Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Με μπροστάρη τον Φορτούνη,νίκησε η εθνική!Εσθονία-Ελλάδα 0-1


Με μπροστάρη τον Κώστα Φορτούνη που ήταν και ο σκόρερ της αναμέτρησης,η εθνική Ελλάδος νίκησε 0-1 την Εσθονία στο Ταλίν,για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Nations League.
Η Ελλάδα ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ,καθώς είχε δοκάρι με τον Μανωλά στο 40',ενώ είχε και ένα χαμένο τετ α τετ ο Μάνταλος στο 4',ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Μήτρογλου.
Το νικητήριο γκολ για την Ελλάδα το πέτυχε ο Φορτούνης στο 14', ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Μήτρογλου. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η Ελλάδα είχε μία ακόμα ευκαιρία για γκολ όταν μετά από σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την εθνική Ελλάδος να είναι μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα αποδιοργανώθηκε μετά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Μήτρογλου και αυτό είχε ως συνέπεια να μην δημιουργήσει άλλες καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι,έχοντας μόνο ένα καλό σουτ του Πέλκα στο 66' και το χαμένο τετ α τετ στο 90' από τον Φορτούνη.
Ο Μπουχαλάκης που έκανε την παρθενική του εμφάνιση με την εθνική αντρών ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο δικέφαλο,αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα δεν είναι κάτι το σοβαρό. Βασικός εκτός από τους Μπουχαλάκη και Φορτούνη,ξεκίνησε και ο Τοροσίδης από πλευράς Ολυμπιακού,με τον έμπειρο μπακ να κάνει μια αρκετά καλή εμφάνιση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Τελικό σκορ 0-1 για την εθνική Ελλάδος. Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική μας η Ουγγαρία εκτός έδρας.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Μπάρκας -7
Τοροσίδης -7
Μανωλάς -8
Παπασταθόπουλος -8
Λυκογιάννης -6
Μπουχαλάκης -6
Κουρμπέλης -7
Πέλκας -7
Μάνταλος -8
Φορτούνης -9
Μήτρογλου -8

Μπακασέτας -5
Τζιόλης -7
Κουλούρης -

Προπονητής:

Μίχαελ Σκίμπε -7

Γήπεδο: "Le Coq Arena"
Διαιτητής: Σερντάρ Γκεζιουμπουγιούκ
Βοηθοί: Ντάβε Γκόοσενς, Τσαρλς Σάαπ


ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Καμς,  Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Οζάμα (80' Ταμ), Νμιτρίγεβ, Λουτς (85' Πούρι), Βασίλιεβ,  Ανιέρ (64' Ζενιόβ).
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης (78' Τζιόλης), Κουρμπέλης, Πέλκας (90'+1' Κουλούρης), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου (51' Μπακασέτας).
Γκολ: 14' Φορτούνης

Κάρτες:  45' Μετς, 65' Μπαράνοβ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου