Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βέροιας με 1-2 και συνεχίζει να είναι πρώτος με διψήφια διαφορά από τους Πανιώνιο και την Ξάνθη. Ενώ η διαφορά από τον αιώνιο δεύτερο εκτοξεύτηκε στους +14.
Ο Ολυμπιακός με πολλούς νεαρούς στην σύνθεση του (Νικολάου,Ανδρούτσος,Βιάνα,Ρέτσος),ήταν αρκετά καλός επιθετικά,έχοντας 18 τελικές οι 11 εκ των οποίων στην εστία της Βέροιας και θα μπορούσε να είχε πετύχει πολύ περισσότερα γκολ. Αντίθετα ήταν ευάλωτος αμυντικά με αποτέλεσμα η Βέροια εκτός από το γκολ να έχει και άλλες 3-4 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. 
Το σκορ για τον Ολυμπιακό άνοιξε στο 11' ο Κώστας Φορτούνης ύστερα από σέντρα του Σεμπά που έφτασε τους 7 ασίστ στο πρωτάθλημα. Στο 22' ο Ιντέγιε έχασε μοναδική ευκαιρία προ του Λόπεθ για να κάνει το 0-2. 
Τελικά η ομάδα της Ημαθίας και ενώ είχε απειλήσει με τον Καπετάνο στο 23',έφτασε στην ισοφάριση με σκόρερ τον Σαρπόνγκ στο 24'. Ο Ολυμπιακός παρόλαυτα δεν πτοήθηκε και εν τέλει έφτασε στο δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς ύστερα από σέντρα του Μάριν στο 35'.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ημαθίας δεν απείλησε ιδιαίτερα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε φτάσει στο τρίτο γκολ ύστερα από ασίστ και πάλι του Μάριν,αλλά ο Ιντέγιε εξ΄ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόπεθ.
Ο Λόπεθ ξανά στο 59' σήκωσε απαγορευτικό στον Ιντέγε, με το παιχνίδι σταδιακά να χάνει τον ρυθμό του και τις αξιόλογες φάσεις να λιγοστεύουν στο ματς. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, ούτε το σκορ καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρίτο γκολ και η Βέροια την ισοφάριση.
Πρωταγωνιστής στο ματς έγινε ξανά ο Λόπεθ, που στο 86ο λεπτό έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης.
Τελικό σκορ 1-2 νίκη για τον Ολυμπιακό που αύξησε την διαφορά στους +13 από τους διώκτες τους. Ο διαιτητής Τζήλος από την άλλη ανέχτηκε πολλές φορές το αντιαθλητικό παιχνίδι του Καπετάνου που θα μπορούσε άνετα να είχε αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο,ενώ ο επόπτης Κασσαβέτης είχε ένα λάθος οφσάιντ στον Μάριν στο πρώτο ημίχρονο. Όσον αφορά για την φάση που διαμαρτύρεται η Βέροια,ορθώς ο επόπτης σηκώνει την σημαία,διότι μπορεί ο Κάλβο να μην είναι οφσάιντ,αλλά ο Καπετάνος που είναι εκτεθειμένος έχει κάνει κίνηση προς την μπάλα,οπότε δικαίως σηκώθηκε η σημαία.


Βαθμολογία παιχτών:

Καπίνο -6
Ρέτσος -5
Ντε λα Μπέγια -5
Βιάνα -6
Νικολάου -6
Μιλιβόγιεβιτς -8
Ανδρούτσος -6
Μάριν -7
Σεμπά -8
Φορτούνης -7
Ιντέγιε -7

Ελιονούσι -4
Καρντόσο -5
Μπουχαλάκης -

Πάουλο Μπέντο -6

Γήπεδο: Δημοτικό Βέροιας
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Ευβοίας), Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νιας)

Βέροια (Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (78' Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72' Μπελαΐντ), Ασίγκμπα (46' Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Βιάνα, Νικολάου, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Φορτούνης (90+3' Μπουχαλάκης), Μαρίν (61' Ελιουνούσι), Σεμπά, Ιντέγε (83' Καρντόσο).

Γκολ: 24' Σαρπόνγκ / 11' Φορτούνης, 35' Μιλιβόγεβιτς

Κάρτες: 31' Ασίγκμπα, 46' Τόμας, 85' Καλί, 90+4' Παπαδόπουλος / 42' Ανδρούτσος, 80' Ρέτσος

#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου