Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Μια ακόμα κούπα για τον Θρύλο στον Ερασιτέχνη! Κυπελλούχες οι γυναίκες στο μπάσκετ! Νίκη Λευκάδας-Ολυμπιακός 69-78 (μπάσκετ γυναικών,κύπελλο)

Τα εύσημα της ΠΑΕ στις «ερυθρόλευκες» (pic)
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 4ο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας της Νίκης Λευκάδας με 78-69 στον τελικό του 20ου Final 4 του θεσμού. Οι αήττητες «ερυθρόλευκες» σε όλες τις εγχώριες  διοργανώσεις έχουν 106 σερί θετικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πλέον είναι μαζί με τις Εσπερίδες στην κορυφή στον θεσμό με 4 τρόπαια.
Ο Θρύλος ήταν ανώτερος στο ξεκίνημα και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός άντεξε την πίεση της ομάδας της Λευκάδας, βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας!
Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά η Αγγελική Νικολοπούλου με 18 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Λικέντρα Τζόνσον με 16.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας τις  Τόμας, Παυλοπούλου, Σωτηρίου, Σπυριδοπούλου και Τζόνσον στο παρκέ, με την Αμερικανίδα γκαρντ του Θρύλου να πετυχαίνει με γκολ φάουλ το 3-0. Η Τζόνσον με δίποντο διαμόρφωσε το 5-2 με την Σωτηρίου να ακολουθεί με τρίποντο και να γράφει το 8-4. Οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν σκορ με την Παυλοπούλου (10-6), με την Τόμας από την γραμμή των βολών να πετυχαίνει το 14-8. Ο Θρύλος συνέχισε και η Αμερικανίδα γκαρντ με τρίποντο έκανε το 17-8, με την Νικολοπούλου να σκοράρει με φλόουτερ το 19-12.  Ο Θρύλος ήταν καλός στην επίθεση και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 24-15 με δίποντο της Σπυριδοπούλου στο τέλος της περιόδου.
Το ίδιο δυνατά πέρασε στο παρκέ ο Ολυμπιακός και η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους (26-16) με την Σταμάτη. Η Κοσμά με την Τζόνσον έκαναν το 31-19, με την Τόμας να σκοράρει για το 33-20. Η Νίκη Λευκάδας πίεσε, όμως η Σωτηρίου σκόραρε για το 36-22 με την Τζόνσον να πετυχαίνει το +14 (38-24), με την Αμερικανίδα σέντερ του Θρύλου να στέλνει για πρώτη φορά τη διαφορά στους 15 πόντους (42-27). Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη πέρασε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 45-29, με την Σπυριδοπούλου να πετυχαίνει τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου.
ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ
Η Νίκη Λευκάδας μείωσε στους 12 (48-36) με δίποντο, όμως η Τζόνσον έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ, φάουλ και στη συνέχεια βολές, διαμόρφωσε το 50-36. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός σε αυτό το διάστημα, δέχθηκε ένα 7-0 σερί (50-43), όντας άστοχος από την περιφέρεια.
Η Νικολοπούλου έκανε το 52-45 με ντράιβ, συνέχισε με βολές, για να έρθει το κλέψιμο και το λέι απ της Τζόνσον για το 56-47 με 1:12 για το δεκάλεπτο.
Ένα τρίποντο της Σπυριδοπούλου πρόσφερε απόσταση 10 πόντων για τον Ολυμπιακό, με το 59-49 να είναι το σκορ της περιόδου.
Η ομάδα της Λευκάδας μείωσε στους 8, όμως οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν γρήγορα και με την Τζόνσον και την Νικολοπούλου προηγήθηκαν με 13 (64-51). Η Σταμολάμπρου έκλεψε και έκανε το 66-51, με τη Νίκη να τρέχει νέο σερί και με την Νάιτ να μειώνει σε 67-58 με 5:27 για το τέλος.
Ο Ολυμπιακός είδε την ομάδα της Λευκάδας να μειώνει κι άλλο, η Τόμας σκόραρε για το 70-61, με τη Νικολοπούλου να βάζει ένα ακομα τρίποντο για το +12 (73-61).
Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε αυτόν τον ρυθμό με την Νικολοπούλου να πετυχαίνει δύο βολές για το 78-65 με τον Θρύλο στο τέλος να κατακτά το τρόπαιο για 4η φορά στην ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα:  15-24, 29-45, 49-59, 69-78

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Τσινέκε Κ., Τσινέκε Ελ. 15, Σύρρα, Παπαμιχαήλ 7, Τζόνσον Ουόκερ 11, Μπαλτά, Σμιθ 11(1), Νάιτ 25(2).

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 13(2), Σταμάτη 2, Αυτζή, Σπυριδοπούλου 9(2), Παυλοπούλου 4, Νικολοπούλου 18(2), Σωτηρίου 7(2), Τίκβιτς 2, Λίτσι, Τζόνσον 16, Κοσμά 3(1), Σταμολάμπρου 4.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το ματς ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σηκώσαμε το κύπελλο. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρόπαιό μας και παραμένουμε αήττητοι σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Το ματς είχε πολύ ενδιαφέρον και η Νίκη Λευκάδας ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και ήταν ωραίο παιχνίδι για τον κόσμο που το παρακολούθησε. Ο Ολυμπιακός έχουμε ξαναπεί ότι ο στόχος του είναι να κατακτάει τίτλους. Ηταν υποχρέωση μας και ένα παιχνίδι που έπρεπε να το πάρουμε. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη και το τρόπαιό μας στον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς τη στήριξη του οποίου δεν θα φτάναμε ως εδώ, στον πρόεδρο μας, Μιχάλη Κουντούρη και στον χορηγό μας, Γιώργο Λεριώτη, που έχουν στηρίξει την ομάδα από την πρώτη μέρα, και εμένα προσωπικά. Ακόμα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στα Χανιά και μας στήριξε! Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την κούπα και αυτό που θέλουμε τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτήν την χρονιά με το πρωτάθλημα».

Η Αγγελική Νικολοπούλου,η οποία αναδείχθηκε MVP του τελικού, δήλωσε από την μεριά της ότι «Είμαι πανευτυχής! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την χαρά μου. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένες, όμως σε κάποια στιγμή αφήσαμε τα περιθώρια στη Νίκη Λευκάδας για να μας πλησιάσει. Παρόλα αυτά μίλησε η ψυχή μας και το πάθος που βγάζουμε στα ματς και καταφέραμε στο τέλος να κατακτήσουμε το τρόπαιο.  Το αφιερώνουμε στους ανθρώπους που είναι πίσω από όλα αυτά, τον κ. Κουντούρη και τον κ. Λεριώτη. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία τους στο γήπεδο. Όπως και τον κόσμο που ήρθε εδώ και φώναξε για μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε σαν το σπίτι μας».

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου δήλωσε: «Υπάρχει μόνο χαρά για μας τώρα και είμαστε ικανοποιημένες και ευχαριστημένες που κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας. Από την μεριά μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κουντούρη και τον κ. Λεριώτη, που όχι απλά μας ακολουθούν παντού αλλά είναι και το στήριγμά μας και ότι χρειαστούμε είναι δίπλα μας. Από εκεί και πέρα καταφέραμε έναν από τους αρχικούς μας στόχους. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, δεν σταματάμε και έρχεται το πρωτάθλημα. Θέλουμε μέχρι το τέλους να έχουμε νίκες».

Η Λικέντρα Τζόνσον δήλωσε: «Αρχικά θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι και  θεωρώ ότι ήταν από τα πιο απαιτητικά ματς που έχουμε δώσει φέτος. Γνωρίζαμε ότι θα επανέλθει η Νίκη Λευκάδας όταν θα μείνει πίσω στο σκορ, η Νάιτ ήταν σε εκπληκτική κατάσταση. Ως ένα σημείο έμοιαζε ότι μπορούν να μας απειλήσουν, δεν ήμασταν καλές στο τρίτο δεκάλεπτο που ήταν και το χειρότερό μας, όμως στη συνέχεια ανεβάσαμε κι άλλο την πίεσή μας. Η άμυνα ήταν το κλειδί για τη νίκη μας, η Ουόκερ από τους 35 πόντους του ημιτελικού ήταν κακή σήμερα και κάναμε τα πάντα για να την κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ. Είναι μία πολύ όμορφη μέρα και κατακτήσαμε και αυτό το κυπελλο!».

Η Τζέσικα Τόμας τόνισε: «Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα για μένα ειλικρινά. Έχω κατενθουσιαστεί και είμαι χαρούμενη για μένα και τις συμπαίκτριές μου. Περάσαμε συγκεντρωμένες στο παρκέ, όταν μας πλησίασαν δείξαμε χαρακτήρα και κατακτήσαμε στο τέλος το τρόπαιο. Είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω και το πρωτάθλημα».

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου δήλωσε: «Το παιχνίδι είχε ένταση και ήταν ενδιαφέρον. Η Νίκη Λευκάδας παρουσιάστηκε έτοιμη και χαίρομαι πάρα πολύ για την εμφάνιση της ομάδας μου. Είμαι κατενθουσιασμένη για τον σημερινό τίτλο γιατί είναι ο πρώτος με τον Ολυμπιακό και εύχομαι πολλές επιτυχίες στην ομάδα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον τον κ. Κουντούρη και τον κ. Λεριώτη που ήταν σήμερα μαζί μας και μας υποστηρίζουν έμπρακτα όλον αυτόν τον καιρό».


Πηγή:osfp.gr


#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου