Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Πρόκριση με μπαλάρα για τον Ολυμπιακό! Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλζεν 4-0 (Champions League)


Θρύλος από άλλο πλανήτη! Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν και την διέσυραν με το εκθαμβωτικό 4-0. Οι Πειραιώτες με αυτήν την νίκη πήραν και την πρόκριση για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή τουλάχιστον στο Europa League.
Ο Ολυμπιακός στην κυριολεξία πάτησε τους Τσέχους καθότι είχε συνολικά 24 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 16 βρήκαν στόχο και έχοντας κατοχή μπάλας στο 61%, αντίθετα η Βικτόρια Πλζεν είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι της και αυτές στο πρώτο ημίχρονο.
Τα γκολ του Ολυμπιακού μπήκαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο και τα πέτυχαν οι Γκιγιέρμε,Γκερέρο, Σεμέδο, ενώ το τρίτο του Ολυμπιακού ήταν αυτογκόλ από τον Ρέζνικ.
Φανταστικός σε ένα ακόμη παιχνίδι ο κόσμος του Ολυμπιακού που εμψύχωνε την ομάδα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και στο τέλος την αποθέωσε για την πρόκριση. Παραπάνω από 30.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.
Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μόλις μια αλλαγή στο παιχνίδι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, αυτή του Μεριά αντί του τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα, ο Μεριά μαζί με τον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, ο Τσιμίκας αριστερά και ο Ομάρ δεξιά. Στο κέντρο ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη, στα επιθετικά άκρα ο Μασούρας με τον Ποντένσε, ο Βαλμπουενά σε ρόλο οργανωτή και ο Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 7' μετά από σέντρα του Ποντένσε, ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά και ο Χρούσκα με διπλή προσπάθεια απέκρουσε. Στο 8' ο τερματοφύλακας των Τσέχων απέκρουσε και το σουτ του Ποντένσε και ένα λεπτό αργότερα ο Χρούσκα μάζεψε στην γωνία του, το σουτ του Μασούρα. Στο 24' η Βικτόρια Πλζεν είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Χροσόφσκι, αλλά το σουτ κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 41' σουτ του Ποντένσε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ στο 42' ο Πορτογάλος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα μακριά εκτός εστίας. Στο 45' ο Μασούρας έπιασε το καλό σουτ, αλλά απέκρουσε ο Χρούσκα. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 51' ύστερα από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Γκιγιέρμε πήδηξε πιο ψηλά από άλλους και με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους. Στο 64' σουτ του Μασούρα η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 69' ο Γκερέρο πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με ατομική ενέργεια. Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα από την σέντρα πήγε στο ένας με έναν μέχρι τα όρια της περιοχής και τότε με ένα έξυπνο πλασέ αιφνιδίασε τον Χρούσκα πετυχαίνοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 73' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο γκολ,αυτήν την φορά με αυτογκόλ. Κόρνερ του Μασούρα η μπάλα κόντραρε πρώτα στον Γκιγιέρμε και έπειτα στον Ρέζνικ για το 3-0. Στο 83' είχαμε και τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό, όταν από κόρνερ του Μασούρα, ο Μεριά έπιασε το σουτ, ο Χρούσκα έκανε μια ασταθής απόκρουση και ο Σεμέδο που ήταν κοντά στην φάση επωφελήθηκε καθώς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
Τελικό 4-0 με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν και μια νίκη-πρόκριση που έκαναν ως δώρο και στο Βαγγέλη Μαρινάκη οι παίχτες της ομάδας.
Επόμενη αναμέτρηση κόντρα στην τουρκική Μπασακσεχίρ την Τετάρτη στις 7/8 στην Τουρκία.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα- 7
Ομάρ -7
Σεμέδο -8
Μεριά -8
Τσιμίκας -7
Μπουχαλάκης -7
Γκιγιέρμε -9
Ποντένσε -7
Μασούρας -8
Βαλμπουενά -8
Γκερέρο -9

Καμαρά -8
Ελ Αραμπί -7
Ραντζέλοβιτς -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9


Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Juan Martínez (Ισπανία)
Βοηθοί: Diego Barbero Sevilla, César Manuel Noval Font (Ισπανία)
                4ος: José María Sánchez (Ισπανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66΄Καμαρά), Γκερέρο (80' Ελ Αραμπί).

ΒΙΚΤΟΡΤΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούτσκα, Ρέζνικ, Πέρνικα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79' Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (56' Κόβαριτς), Κόπιτς, Μίχαλικ (73' Χόρι), Κρμέντσικ.

Γκολ: 51' Γκιλιέρμε, 70' Γκερέρο, 73' αυτ. Ρέζνικ, 82' Σεμέδο
Κίτρινες: 56' Τσιμίκας - 53' Μπράμπετς, 91' Χόρι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου