Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Νίκη με σπουδαία ανατροπή! Ολυμπιακός-Φίλιππος Βέροιας 32-27 (χάντμπολ αντρών,πρωτάθλημα)

Mε ψυχή και ανατροπή!

Τη μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 32-27 του Φίλιππου Βέροιας, στο Ρέντη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ο δύσκολος χαρακτήρας της αναμέτρησης επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη του αγώνα. Οι Πειραιώτες, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, διεύρυναν την πετυχημένη πορεία τους και συνεχίζουν να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης και βρέθηκαν πίσω στο σκορ όμως στην επάναληψη ανέβασαν στροφές και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση πανηγυρίζοντας την 8η νίκη σε 9 αγωνιστικές.
Βρέθηκε πίσω στο σκορ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά και βρέθηκε πίσω στο σκορ Δεν λειτούργησε σωστά στο επιθετικό κομμάτι, είχε τέσσερα χαμένα πέναλτι και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-13. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Στούμπης φεύγοντας πολύ γρήγορα στην κόντρα διαμόρφωσε το 14-17 που διατηρήθηκε με την απόκρουση του ο Τσιλιμπάρης αμέσως μετά και ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Το ανέτρεψε στην επανάληψη!
Μέσα σε πέντε λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα με ένα γκολ του Στούμπη και τρία του Τζηρά, με άπιαστες εκτελέσεις, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (18-18). Ο Έλληνας εξτρέμ ένα λεπτό αργότερα φεύγοντας σαν βέλος στην κόντρα έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 19-18 ενώ με δυο ακόμα πανομοιότυπες φάσεις ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (21-18). Ο Κώστας Τσιλιμπάρης κατέβασε ρολά κάτω από τα δοκάρια σταματώντας κάθε επίθεση των παικτών του Φίλιππου Βέροιας που δεν μπορούσαν να σκοράρουν για περισσότερα από έξι λεπτά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλό ρυθμό, διατηρώντας το προβάδισμα, πρόσφερε και θέαμα στις τελευταίες φάσεις, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 32-27.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.»-ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 32-27

Τα πεντάλεπτα: 2-0, 3-4, 5-7, 8-11, 10-14, 14-17 (ημχ.), 17-18, 21-18, 24-20, 27-23, 28-24, 32-27

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Π. Κωστακίδης 1, Κρητικός 1, Τζηράς 11, Καραμπουρνιώτης 2, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπιτς, Στούμπης 5, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 1, Σανίκης 5, Αλβανός 1, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης 1.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Θόδωρος Παυλίδης): Ζλατάνος, Ζευγαρόπουλος 2, Τριανταφυλλίδης 1, Ρίζος, Τζιμπούλας 1, Ψωμιάδης, 3 , Χαραλαμπίδης 3, Σεϊρεκίδης 4, Φιλόσογλου, Θ. Κωστακίδης 5, Αποστολίδης 6, Γραμματικόπουλος, Κουκουτσίδης 1, Καλλιαρίδης, Αρσενασβίλι 1, Γρηγοριάδης 3.
Διαιτητές: Τσάκωνας – Παπαματθαίου, Δίλεπτα: 5-8, Πέναλτι: 7/9-2/3

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, τόνισε στο osfp.gr: «Καταρχάς πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Φιλίππου, απέδειξε γιατί οι ήττες που έχει κάνει, πιστεύω ότι έπρεπε να πάρει κάτι παραπάνω από τις ήττες που έχει κάνει καθώς έχει χάσει τέσσερα ματς στο τελευταίο λεπτό. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς δεχθήκαμε 17 γκολ, δεν ακουμπάγαμε ούτε τον εαυτό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο σιγά σιγά ανεβήκαμε, αποκτήσαμε επαφές, ήμασταν πιο σκληροί στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό η διαφορά των δύο ομάδων, που στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 17 τέρματα ενώ στο δεύτερο μόλις εννέα. Είναι σχεδόν τα διπλά γκολ. Από εκεί και πέρα με την άμυνά μας που τρέξαμε, βγάλαμε αιφνιδιασμούς, ήμασταν καλύτεροι, βοηθήσαμε και τον τερματοφύλακα και είμαι ευχαριστημένος στο τέλος για την ανατροπή, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Κανένα. Ειδικά από ομάδα η οποία έχει δείξει στη διάρκεια του πρωταθλήματος ότι είναι δυνατή. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, συνεχίζουμε, θέλουμε να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο μέχρι τις διακοπές, όσο το δυνατόν πιο ψηλά και από εκεί και πέρα να ανασυνταχτούμε και να δούμε που βρισκόμαστε». 

Ο Δημήτρης Τζηράς, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς στο osfp.gr: «Σίγουρα ήταν μια δύσκολη και αγχωτική νίκη, μπορεί να ξεκινήσαμε λίγο μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο αλλά μετά η ομάδα όσο πήγαινε όλο και βελτιωνότανε. Το μόνο που κρατάμε από το παιχνίδι είναι οι δύο βαθμοί και το ψυχικό σθένος που έδειξε η ομάδα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με τρία γκολ νομίζω και τέσσερα γκολ, είχε τη δύναμη και τη συγκέντρωση να γυρίσει το ματς».


Πηγή: osfp.gr


#Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου