Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Τηλεφώνημα Αυγενάκη σε Γραμμένο: «Πάρε πίσω τις αλλαγές σε ΚΑΠ και Πειθαρχικό Κώδικα»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαμε ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.
Ο Αυγενάκης σε επικοινωνία που είχε με τον Γραμμένο του ζήτησε να μην υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά το θέμα των ποινών σχετικά με τα επεισόδια στα γήπεδα και σε ότι αφορά το θέμα της πολυϊιδιοκτησίας.
Επιπλέον στον πρόεδρο της ΕΠΟ ζητήθηκε να μην συζητηθεί τίποτε από τα παραπάνω στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ.
Ο κ. Αυγενάκης απαίτησε σε πολύ αυστηρό τόνο από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, οτιδήποτε δεν προσθέτει στον τομέα της βίας, στη διαφάνεια και τα προσυνεννοημένα παιχνίδια, να μην μπει ούτε σε διαδικασία συζήτησης πόσο μάλλον έγκρισης από την ΕΠΟ. Διότι όλα όσα ενημερώθηκε ότι προωθεί η ΕΠΟ, προσκρούουν στα όσα έχει εξαγγείλει ο ίδιος και η Κυβέρνηση ότι αποτελούν κόκκινες γραμμές, αλλά και στον ίδιο τον νόμο. 
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Αυγενάκη:
«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.
Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ’ αυτό το ζωτικό ζήτημα.
Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.
Σ’ αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια». 
ΥΓ. Και επειδή έχουν το θράσος εκεί στο SDNA να μιλάνε για ωμή παρέμβαση του Αυγενάκη στο ποδόσφαιρο, προφανώς οι κύριοι αυτοί ξεχνάνε εύκολα τα καμώματα του Κοντονή τον οποίο και αποθέωναν. Αλήθεια ρε ''μάγκες'' εκεί στο SDNA αυτά δεν ήταν ωμή παρέμβαση στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου