λαθών των παιχτών του Ολυμπιακού. Στο 3'  ο Μπουχαλάκης έκανε λάθος πάσα, ο Σανσόν πήγε να αιφνιδιάσει και έκανε μακρινό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 6' μια ακόμη καλή ευκαιρία για την Μαρσέιγ. Ωραία ατομική ενέργεια του Τοβέν, σουτ από πλάγια θέση και η μπάλα περνάει για λίγο άουτ. Στο 10' σέντρα του Μασούρα, με τη μία το σουτ του Εμβιλά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 12' σουτ του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στα σώματα των φιλοξενούμενων και περνάει ξυστά από το δοκάρι σε κόρνερ. Στο 32'  ο Τοβέν δεν βρίσκει ,όπως θέλει την μπάλα και την στέλνει έξω. Στο 34' καλή εκτέλεση φάουλ του Παγιέ, μπλοκάρει σταθερά ο Σα. Στο 39' πάσα του Μασούρα στον αφύλακτο Ελ Αραμπί, βγαίνει τετ α τετ ο φορ του Ολυμπιακού όμως πλασάρει έξω.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρσέιγ ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα με τον Σα να σώσει τον Ολυμπιακό από βέβαιη παραβίαση. Πιο συγκεκριμένα στο 46' ύστερα από λάθος του Ραφίνια, ο Μπενεντέτο βγαίνει απέναντι από τον Σα, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού διώχνει εντυπωσιακά με το πόδι το πλασέ του Αργεντινού. Στο 52' ο διαιτητής με την βοήθεια του VAR ακυρώνει γκολ του Ολυμπιακού για οριακό οφσάιντ. Σέντρα του Ραντζέλοβιτς, σουτ του Βαλμπουενά, αποκρούει ο Μανταντά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν λίγο πιο μπροστά. Στο 71' σέντρα του Μασούρα, σουτ με τη μία από τον Βαλμπουενά, διώχνει ο Μανταντά. Στο 84' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Γύρισμα του Βαλμπουενά,  κεφαλιά του Ελ Αραμπί και η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 88' εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 91' ήρθε το χρυσό γκολ για τον Θρύλο με τον Χασάν. Ο Ραφίνια βρίσκει τον Βαλμπουενά, τρομερό γύρισμα του Γάλλου και ο Χασάν με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την νίκη στους ερυθρόλευκους.

Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Πόρτο την ερχόμενη Τρίτη για την 2η αγωνιστική του Champions League στο ''Ντραγκάο''. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας (93′ Σισέ), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (78’ Φορτούνης), Μασούρας (84’ Χασάν), Ελ Αραμπί (93′ Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Αμαβί, Σακάι, Άλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Ρονζιέ, Γκεγέ (85’ Στρότμαν), Σανσόν (76’ Κιζάνς), Παγέ (76’ Ράντονιτς), Τοβέν (82’ Ζερμέν), Μπενεντέτο.

Η βαθμολογία των παιχτών του Ολυμπιακού:

Σα -8

Ραφίνια -7

Σεμέδο -7

Μπα -7

Χολέμπας -7

Εμβιλά -7

Μπουχαλάκης -6

Βαλμπουενά -9

Ραντζέλοβιτς -6

Μασούρας -7

Ελ Αραμπί -7


Φορτούνης -7

Χασάν -10

Σισέ -

Βινάγκρε -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου