Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σεζόν,ο Μπέντο και οι ελλείψεις της ομάδας!

Αποτέλεσμα εικόνας για μπεντο
Το 2016 τελείωσε και ήδη διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2017. Η σεζόν τελείωσε και ο Ολυμπιακός όπως αναμένονταν είναι πρώτος και με διαφορά ασφαλείας από την δεύτερη ......Ξάνθη την όποια μάλιστα θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή στο εξ' αναβολής παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός όπως αναφέραμε είναι πρώτος και μάλιστα με μια διαφορά των 9 βαθμών και βλέποντας μάλιστα την ανυπαρξία των ''εξυγιαντών'' σε όλα τα επίπεδα τότε αυτομάτως ο Ολυμπιακός γίνεται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.
Όμως επειδή είμαστε Ολυμπιακοί και θέλουμε πάντα το καλύτερο για την ομάδα μας οφείλουμε να τονίζουμε τα λάθη και τις αδυναμίες της ομάδας έτσι ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον. Και ειδικά φέτος οι αδυναμίες του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στην άμυνα είναι ουκ ολίγες,γιατί μπορεί η ομάδα να έχει δεχτεί μόλις 5 γκολ στο πρωτάθλημα,αλλά όποιος έχει δει όλα τα παιχνίδια των Πειραιωτών στην φετινή σεζόν θα αντιληφθεί ότι η ομάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Όταν π.χ έρχεται η Κέρκυρα ή ο Παναιτωλικός μέσα στην έδρα σου και σου κάνουν ένα σωρό τελικές προσπάθειες και έχοντας μάλιστα χαμένα τετ α τετ αυτό δείχνει ότι η άμυνα σου μπάζει,διότι ένας προπονητής δεν θα πρέπει να στέκεται μόνο στα γκολ που δέχεται η ομάδα του,αλλά και στις ευκαιρίες των αντιπάλων,γιατί πολύ απλά αυτές οι ευκαιρίες στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου μπορεί να γίνουν και γκολ. Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και ειδικά τώρα που ο Ντα Κόστα θα λείψει για το Κόπα Άφρικα. Και πλέον το πρόβλημα της άμυνας δεν θα είναι μονάχα ΠΟΙΟΤΙΚΟ,αλλά και ΠΟΣΟΤΙΚΟ,γιατί θα έχεις να βγάλεις ένα πρόγραμμα Γολγοθά μέσα στον Γενάρη έχοντας μόλις τρία στόπερ (Μποτία,Βιάνα,Ρέτσος),τώρα τα περί Νικολάου που ακούστηκαν πριν λίγο μας συγχωρείτε αλλά είναι φαιδρά. Και προς παρεξήγηση μπορεί να είναι μεγάλο ταλέντο ο Νικολάου και πράγματι έτσι δείχνει με την ομάδα Κ20,αλλά δεν γίνεται μεσούσης της περιόδου να βαφτίζεις ένα πιτσιρικά από την Κ20 βασικό παίχτη της ομάδας. Μην τρελαθούμε τελείως.
Και αν τελικά η ομάδα δεν ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας,μπορεί να είναι λόγω της ανεύθυνης στάσης του Μπέντο,όμως οφείλει και η διοίκηση να αλλάξει έστω μια φορά την πολιτική της και να επιβάλει αυτό που βλέπουμε όλοι μας την ενίσχυση της άμυνας,διότι στο τέλος θα βρει και αυτή το μπελά της.
Τώρα όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις και για τα ονόματα που ακούστηκαν τόσο για τα εξτρέμ,όσο και για την επίθεση. Η ομάδα ίσως να ήθελε μια επιπλέον ενίσχυση π.χ έναν μπουκαδόρο εξτρέμ ή έναν τρίτο επιθετικό για αντί-Πασιένσια αλλά και να μην αποκτηθούν δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ο Ολυμπιακός,τουλάχιστον για την φετινή σεζόν.
Κλείνοντας δύο σχόλια για το προπονητή Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήρθε σε μια δύσκολη εποχή για τον Ολυμπιακό,μέσα Αυγούστου και ενώ η ομάδα είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Παρόλαυτα η ομάδα κατάφερε έστω και με δυσκολία να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αρούκα να μπει κατόπιν στην φάση των ομίλων του γιουρόπα λιγκ και στην συνέχεια να φτάσει στους ''32'' της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και με διαφορά 9 βαθμών από τους αντιπάλους του,έχοντας πάρει και τα τρία ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και να είναι στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Με λίγα λόγια η ομάδα είναι μέσα στους στόχους της. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ και αυτό έχει να κάνει με τις εμμονές του Πορτογάλου τεχνικού. Δεν γίνεται να έχεις θάψει ένα σωρό παίχτες (βλ. Μάριν,Καμπιάσο,Τσόρι,Ρομαό,Σιόβας,ακόμα και τους νεαρούς Τσιμίκα και Βούρο) κάτι κάνεις λάθος και οφείλεις να το διορθώσεις. Τα παιχνίδια είναι πολλά και οφείλει ένας προπονητής να ανοίξει το ρόστερ και να μην βασίζεται η ομάδα σε 14-15 παίχτες για όλη την σεζόν. Το μόνο καλό του Μπέντο -γιατί πρέπει να λέμε και τα θετικά- είναι ότι έχει δώσει χρόνο και σε πιτσιρικάδες,αλλά καλύτερο είναι να σταματήσει τις εμμονές.

#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου