Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ο μαγευτικός Θρύλος άλωσε και την Βαρκελώνη!Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 67-69(μπάσκετ αντρών,ευρωλίγκα)


Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης είναι εδώ! Ο Ολυμπιακός δίχως τον ηγέτη του Βασίλη Σπανούλη άλωσε και την Βαρκελώνη και πήρε την δωδέκατη του νίκη στην διοργάνωση και δεύτερη στην σεζόν απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πλέον ο Θρύλος έχοντας το 12-5 θέτει τις βάσεις για πρόκριση στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και ειδικά αν κερδίσει την επόμενη αγωνιστική την Μπασκόνια στο ΣΕΦ.
Ο Ολυμπιακός ήταν σήμερα απλά ΥΠΕΡΟΧΟΣ και με το εκπληκτικό κοουτσάρισμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε ένα διπλό από μια έδρα που πολύ λίγες ομάδες της ευρωλίγκα θα πετύχουν.
Κορυφαίος των ερυθρόλευκων ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος είχε 16 πόντους με 3/5 βολές, 5/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, πήρε 9 ριμπάουντ και είχε 20 στην αξιολόγηση. Και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Παπανικολάου και Λοτζέσκι ο οποίος είχε και ένα μεγάλο τρίποντο στα 35'' πριν το τέλος της αναμέτρησης.
Καθοριστικός στο φινάλε ο Μάντζαρης με τις δύο εύστοχες βολές του στα 7.4'' έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (67-69),αλλά και με το τρίποντο του από τα 7 μέτρα λίγο πριν το τέλος.
Ήταν ένα παιχνίδι όπου καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει εύκολα από το σκορ με μεγαλύτερες διαφορές το +7 και το +6 για Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό αντίστοιχα και ήταν βέβαιο ότι το ροζ φύλλο αγώνα θα το έπαιρνε η ομάδα με το καθαρότερο μυαλό στο τέλος,αυτήν ήταν ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε υποδειγματική άμυνα στο φινάλε του αγώνα και έτσι έφυγε με το διπλό από το Παλάου Μπλαουγκράνα. Τελικό σκορ 67-69 και πλέον η προσοχή στρέφεται στο παιχνίδι με τον παο για το κύπελλο την Δεύτερα στο ΣΕΦ,αλλά και το ματς κλειδί απέναντι στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το buzzer beater του Γκριν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τρίποντο από τα 10 μέτρα,αν και στην συνέχεια έπεσε η απόδοση του,αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Γουότερς που σημείωσε 8 πόντους και απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι θα είναι λίγα εκατό για τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-29, 54-56, 67-69

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 16 (1/6 τρίπ.), Ντόλμαν 5 (1), Ντόρσεϊ 7, Κλαβέρ 4, Ναβάρο 3 (1), Βεζένκοφ 2, Όλεσον, Κόπονεν 16 (4), Ρένρο 3, Τόμιτς 12 (9 ριμπ.).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2), Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 8, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 16 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Παπανικολάου 8 (8 ριμπ.), Μάντζαρης 6 (1), Λοτζέσκι 11 (1), Αθηναίου 1.

#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου