Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Με ηγέτη τον Φορτούνη η Ελλάδαρα πήρε μεγάλο βαθμό στην Βοσνία! Βοσνία-Ελλάδα 2-2 (Nations League)


Μεγάλο βαθμό πήρε η Εθνική Ελλάδος στην Ζένιτσα για τα προκριματικά του Euro 2020. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη που κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος,η Ελλάδα παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφερε και πήρε μια πολύτιμη ισοπαλία για την συνέχεια της διοργάνωσης. Το άλλο γκολ της εθνική μας πέτυχε ο Κολοβός που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι,ενώ για τους Βόσνιους που προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο παιχνίδι τα γκολ πέτυχαν οι Βίστσα και Πιάνιτς.
Με δέκα παίχτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Βόσνιοι,καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πιάνιτς στο 67'.
Αποδοκίμασαν στον εθνικό μας ύμνο οι Βόσνιοι,αλλά οι παίχτες μας έδωσαν τις απαντήσεις τους σε αυτήν την πρόκληση.
Στο 10' οι Βόσνιοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Βίστσα σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Ζέκα και με δεύτερη προσπάθεια ο Βόσνιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εθνικής. Στο 15' οι Βόσνιοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς και ενώ και το τείχος της εθνικής ήταν λάθος στημένο και ο Βλαχοδήμος είχε λάθος αντίδραση. Στο 22' μεγάλη ευκαιρία για την εθνική,όταν από ωραία προσπάθεια του Μπακάκη,η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη που από καλή θέση την έστειλε άουτ. Στο 33' κεφαλιά του Δώνη την μπλόκαρε εύκολα ο Σέχιτς. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 2-0 υπέρ της Βοσνίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 54' η εθνική είχε μια καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη,αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ. Στο 64' ο Φορτούνης ύστερα από μια εξαιρετική προσπάθεια κέρδισε πέναλτι και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και την έστειλε στα δίκτυα των Βόσνιων για το 2-1. Στο 76' πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα με τον Σέχιτς να διώχνει με τα πόδια το σουτ του Κολοβού από κοντά. Στο 85' ήρθε και η ισοφάριση για την εθνική. Ο Φορτούνης βρήκε πολύ ωραία τον Ζέκα, ο οποίος με μια εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Κολοβό και εκείνος με μια άψογη κεφαλιά έκανε το 2-2.
Τελικό σκορ 2-2 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική κόντρα στην Ιταλία εντός έδρας στις 8/6.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βλαχοδήμος -3
Μπακάκης -5
Παπασταθόπουλος -6
Σιόβας -6
Κούτρης -6
Κουρμπέλης -6
Μπουχαλάκης -4
Ζέκα -8
Σάμαρης -7
Φορτούνης -9
Δώνης -5

Μάσουρας -7
Κολοβός -8
Κουλούρης -7

Προπονητής:

Άγγελος Αναστασιάδης -7


Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Bilino Polje"
Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Μάριο Ντικς, Χέσελ Στρίγκεστα (Ολλανδία)
Τέταρτος: Πολ Φαν Μπέκελ (Ολλανδία)

ΒΟΣΝΙΑ (Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίκατσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλγεβιτς (80' Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90' Γκόγιακ), Τσίμιροτ (93' Κρούνιτς), Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80' Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (66' Κολοβός), Μπουχαλάκης (46' Μασούρα), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης

Γκολ: 11' Βίστσα, 15' Πιάνιτς / 64 πεν. Φορτούνης, 85' Κολοβός
Κίτρινες: 14' Κουρμπέλης, 17' Δώνης , 92' Κολάσινατς / Κόκκινη: 65' Πιάνιτς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου