Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλο διπλό με φοβερή επίθεση!Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-4 (πρωτάθλημα)


Αυτός ήταν Θρύλος!Ο Ολυμπιακός έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Κώστα Φορτούνη που σημείωσε δύο γκολ,πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Παναιτωλικού με 1-4 και ανέβηκαν ξανά στην βαθμολογία της σούπερ λιγκ. Τα γκολ των Πειραιωτών σημείωσαν οι Φορτούνης (2),Ανσαριφάρντ και ο Τζούρτζεβιτς που είχε περάσει σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε πάλι προβλήματα στην άμυνα του ο Θρύλος που ισοφαρίστηκε από αυτογκόλ του Ένγκελς στο 27'. Ενώ οι Αγρινιώτες είχαν και δοκάρι στο 80'.
Το κλασικό 4-2-3-1 ήταν και η επιλογή του Τάκη Λεμονή για τον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Προτό, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ομάρ, στο αριστερό ο Κούτρης, με κεντρικούς αμυντικούς τους Σισέ και Ένγκελς. Στα αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Ταχτσίδης και Ρομαό, μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού ο Φορτούνης, στο αριστερό άκρος της επίθεσης ο Μάριν, στο δεξί ο Πάρντο και στην  κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 5'.  Ο Μάριν άλλαξε με τον Ταχτσίδη, ο Γερμανός βρήκε τον Φορτούνη πάνω στην κάθετη κίνηση μέσα στην περιοχή και ο οποίος προλάβε την έξοδο του Κυριακίδη και το κλείσιμο του Ρότσα, πλασάροντας σωστά στη γωνία για το 0-1! Στο 17' ο βοηθός Πάτρας έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Φορτούνη,ενώ ήδη είχε περάσει και τον Κυριακίδη και να ήταν έτοιμος να σερβίρει την μπάλα στον ευρισκόμενο μπροστά στην άδεια εστία, Ανσαριφάρντ. Στο 23' οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση,αλλά ο Προτό έδιωξε κόρνερ το σουτ του Μοράρ. Στο 27' ήρθε τελικά η ισοφάριση για τον Παναιτωλικό.  Ο Ρόσα δοκίμασε τη σέντρα, ο Ένγκελς δεν έβαλε καθόλου καλά το κεφάλι του και ουσιαστικά «κάρφωσε» την μπάλα στον ουρανό της εστίας της ομάδας του για το 1-1. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν και θα μπορούσαν να ξαναπάρουν προβάδισμα στο σκορ,αλλά τα σουτ του Πάρντο και του Ανσαριφάρντ στο 39' και 44' πέρασαν άουτ. Σκορ ημιχρόνου 1-1 για τις δύο ομάδες.
Στο 57' με καταπληκτική μεταβίβαση ο Οτζίτζα έβγαλε ολομόναχο και φάτσα με το γκολ τον Κούτρη, αλλά ο Κυριακίδης έσωσε την εστία του.
Η σκέψη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι δικαιώθηκε στο 62', όταν ο Ανσαριφάρντ πήρε την κάθετη του Οτζίτζα, "άδειασε" τον Μόρα και γύρισε στον Φορτούνη που πλάσαρε με το αριστερό για το 1-2 στο Αγρίνιο.
Ο πολυμήχανος Ιρανός φορ πήρε μυρωδιά την πρόθεση του Μόρα τέσσερα λεπτά αργότερα, έκλεψε στο γύρισμα του Έλληνα στόπερ, πέρασε και τον Κυριακίδη πλασάροντας για το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση!
Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 80'. Αλλά ο Προτό και το δοκάρι έσωσαν το γκολ,που θα ξανάβαζε το Παναιτωλικό στο παιχνίδι.
Τελικό σκορ 1-4 όταν από εξαιρετική ασίστ του Ομάρ,ο Τζούρτζεβιτς με κεφαλιά κέρδισε τον Κυριακίδη.
Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Η βαθμολογία των παιχτών: 

Προτό -7
Ομάρ -7
Ένγκελς -5
Σισέ -6
Κούτρης -7
Ρομαό -7
Ταχτσίδης -4
Φορτούνης -9
Πάρντο -6
Μάριν -8
Ανσαριφάρντ -9


Οφόε -7
Φιγκέιρας -7
Τζούρτζεβιτς -8

Προπονητής:

Τάκης Λεμονής -9


Γήπεδο: Παναιτωλικού
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς), Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης (67' Κλέσιο), Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ντίας, Ρόζα (81' Γιαννιώτης), Μαζουρέκ, Μοράρ (74' Μαρκόβσκι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης (λ.τ. 69' Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (46' Οτζίτζα Οφόε), Μάριν, Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς).

Γκολ: 27' αυτ. Ένχελς / 6' & 62' Φορτούνης, 66' Ανσαριφάρντ, 90+1' Τζούρτζεβιτς
Κάρτες: 40' Χόρχε Ντίας, 83' Τσέναμο / 35' Σισέ, 40' Φορτούνης, 52' Ταχτσίδης



#‎Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου