Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

''Έφυγε'' ο Θρυλικός Αλέκος Σπανουδάκης!

«Έφυγε» ο Θρυλικός Αλέκος Σπανουδάκης
Ανήμερα των γενεθλίων του Ολυμπιακού,''έφυγε'' από την ζωή ο Αλέκος Σπανουδάκης σε ηλικία 91 ετών. Ο Αλέκος Σπανουδάκης υπήρξε ο πρώτος και εβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος συνέλαβε τα μέγιστα έτσι ώστε να κατακτήσει τα δύο πρώτα του πρωταθλήματα το 1949 και το 1960,ενώ συμμετείχε και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Παράλληλα ήταν 28 φορές με την εθνική ομάδα και είχε κατακτήσει μαζί της το χάλκινο μετάλλιο στο Κάιρο.

Δείτε την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Το κενό τεράστιο. Ο κυρ Αλέκος δεν θα είναι τον Αύγουστο στην πρώτη προπόνηση της σεζόν όπως έκανε εδώ και δεκαετίες για να δει από κοντά τα παιδιά όπως τα έλεγε, να μιλήσει με τον προπονητή, να μιλήσει σ’ όλους για το μεγαλείο του Θρύλου και να δώσει τις ευχές του.
Καλό σου ταξίδι μεγάλε Αλέκο Σπανουδάκη. Η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθεί και σου υπόσχεται ότι θα προσπαθεί πάντα να έχει ψηλά τον Θρύλο σου.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού μας αρχηγού».

Δείτε της ανακοίνωση των Βετεράνων του Ολυμπιακού:

«Με βαθιά οδύνη, αποχαιρετούμε τον πρώτο εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Αλέκο Σπανουδάκη! Το πρώτο ίνδαλμα όλων όσων φόρεσαν την “ερυθρόλευκη” φανέλα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, από τότε μέχρι σήμερα.
Ο Αλέκος Σπανουδάκης υπήρξε πρότυπο όλων, συμπαίκτης για κάποιος από εμάς και δάσκαλος για τους περισσότερους από τους σημερινούς Παλαίμαχους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού. Οι στιγμές που ζήσαμε κοντά του και οι ιστορίες που έχουμε να διηγηθούμε για τον Αλέκο Σπανουδάκη δεν έχουν τέλος.
Ο δικός μας “κυρ Αλέκος” έβαλε το πρώτο λιθαράκι στη δημιουργία του Ολυμπιακού μας και εν συνεχεία ίδρυσε τις Ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού μεταλαμπαδεύοντας στα νέα παιδιά τις αξίες της ομάδας του Πειραιά.
Αντίο πρώτε των πρώτων! Αθάνατος!»


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου