Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Άνετα και ωραία ο Ολυμπιακός! Απόλλωνας Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-2 (πρωτάθλημα)

«Σβηστός» και 0-2 στη Ριζούπολη
Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια εύκολη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν και πάλι πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι,πέτυχαν δύο γκολ και είχαν άλλα τρία δοκάρια.
Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Στάθης με αυτογκόλ και Χασάν,ο οποίος έφτασε και τα 8 στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Ποντένσε που είχε δημιούργησε και τα δύο γκολ.
Συνεχίστηκαν και αυτήν την αγωνιστική τα διαιτητικά όργια. Ο διαιτητής της ''εξυγίανσης'' Σέζος δεν έδωσε πέναλτι ανατροπή του Ποντένσε από τον Γαρουφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα,ενώ ανέχτηκε το πολύ σκληρό παιχνίδι των παιχτών του Απόλλωνα, των παιχτών του Απόλλωνα που με τον ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα χαλαροί,ενώ σήμερα λύσσαξαν.
Στα άσχημα του αγώνα ο τραυματισμός του Τοροσίδη στο γόνατο,που βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή.
Έδωσε το παρών ο κόσμος του Ολυμπιακού σε ένα ακόμη εκτός έδρας αγώνα.
Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με την συνηθισμένη ενδεκάδα,δίχως ιδιαίτερες αλλαγές. Στο 5' ο Κούτρης κράτησε την μπάλα, την έστρωσε για τον Φορτούνη, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Χουάντερσον. Στο 18' μακρινό σουτ από τον Μασούρα, ο Χουάντερσον μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα. Στο 19' νέο σουτ του Μπουχαλάκη μπλόκαρε και πάλι ο Χουάντερσον.  Στο 22' σέντρα του Τοροσίδη,κεφαλιά του Μπουχαλάκη,πάνω από την εστία του Απόλλωνα. Στο 24' είχαμε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Ποντένσε,στην προσπάθεια του ο Στάθης να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του. Στο 30' μακρινό σουτ του Φορτούνη η μπάλα άουτ. Στο 33' κόρνερ του Φορτούνη,ο Μεριά έστρωσε για τον Ποντένσε,αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Στο 34' σουτ του Φορτούνη από το ύψος του πέναλτι,μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. Στο 37' εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη στο Χασάν,αλλά το σουτ του Χασάν πάνω στην κίνηση πέρασε μόλις άουτ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μασούρα στο 57'. Στο 61' δοκάρι για τον Ολυμπιακό,σε σουτ του Κούτρη. Στο 63' γύρισμα του Ποντένσε στον αφύλαχτο Νάτχο,αλλά το σουτ του Ισραηλινού μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Στο 64' δοκάρι για τον Απόλλωνα σε κεφαλιά του Ελ Χέλβε. Στο 70' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ,αυτήν την φορά με τον Χασάν. Εξαιρετικό γέμισμα του Γκιγιέρμε για τον Ποντένσε που έκανε εξαιρετική κίνησε από τα δεξιά,αυτός γύρισε για τον Χασάν και εκεινός την έστειλε στα δίκτυα του Χουάντερσον για το 0-2. Στο 72' διπλό δοκάρι για τον Ολυμπιακό σε κεφαλιά του Χασάν,ύστερα από κόρνερ του Νάτχο. Στο 77' δυνατό σουτ του Ελ Χέλβε έξω από την περιοχή, ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 91' φάουλ του Ναδάλες από τα δεξιά, ο Βάρκας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σα.
Τελικό σκορ 0-2 με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια νίκη που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Άρη εντός έδρας την ερχόμενη Κυριακή.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Τοροσίδης -7
Μεριά -7
Μιράντα -7
Κούτρης -7
Γκιγιέρμε -8
Μπουχαλάκης -7
Ποντένσε -10
Μασούρας -7
Φορτούνης -8
Χασάν -8

Ανδρούτσος -7
Νάτχο -7
Σολδάνο -6

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8


Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Νίκος Δημόπουλος (Φλώρινας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπάμπης Τεννές):
Χουάντερσον - Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα - Στάθης, Ρώσση (39' Βάρκας), Ντ'Ούρσο, Γκίνο (76' Γαρουφαλιάς), Ναδάλες - Ακόστα (53' Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα - Τοροσίδης (28' λ. τρ. Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης - Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε - Ποντένσε, Φορτούνης (58' Νάτχο), Μασούρας (76' Σολδάνο) - Χασάν
Γκολ: 24' αυτ. Στάθης, 70' Χασάν.
Κάρτες: 20' Κούτρης, 56' Μασούρας



#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου