Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ξόρκισε τον κακό του δαίμονα! Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ 83-77 (μπάσκετ αντρών,ευρωλίγκα)

Οργια Μπιρτς και 14η νίκη!
Επιτέλους μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες ο Ολυμπιακός κατάφερε και νίκησε τον κακό του δαίμονα την Μπάμπεργκ και έφτασε την 14 νίκη στην διοργάνωση.
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε δίχως τον Πρίντεζη που ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και έτσι ο Σφαιρόπουλος επιστράτευσε Παπαπέτρου και Αγραβάνη στην θέση 4.
Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι και δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού και απλώς οι Γερμανοί φάνηκαν απειλητικοί όταν μείωσαν την διαφορά στους δύο 71-69 στο 34' και τότε την λύση την έδωσαν ο Κεμ Μπιρτς και ο Ματ Λοτζέσκι. Οι δύο παίκτες ανέλαβαν δράση όταν ο Ολυμπιακός το είχε περισσότερο ανάγκη από κάθε φορά και μόνοι τους έκαναν το σκορ 79-71. Ο Μπιρτς με επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια, ο Λοτζέσκι με ατομικές ενέργειες και πάσες. 
Κορυφαίος της αναμέτρησης φυσικά ο Καναδός σέντερ ο οποίος είχε 15 πόντους με 7/10 βολές και 4/8 δίποντα, πήρε 14 ριμπάουντ και είχε αξιολόγηση 27, όμως πάνω απ όλα ήταν εκεί όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε με τα επιθετικά του ριμπάουντ,όπου η ομάδα έπαιρνε ξανά κρίσιμες επιθέσεις.
Εξαιρετική εμφάνιση εκτός τον Μπιρτς,σημείωσε και ο Λοτζέσκι που επανήλθε στις καλές του εμφανίσεις,αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους και φυσικά ο Παπανικολάου με 12 πόντους που ήταν πανταχού παρών σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.
Επόμενη αναμέτρηση για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι το ντέρμπι με τον παο την Δευτέρα στις 21.00 στο ΟΑΚΑ,ένα παιχνίδι που θα κρίνει και την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και ακολουθεί για την ευρωλίγκα το παιχνίδι με την Ούνιξ στο Καζάν την Πέμπτη στις 18.00. Ένα παιχνίδι που πρέπει να το πάρουν οι Πειραιώτες αν θέλουν να διατηρηθούν στις πρώτες τέσσερις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας.

Δηλώσεις Γιάννη Σφαιρόπουλου:
«Ελέγξαμε το ματς και αξίζαμε τη νίκη»

«Ήταν μια σημαντική νίκη για μας. Προερχόμασταν από ένα κακό παιχνίδι και μια ήττα, αλλά η αντίδρασή μας ήταν πολύ καλή. Βελτιωθήκαμε πολύ στην άμυνα, που ήταν το πρόβλημά μας στο προηγούμενο ματς και αυτή η βελτίωση ήταν το κλειδί για να νικήσουμε. Αν και μπήκαμε καλά στο ματς, στο δεύτερο μέρος δώσαμε εύκολους πόντους στην Μπάμπεργκ που πέτυχε 45 πόντους, αλλά μπορώ να πω ότι τους ωθήσαμε να παίξουν διαφορετικά από ό,τι τους αρέσει να παίζουν. Παίζουν με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ψάχνοντας ελεύθερα σουτ, αλλά σήμερα σπάσαμε αυτή την ταχύτητα και δεν δώσαμε πολλά τρίποντα. Αξίζαμε τη νίκη, γιατί από την αρχή ήμασταν μπροστά και ελέγχαμε το ματς. Η Μπάμπεργκ επέστρεψε στο -2, αλλά στο τέλος παίξαμε για 2-3 λεπτά πολύ καλή άμυνα και πήραμε τη διαφορά για να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν σημαντικό πως αντιδράσαμε σωστά στο πρόβλημα με τον Πρίντεζη, που είχε έναν μυϊκό σπασμό και αποφασίσαμε να μην το χρησιμοποιήσουμε».
Για το αν ο Γιώργος Πρίντεζης θα παίξει τη Δευτέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ νωρίς, δεν ξέρω».
Για τους παίκτες του και τον κόσμο: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια αυτοσυγκέντρωση. Ευχαριστούμε και τους φιλάθλους μας για τη βοήθειά τους. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και δεν υπάρχει εύκολο ματς. Όσο πάμε προς το τέλος η σημασία κάθε αγώνα είναι μεγαλύτερη, γι’ αυτό κι έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας. Θέλω να δω ξανά το γήπεδο γεμάτο».

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-32, 65-56, 83-77
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 15, Γιανγκ, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 15, Ουότερς 7, Αγραβάνης 3, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12(1), Μάντχαρης 6(2), Λοτζέσκι 13(1)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 12, Μέλι 14(1), Ζήσης 13, Στάιγκερ, Τάις 2, Λο 2, Στρέλνιεκς 12(2), Βερεμένκο 3, Μίλερ 13(1), Μακ Νιλ, Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6

#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου