Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Έκανε ευκαιρίες,αλλά στάθηκε άτυχη!Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1

Η Ελλάδα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες κόντρα στην Ουγγαρία,αλλά στάθηκε άτυχη με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-1. Σκόρερ της εθνικής μας ο Μανωλάς ,ύστερα από ασίστ του Φορτούνη,που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος της εθνικής. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σάλαϊ και Κλάινχάισλερ. Οι Ούγγροι πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχαν δεν είχαν άλλες αξιόλογες ευκαιρίες στα καρέ του Μπάρκα.
Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τοροσίδη. Ως αμυντικά χαφ τους Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη, μπροστά τους τριάδα με Λάζαρο, Φορτούνη και Πέλκα και στην κορυφή τον Δώνη.
Η Ελλάδα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10' με τον Φορτούνη που πέρασε δύο παίχτες των Ούγγρων,αλλά το σουτ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γκουλάτσι.
Το πρώτο γκολ για τους Ούγγρους μπήκε στο 15' ύστερα από ένα εξαιρετικό συνδυασμό. Ο Κόβατς βρήκε τον Βάργκα πλάγια δεξιά στην περιοχή, εκείνος με το κεφάλι έσπασε στον φορ Ζάλαϊ, που με νέα κεφαλιά τροφοδότησε την κίνηση του (δεξιού μπακ) Μπέσε στον άξονα, ο τελευταίος ξανά με το κεφάλι (!) έστρωσε στον Σάλαϊ και αυτός με ένα σκροπ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Μπάρκα για το 1-0.
Η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Μανωλά,μετά από ασίστ του Φορτούνη ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Στο 27' η εθνική μας έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Νέα καλή ευκαιρία για την Ελλάδα στο 33' με τον Πέλκα το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Γκουλάτσι. Στο 34' η Ελλάδα είχε και νέα καλή στιγμή,αλλά η κεφαλιά του Μανωλά σταμάτησε στο σώμα του Γκουλάτσι. 
Η Ελλάδα έχασε τις ευκαιρίες,αλλά η Ουγγαρία έφτασε στο γκολ στο 43' μετά από 6(!!) συνεχόμενες προσπάθειες και ύστερα από λάθη στην ελληνική άμυνα. Ο Κλάινχαϊσλερ έπιασε με το δεξί ένα πανέμορφο σουτ και έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Μπάρκα. Τελικό σκορ ημιχρόνου 2-1 για την Ουγγαρία.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκίμπε πέρασε στο παιχνίδι τους Λυκογιάννη και Μήτρογλου στην θέση των Τζαβέλλα και Δώνη. Η Ελλάδα στο 52' έχασε μια καλή ευκαιρία,όταν ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ με κεφαλιά,ύστερα από μπαλιά του Φορτούνη. Καλή ευκαιρία στο 72' για την Ελλάδα,αλλά ο Πέλκας δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Γκουλάτσι. Στο 75' ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης της παράλληλης μπαλιάς του Φορτούνη, έκανε και το σουτ με το δεξί αλλά και πάλι ο Γκούλατσι απομάκρυνε. Στο 82' ο Παπασταθόπουλος έχασε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά. Στο 91' σέντρα του Φορτούνη από τα δεξιά με τον Μήτρογλου να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Γκούλατσι. 
Τελικό σκορ 2-1 για την Ουγγαρία που κάνει την πρώτη της νίκη στην νεοσύστατη διοργάνωση. Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική και πάλι με την Ουγγαρία εντός έδρας στις 12/10.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Μπάρκας -6
Τοροσίδης -7
Παπασταθόπουλος -6
Μανωλάς -8
Τζαβέλλας -3
Μπουχαλάκης -5
Κουρμπέλης -3
Φορτούνης -8
Χριστοδουλόπουλος -5
Πέλκας -3
Δώνης -3

Λυκογιάννης -7
Μήτρογλου -7
Οικονόμου -7

Προπονητής:

Μίχαελ Σκίμπε -5

Γήπεδο: Groupama Arena
Διαιτητής: Aleksei Kulbakov (BLR)
Βοηθοί: Dmitri Zhuk (BLR), Oleg Maslyanko (BLR)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Denis Scherbakov (BLR), Dzmitry Dzmitryieu (BLR)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ρόσι): Γκουλάσι, Μπέσε, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Νάγκι, Κλάινχάισλερ, Κόβατς (81' Πάτκαϊ), Σάλαϊ, Βάργκα (62' Λόβρεντσιτς), Ζάλαϊ (69' Έπελ).
ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (52' Οικονόμου), Τζαβέλλας (46' Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Πέλκας, Δώνης (46' Μήτρογλου).

Γκολ: 15' Σάλαϊ, 43' Κλάινχάισλερ / 18' Μανωλάς
Κάρτες: 50' Σάλαϊ / 35' Τζαβέλλας, 78' Οικονόμου, 83' Τοροσίδης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου