Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Όλοι οι διάλογοι από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ! Δεν κατεβαίνουν οι πράσινοι με ξένους διαιτητές!

Όλοι οι διάλογοι από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και οι θέσεις των ομάδων!
Δείτε όλους τους διαλόγους στο σημερινό Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ. Ο ΠΑΟ δια του προέδρου επισήμανε ότι με ξένους διαιτητές η ομάδα του δεν κατεβαίνει να παίξει. Ενώ πολλά παράπονα για την διαιτησία εξέφρασαν και άλλες ομάδες της Α1.

Δείτε σχετικά:

«Είναι ευκαιρία που είμαστε όλοι μαζεμένοι και επειδή υπάρχει και το αίτημα του Ολυμπιακού και τα όσα έγιναν στο Περιστέρι-Κύμη, να συζητήσουμε για την διαιτησία γιατί υπάρχουν πολλά παράπονα» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.
Ο Ολυμπιακός μέσω του Χρήστου Σταυρόπουλου θέλησε να γνωστοποιήσει τη θέση του εξηγώντας ότι επιθυμεί μόνο ξένους διαιτητές στα ματς με τον Παναθηναϊκό και όχι τους Αναστόπουλο, Μάνο, Παναγιώτου σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός μέσω του Μάνου Παπαδόπουλου υποστήριξε «υπάρχουν νόμοι και κανόνες τους οποίους δεν γίνεται να αλλάζουμε όποτε το θέλει ο Ολυμπιακός προκειμένου να καλύπτει τις δικές του αδυναμίες. Με την ίδια λογική δεν θα παίζουμε και εμείς χωρίς Κινέζους διαιτητές. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπάσκετ και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν έχει κόσμο στο γήπεδο και από το ότι χρωστάει χρήματα.»
Εκείνη τη στιγμή ώρα ο διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε λέγοντας ότι «σου απαγορεύω να μιλάς έτσι για τον κόσμο του Ολυμπιακού και για τους Αγγελόπουλους. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος πιέζει καταστάσεις και ποιος όχι. Το πρωτοσέλιδο στην Πράσινη με τον Μπερτομέου μεταμφιεσμένο σε Χίτλερ, δεν το έβαλε η συγχωρεμένη η μάνα μου.
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς υποστήριξε ότι «οτιδήποτε και αν συζητάμε υπάρχουν νόμοι που δεν γίνεται να αλλάξουν. Ό,τι και να πούμε εμείς, ο νόμος λέει άλλα. Έχουμε δεμένα τα χέρια, αν μπορούμε να πιέσουμε σε κάποια καεύθυνση, να πιέσουμε», ενώ ο κ. Μπούμπουρας του Ηφαίστου είπε: «Δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Σίγουρα πρέπει να βρούμε κάποια λύση για το καλύτερο δυνατό του πρωταθλήματος. Το καλύτερο για το πρωτάθλημα μας είναι να υπάρχει και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γιατί χρησιμοποιούμε και τα brand name τους και τους χορηγούς τους και τα γήπεδά μας να έχουν κόσμο. Στις θέσεις του Ολυμπιακού δεν ξέρω πως μπορούμε να παρέμβουμε στους νόμους. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο σκέλος είναι ότι υπάρχει γενικότερη δυσαρέσκεια για τη διαιτησία. ».
Ο Κωστής Ζομπανάκης του Ρεθύμνου εξήγησε είπε ότι «τα δύο τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει έντονα προβλήματα στην ελληνική διαιτησία. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να πράξω ανάλογα με τον Ολυμπιακό, δηλαδή να πάρω μια ομάδα και να φύγω αλλά δεν το έκανα», ενώ  ο Βαγγέλης Λιόλιος του Προμηθέα, τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Ταρνατώρο. Το πρωτάθλημα και το ελληνικό μπάσκετ έχουν διαλυθεί. Πάμε τώρα να κάνουμε πασαλείμματα. Είχε πει πριν δυο τρεις μήνες αν είστε ευχαριστημένοι με τη διαιτησία και δεν μίλησε κανένας. Εμείς βάζουμε λεφτά και άλλοι κάνουν κουμάντο. Το σήμα πήγαμε να αλλάξουμε και έπρεπε να πάρουμε έγκριση από την Ομοσπονδία. Και δεν μας άφησε. Υπάρχουν 120 διαιτητές αξιολογημένοι στην Α1 και σφυρίζουν 30-40 για να ορίζει η ΚΕΔ η οποία δεν πληρώνεται. Ξέρετε πόσες φορές είχα σκεφτεί να φύγω  από το παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός είχε τη δύναμη να το κάνει εγώ δεν την έχω».
Ο Κωστής Ζομπανάκης συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να αλλάξει κάτι στην ελληνική διαιτησία. Τα παράπονα είναι έντονα, οι διαιτητές δεν είναι καθόλου καλοί και πλέον τα τελευταία χρόνια, έχω φτάσει στο σημείο να αγαπάω τον σύλλογό μου, αλλά όχι το ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει αναξιοπιστία. Δεν μιλάω για την ποιότητα. Πρέπει να βρεθεί θεσμική λύση».
Ο Γενικός Διευθυντής του Χολαργού, Φάνης Ταρνατώρος ανέφερε: «Με αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό μπορεί να διαλυθεί ο ΕΣΑΚΕ. Δεν συζητάμε να βρούμε λύση και με ποιο νόμο να εφαρμοστούν οι ξένοι διαιτητές. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος νόμος. Υπάρχουν κι άλλα θέματα όπως το τηλεοπτικό συμβόλαιο και μία ακόμη θέση στην EuroLeague. Σέβομαι απόλυτα τις θέσεις του Ολυμπιακού. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες που δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν τασσόμαστε υπέρ της κίνησης του Ολυμπιακού, αλλά σίγουρα θέλουμε και εμείς ό,τι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ».
Ο Δημήτρης Γουλιέλμος του Άρη είπε ότι «Είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση και μπορεί να γίνει νομική αλλαγή τώρα. Εμείς θα πρέπει να καινοτομήσουμε. Πρέπει να κάνουμε το μπάσκετ σωστό προϊόν. Κερδίζει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός γιατί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Αυτό αποδυναμώνει το προϊόν. Αν θα γίνει ανεξάρτητη η διαιτησία ή θα την πάρει ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να το συζητήσουμε. Οι κανονισμοί και οι θεσμοί όμως είναι για να αλλάζουν. και όχι να εξυπηρετούν τις καταστάσεις του ΄90. Οι ίδιοι διαιτητές σφυρίζουν συγκεκριμένες ομάδες. Η ώρα για αλλαγές είναι χτες. Να γίνει ανεξάρτητη αρχή. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για ξένους διαιτητές. Πρέπει να το δούμε.  Δεν πρέπει να αφήσουμε το πρωτάθλημα να διαλυθεί αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».
Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου της Κύμης είπε: «Είμαι ήρεμος σήμερα. Θέλω να μου πείτε γιατί κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Θα κάνουμε καμία πρόταση; Θα πάρουμε κάποια απόφαση ή συζητάμε για να συζητάμε; Δύο είναι οι διοργανώτριες αρχές. Πρέπει να λειτουργούμε μόνοι μας ή κάτω από τη σκέπη της ΕΟΚ; Θα πρέπει να είμαστε ανεξάρτητη αρχή σε όλα. Έχετε αναρωτηθεί πόσο λεφτά δίνουμε σε δελτία χωρίς οικονομικό όφελος στον ΕΣΑΚΕ; Είμαι πολύ θιγμένος. Όχι γιατί έχασα ή έχω πρόβλημα με το Περιστέρι. Καμία μομφή σε καμία ομάδα. Ξέφυγα στις αναρτήσεις μου. Πρέπει να προχωρήσουμε όμως με μεγάλη πίεση για αλλαγές», με τον Χρήστο Σταυρόπουλο να παρεμβαίνει και να λέει: «Αυτός που είναι υπεύθυνος τον έχετε ψηφίσει εσείς για να είναι. Δεν εκβιάζουμε. Τα έχουμε πει πριν 20 μέρες. Ούτε στην Αφρική δεν υπάρχει επιτροπή για 18 χρόνια. Δεν γίνονται αυτά. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό πλέον. Η ΓΓΑ πρέπει να παρέμβει γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Και αυτή είναι δουλειά της. να ελέγχει αν εφαρμόζονται νόμοι».
Ο Βαγγέλης Λιόλιος του απάντησε: «Το πρόβλημα δεν είναι ο διαιτητής αλλά αυτοί που τον ορίζουν. Πληρώνουμε παρατηρητές και δεν παίρνουμε τις εκθέσεις τους. Αυτοί που είναι στην ΚΕΔ ορίζουν και παρατηρητές. Δεν είναι λύση οι διαιτητές στον ΕΣΑΚΕ. Στο ποδόσφαιρο άλλαξαν οι κουμανταδόροι αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η διαδικασία πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν λύσεις αλλά δεν θέλουμε να τις προχωρήσουμε. Εμείς είμαστε κορόιδα. Δεν φταίνε οι διαιτητές. Είναι σε ένα σύστημα και είναι μεροκαματιάρηδες. Βρήκαμε ένα σύστημα και μας βόλεψε όλους αυτό. Σε αυτό το σύστημα εγώ δεν μπορώ να μείνω άλλο. Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο και αυτό μας κάνει ραγιάδες. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε δηλαδή; Εμείς πληρώνουμε και οι υπόλοιποι… πληρώνονται; Και μετά μου λέτε τι; Δεν μπορούμε να βάλουμε όρους»; 
Η πλευρά του Πανιωνίου εξήγησε ότι «Φαντάζομαι δεν προλαβαίνουμε να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και είναι λίγο εκβιαστικό αυτό. Αν μπορεί να γίνει κάτι εγώ θα το υπερψηφίσω» ενώ η ΑΕΚ μέσω του Σταύρου Δουβή τόνισε: «Η ελληνική διαιτησία δεν είναι καλή. Σίγουρα υπάρχουν νόμοι αλλά έχουμε όλοι μας τη δύναμη για να τους διαφοροποιήσουμε. Η ΓΓΑ δεν μπορεί να επέμβει αλλά μπορεί απλά να προτείνει διάφορα πράγματα. Εχω έρθει με προτάσεις. 1. Αλλαγή στο όριο των μελών της ΚΕΔ γιατί δεν είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. 2. Τα νέα μέλη της ΚΕΔ να είναι έμμισθα. 3. Οι παρατηρητές διαιτησίας να μην είναι και μέλη στην Επιτροπή. 4. Υπάρχουν τόσοι αξιολογημένοι διαιτητές, να μπαίνουν 42 σε κάθε αγωνιστική, είτε να ορίζονται, είτε να κληρώνονται αλλά με συγκεκριμένη διαδικασία. Να κάτσουμε να τα ψηφίσουμε και να δούμε πώς να προχωρήσουμε.» 
Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος απολογήθηκε για το γεγονός ότι ανέβασε την ένταση, ενώ ο Χρήστος Σταυρόπουλος θέλοντας να παραθέσει κάποια  στατιστικά, είπε στον Παπαδόπουλο: «Αυτά είναι τα στατιστικά με Αναστοπουλο και Μανο. Σε 24 παιχνιδια έχει ο Παναθηναϊκός 19-5 και όταν δεν παίζουν από το 2012 και μετά είναι 9 -19 οι νίκες. Πώς μπορεις να το εξηγήσεις;»
Ζούπας: «Ξέρετε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι διαιτητές, γιατί δεν βγαίνετε να τους πείτε»;
 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ, Άγγελος Ζούπας παρενέβη στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ εξηγώντας πως δεν γίνεται καμία κίνηση επί της ουσίας για να αλλάξει η κατάσταση στη διαιτησία και τόνισε πως πλέον δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κερδίσει τους «αιώνιους»:
«Ξέρετε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι διαιτητές... Ξέρετε ότι υπάρχουν διαιτητές που πληρώνονται και μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν κανονικό μισθό. Γιατί, λοιπόν, δεν βγαίνετε να τα πείτε; Να πάτε στην ΕΟΚ, να πάτε στην ΚΕΔ να πείτε: "Ο Χ, ο Ψ, ο Ω τα παίρνουν, παίρνουν μισθό, δεν τους θέλουμε στη διαιτησία". Αυτό πρέπει να κάνετε! Σίγουρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία. Πλέον σε κανέναν δεν επιτρέπεται να κερδίζει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει διάβρωση ακόμα και στα παιδικοεφηβικά πρωταθλήματα! Εσείς οι ίδιοι όμως, μόλις γίνετε η κλήρωση, παίρνετε τους διαιτητές και τους μιλάτε. Άρα κάπου σας βολεύει κι εσάς όλη αυτή η κατάσταση. Ναι, μεν, θέλετε να αλλάξετε την κατάσταση στα λόγια, επί της ουσίας όμως δεν κάνετε κάτι γι' αυτό».
Παπαδόπουλος: «Ας φύγει ο Ολυμπιακός» - Σταυρόπουλος: ««Μην έχεις κανένα άγχος γι' αυτό, αυτό θα γίνει»!
Γουλιέλμος: «Να πούμε ένα ευχαριστώ στον Ολυμπιακό γιατί με την κίνηση που έκανε έσπασε το κακό σπυρί να μην μιλάει κανείς. Και επιτέλους κάπου οδηγούμαστε». 
Ταρνατώρος: «Ο Ολυμπιακός να το ξανασκεφτεί και να μην αποχωρήσει από το πρωτάθλημα».
Σκινδήλιας: «Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και βρίσκουμε δικαιολογίες. Όλοι ξέρουμε τον ρόλο της ΕΟΚ και τη δύναμη του ΕΣΑΚΕ. Όλοι τα λέτε αλλά φοβάστε. Αν φτιάξουμε τη διαιτησία δεν σημαίνει ότι θα φτιάξουμε και τα αποτελέσματα. Έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη προσπάθειες. Έχουμε τεράστια δύναμη ως ΕΣΑΚΕ. Αλλά πρέπει να το αποφασίσετε. Και όχι τι βολεύει εμάς ή εσάς ή τη κάθε ομάδα αλλά τι είναι σωστό για το μπάσκετ».
Γαλατσόπουλος: «Για πρώτη φορά έγινε σωστή συζήτηση. Οι ομάδες βάζουν τα λεφτά. Για πρώτη φορά ειπώθηκαν πράγματα που γράφονταν μόνο σε σάιτ. Θα ήθελα να αλλάξετε απόφαση για το παιχνίδι που έρχεται (σ.σ. απευθυνόμενος στον Ολυμπιακό). Σήμερα είναι η αρχή για να δούμε με ποιο τρόπο και ποια βήματα πρέπει να γίνουν. Η πρόταση του Ολυμπιακού δεν μπορεί να ισχύσει άμεσα. Όλοι μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε και νομίζω μπορούμε να συζητήσουμε τις προτάσεις του κ. Δουβή».
Παπαδόπουλος: «Να μην κατέβει ο Ολυμπιακός. Θα είναι καλύτερο το πρωτάθλημα».
Σταυρόπουλος: «Μην έχεις άγχος δεν θα κατέβουμε…»
Γουλιέλμος: «Με ευχολόγια δεν αλλάζει η απόφαση του Ολυμπιακού. Πρέπει οι προτάσεις του Δουβή να μοιραστούν σε όλες τις ομάδες, να περάσει μια εβδομάδα να υπάρξουν κι άλλες προτάσεις και να ψηφιστεί τι πρέπει να κάνουμε».
Λιόλιος: «Κάνουμε τις προτάσεις για να αλλάξουμε το υπάρχον καθεστώς αλλά θέλω να ξέρω τι θα κάνουμε. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αν πας να αμφισβητήσεις την εξουσία κάποιου…»
Παπαδόπουλος: «Εσείς Βαγγέλη και Άρη παίρνετε συνέχεια τη θέση του Ολυμπιακού. Αν θέλετε να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και εμείς δεν κατεβούμε άμα το θέλετε και έτσι». 
Αύριο οι ομάδες θα στείλουν τις προτάσεις τους στον Σταύρο Δουβή για συζήτηση ενώ η θέση των «ερυθρόλευκων» δεν αλλάζει στο παραμικρό.

Αλήθεια κύριοι του Παναθηναϊκού γιατί δεν θέλετε ξένους διαιτητές τι φοβάστε;


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου